Ειδήσεις RPG Wasteland 3

Wasteland 3

Wednesday, 17 Jun 2020  | in RPG | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/77/8d/30/Wasteland-3-98-1574847781.jpg
 

Wasteland 3

Νέο gameplay trailer. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 28/9/16] Η εταιρεία ανάπτυξης inXile ανακοίνωσε το Wasteland 3. Μετά το sequel που ήρθε ύστερα από δύο δεκαετίες, το ενδιαφέρον των RPG lovers βάση των πωλήσεων ήταν αναμενόμενο να φέρει και μια τρίτη έκδοση. Το RPG με την ισομετρική κάμερα θα ξεκινήσει μία καμπάνια στο Fig την άλλη εβδομάδα.

Βάση της νέας μας ιστορίας, ο sole survivor της Team November (μία ομάδα από Rangers που εδρεύει στο Colorado) καταφέρνει να επιζήσει μετά από βαρύ χεμώνα ο οποίος λόγω των πυρηνικών κατέστρεψε ολοσχερώς την πολιτεία των ΗΠΑ και την απέκοψε από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι Rangers αγνοούνται κι εσείς ως μόνος επιζών θα πρέπει να χτίσετε μια βάση η οποία επεκτείνεται βασιζόμενη στις πράξεις σας και όσα συμβαίνουν στην περιοχή σας.

Το campaign του Wasteland 3 θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά και multiplayer Co-Op, καθώς θα μπορείτε να πολεμήσετε παρέα με έναν φίλο σας ή να χωριστείτε για να ολοκληρώσετε τις αποστολές σας, ο καθένας ξεχωριστά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να βγείτε offline, να ολοκληρώσετε αποστολές και στη συνέχεια να ξανασυνδεθείτε. Όσο για το single-player, εκεί θα έχετε παρτενέρ κατά βούληση σε διάφορες αποστολές και τοποθεσίες.

Το σύστημα μάχης του Wasteand 3 θα παραμείνει turn-based, οι διάλογοί του θα διατηρηθούν πλούσιοι σε περιγραφή και το gameplay θα κρατήσει τον πυρήνα του από τα δύο προηγούμενα games. Θα προστεθούν τα ομαδικά abilities, καθώς επίσης και οχήματα τα οποία θα μπορείτε να αναβαθμίσετε για να τα χρησιμοποιήσετε ως μεταφορικό μέσο αλλά και μία βοήθεια στη μάχη, αφού θα εξοπλίζονται με turrets για να χτυπάτε τους εχθρούς σας. Τέλος, θα μπορείτε να κάνετε έρευνες, να ορίσετε trade routes, να επικοινωνήσετε με άλλα factions μέσω ασυρμάτου και να συλλέγετε resources.

Το Wasteland 3 θα κυκλοφορήσει για PC (Windows/Linux), PS4, Xbox One και Mac. Η καμπάνια στο Fig θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου κι έχει ως στόχο τα 2,75 εκατομμύρια δολάρια. Για το Wasteland 2 η inXile ζητούσε 900.000 δολάρια. Η διαφορά όμως με το Fig είναι ότι σας επιτρέπει να γίνετε επενδυτές-μάτοχοι του παιχνιδιού ανάλογα με το ποσό που θα δαπανήσετε.

[UPDATE: 21/10/16 – Επετεύχθη ο αρχικός στόχος της καμπάνιας] Η καμπάνια του Wasteland 3 στο Fig μόλις ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ απομένουν ακόμα 13 ημέρες για την λήξη της. Αυτό σημαίνει ότι επετεύχθη ο στόχος για να προστεθεί το car companion με όνομα Morningstar όπως είχαμε αναφέρει πριν από μερικές εβδομάδες. Ο επόμενος στόχος είναι τα 3,1 εκατομμύρια που αν μαζευτούν τότε θα προστεθούν customizable Range Squad εμβλήματα που θα μπορείτε να τοποθετήσετε στην βάση σας αλλά και σε άλλα σημεία του παιχνιδιού.

Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι το Wasteland 2 είχε καταφέρει να μαζέψει συνολικά 2,9 εκατομμύρια, με την διαφορά ότι του ότι στην καμπάνια του Wasteland 3 μπορείτε να γίνετε και επενδυτές-μέτοχοι. Μάλιστα μέχρι στιγμής 2,2 εκατομμύρια προήλθαν από επενδυτές, οπότε και η συνολική συνεισφορά των backers είναι χαμηλότερη σε σχέση με τον προκάτοχό του.

[UPDATE 2: 10/6/19 - Παρουσιάστηκε στην E3 2019] Μετά από τρία χρόνια σιγής, η InXile παρουσίασε ένα νέο βίντεο για το Wasteland 3 στην E3 2019, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Microsoft. Το βίντεο έχει την μορφή ενός gameplay trailer και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Το Wasteland 3 θα κυκλοφορήσει μέσα στο Δ' τρίμηνο του 2019 για PC, PS4, Xbox One και Mac.

[UPDATE 3: 27/11/19 - Η εξαγορά από την Microsoft δεν άλλαξε καθόλου το περιεχόμενο] Το Wasteland 3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Μαίου 2020 στ PC, PS4 και Xbox One. Η ανάπτυξη του σε PS4 συνεχίστηκε κανονικά παρά την εξαγορά της inXile Entertainment από την Microsoft τον Νοέμβριο του 2018. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο ιδρυτής της εταιρίας Brian Fargo, μίλησε για την εξαγορά από την Microsoft, και ξεκαθάρισε ότι τους δόθηκε η ελευθερία να πράξουν με τον δικό τους τρόπο, σε συνδυασμό με την οικονομική ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ένα μεγαθήριο όπως η Microsoft.

Ο Brian Fargo εξήγησε ότι η Microsoft τους παρείχε έναν μεγάλο όγκο χρημάτων και τους ζήτησε να φτιάξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα μπορούσαν. Είπε συγκεκριμένα “H Microsoft ήρθε δίνοντάς μας ένα μεγάλο ποσό χρημάτων και μας είπε να δημιουργήσουμε το καλύτερο game που θα μπορούσαμε.”

Παρομοίως ο director Tim Campbell αναφέρει ότι η εξαγορά “δεν άλλαξε το παιχνίδι ούτε στο ελάχιστο” αναγνωρίζοντας ότι είναι λογικό ο κόσμος να πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν η φυσική ροή των πραγμάτων και επιβεβαιώνοντας ότι “η Microsoft  απλά μας βοηθάει να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα.”

Η υποστήριξη αυτή επέτρεψε στους δημιουργούς να προσθέσουν πολύ περισσότερο voice acting στους διαλόγους και γενικότερα να δημιουργήσουν μια καλύτερη έκδοση του game με σκοπό να αποφέρει σαφώς περισσότερα από όσα δαπανήθηκαν για την δημιουργία του, ένα ποσό που εκτιμάται κοντά στα 3 εκατομμύρια.   

Συνεχίζει ο Brian Fargo, “H Microsoft διαθέτει ερευνητικό εργαστήριο που θα μας δώσει πληροφορίες για το περιβάλλον χρήστη και την ακριβή εμπειρία των χρηστών. Επίσης διαθέτει τα QA groups όπως και όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της που όπως μπορείτε να καταλάβετε συμβάλουν στην δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου προϊόντος.”

Ο Brian Fargo έχει σκοπό να αποσυρθεί από τον κλάδο μετά την κυκλοφορία του Wasteland 3.

[UPDATE 4: 18/5/20 - Θα περιλαμβάνει κανόνι που εκτοξεύει κατσίκες] Το Wasteland 3 της Inxile βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης που του επιτρέπει να μας δείξει κάποια behind the scenes και dev diaries.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον lead designer, David Rogers, να αναλύει διάφορους τομείς του επερχόμενου Wasteland, όπως την δημιουργία χαρακτήρα, το customization, καθώς και το σύστημα μάχης. Επίσης, στο βίντεο αναφέρεται η ιδέα των “duos”. Παρόλο που τα Wasteland είναι από τα RPG που στην αρχή βρίσκεις αρκετούς PCs και στην συνέχεια NPCs, στο Wasteland 3 θα έχετε την επιλογή να ξεκινήσετε με PCs που έχουν ήδη δεσμούς, όπως για παράδειγμα το duo ενός πατέρα και μιας κόρης.

Ακόμα, στο combat θα υπάρχουν επιλογές για το πως θα ρίξετε την βολή σας, καθώς και άλλα abilities. Το turn order έχει αλλάξει και πλέον θα επιτρέπει και σε εσάς, αλλά και στον αντίπαλό σας, να κινήσετε όλους τους χαρακτήρες μαζί και όχι να κάνετε μεμονωμένες κινήσεις, να περιμένετε τον αντίπαλο και μετά να ξαναπαίζετε. Τέλος, υπάρχει το Kodiak, το όχημά σας, το οποίο θα μπορείτε να εξοπλίσετε και με διάφορα όπλα, όπως ένα κανόνι που εκτοξεύει κατσίκες.

[UPDATE 5: 20/5/20 - Η ανάπτυξή του έγινε με Unreal Engine 5] Η Unreal Engine 5 της Epic Games παρουσιάστηκε πρόσφατα με το demo του PlayStation 5.

Η inXile Entertainment, η οποία ανήκει στην Microsoft, ανακοίνωσε μέσω Twitter την χρήση της Unreal Engine 5 στο επερχόμενο Wasteland 3.

[UPDATE 6: 16/5/20 – Το πρώτο  dev diary από την InXile Entertainment για το Wasteland 3] Η inXile entertainment δημοσίευσε ένα dev diary δίνοντας μας αρκετές πληροφορίες και σημαντικά στοιχεία για την δημιουργία χαρακτήρων.

Ο lead designer της inXile Entertainment, David Rogers, μας δίνει αρκετές πληροφορίες για το πώς να στήσουμε την ομάδα μας για το πεδίο μάχης στο Wasteland 3. Επίσης, μας δίνει και αρκετά tips και κόλπα για τα abilities και τις στρατηγικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Δείτε το σχετικό βίντεο.

[UPDATE 7: 27/5/20 - Νέο dev diary από την InXile Entertainment με περισσότερες πληροφορίες για το story και τους χαρακτήρες] Η InXile Entertainment δημοσίευσε ένα νέο dev diary για το Wasteland 3 που μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το story και τους χαρακτήρες του παιχνιδιού.

Ο Nathan Long, senior writer για το Wasteland 3, δήλωσε: "Θέλουμε να δώσουμε στο κόσμο την ίδια γεύση, το πάθος και το χιούμορ όπως και με το Wasteland 2".

Η πλοκή θα είναι περισσότερο προσωπική σε σχέση με το συνηθισμένο σενάριο όπου οι ήρωες πρέπει να σώσουν τον κόσμο σύμφωνα με τις πληροφορίες από το dev diary. Επίσης, οι fans της σειράς του Wasteland θα μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα άλλα factions που θα παρουσιαστούν στο παιχνίδι. Επιπλέον, θα δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον πρόεδρο Reagan καθώς και για πολλούς άλλους χαρακτήρες. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

[UPDATE 8: 4/6/20 – Η inXile Entertainment δημοσίευσε το τρίτο dev diary για το Wasteland 3] Η inXile Entertainment δημοσίευσε ένα ακόμη dev diary με περισσότερες πληροφορίες για το Wasteland 3.

Πιο συγκεκριμένα ο Brian Fargo, επικεφαλής της inXile Entertainment και ο senior writer της inXile Entertainment, Nathan Long μας ανέλυσαν για το πώς οι επιλογές των παικτών επιδρούν και επηρεάζουν τον κόσμο του Wasteland 3. Δείτε το σχετικό βίντεο.

Ο Brian Fargo δήλωσε: "Όλες οι πράξεις των παικτών έχουν αντίκτυπο στον κόσμο του Wasteland 3. Το σήμα κατατεθέν για ένα RPG. Τα γεγονότα που συμβαίνουν είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα των δράσεών σας είτε αυτές είναι μικρές ή μεγάλες. Για παράδειγμα μπορείτε να κλέψετε ένα όπλο από ένα φτωχό ζευγάρι. Το όπλο η οικογένεια αυτή δεν το χρησιμοποιεί καθώς αποτελεί για αυτούς συναισθηματική αξία, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο για τον παίκτης σας. Οι περισσότεροι παίκτες δεν θα το κάνουν, αλλά η επιλογή υπάρχει, εάν δεν σας πειράζει να γίνεται κακοί στο game. Επιπλέον, μπορείτε να πυροβολήσετε όποιον θέλετε στο Wasteland 3 οποιαδήποτε στιγμή και αυτό μπορεί να επηρεάσει συνολικά την ιστορία του παιχνιδιού. Το Wasteland 3 περιλαμβάνει την σύνταξη μεγάλου περιεχομένου που οι περισσότεροι παίκτες δεν θα το δουν αλλά αξίζει να γνωρίζουμε ότι ο κόσμος του Wasteland 3 επιδρά στις ενέργειες του κάθε παίκτη".

[UPDATE 9: 11/6/20 - Δημοσιεύθηκε νέο τρέιλερ με τις παρατάξεις του Κολοράντο] Το νέο τρέιλερ για το Wasteland 3 σας παρουσιάζει τις διάφορες παρατάξεις που πασχίζουν να αποκτήσουν τον έλεγχο και τις οποίες θα συναντήσετε στο post-apocalyptic Κολοράντο.

Σε αυτό το νέο τρέιλερ που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκει του Summer of Gaming πέρα από την παρουσίαση των παρατάξεων μαθαίνετε και λίγα πράγματα για την ιστορία του καθενός.

Υπάρχει η παράταξη Patriarch’s Marshals, η οποία έχει σκοπό την διατήρηση του νόμου και της τάξης στο Colorado Springs. Βέβαια φαίνεται πως τους ενδιαφέρουν μόνο οι νόμοι που έχουν οριστεί από την παράταξή τους. Επίσης, υπάρχουν οι Gippers που δοξάζουν τον Ronald Reagan. Αυτοί είναι πεπεισμένοι ότι ο "θεός-πρόεδρός" τους θα κάνει την Αμερική την "αστραφτερή πόλη πάνω στο λόφο" που ήταν κάποτε. Σκοτώνουν όποιον θεωρούν ότι είναι κομμουνιστής και ταυτόχρονα θεωρούν ότι όλοι είναι κομμουνιστές. Τέλος, οι Hundred Families είναι μία ακόμη παράταξη που ισχυρίζονται ότι θέλουν ένα "καλύτερο Κολοράντο", αλλά κυρίως για την πάρτη τους.

Άλλες παρατάξεις είναι οι Refugees, Payasos, Scar Collectors, Godfishers και οι "χασάπηδες" Dorseys. Θα είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε με ποιανού το μέρος θα είστε στο παιχνίδι.

[UPDATE 10: 18/6/20 - Νέο gameplay trailer] Δείτε το νέο gameplay trailer του Wasteland 3, το οποίο παρουσιάστηκε στο Future Games Show. Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι περισσότερο...τρέιλερ παρά gameplay.

To Wasteland 3 θα κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου μετά από καθυστέρηση λόγω της πανδημίας για PC, Xbox One και PS4. Στην ανακοίνωση της η inXile Entertainment αναφέρει ότι θα περάσει λίγος καιρός μέχρι την ανακοίνωση του επόμενου project, εννοώντας λογικά, ότι δεν θα γίνει κατά την διάρκεια του Xbox 20/20 τον Ιούλιο.

Δείτε το gameplay video του Wasteland 3 και συζητήστε για το παιχνίδι σε αυτό το forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 29/09/2016 11:21
Αναμενόμενο να ανακοινωθεί η συνέχειά του καθότι το δεύτερο μέρος όπως και το πρώτο ήταν υπέροχα και ο Brian Fargo σε κάθε κυκλοφορία του όπως και στα 2 πρώτα Fallout δίνει τον καλύτερο του εαυτό.Θα μαζέψει τα χρήματα σίγουρα.
Notification