Ειδήσεις RPG Σύμβολα που παραπέμπουν σε ναζιστικά σε armor του Destiny 2

Σύμβολα που παραπέμπουν σε ναζιστικά σε armor του Destiny 2

Tuesday, 12 Sep 2017  | in RPG | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/52/e6/2a/destiny-2-kekistan-flag-armor-34-1505248026.jpg
 

Σύμβολα που παραπέμπουν σε ναζιστικά σε armor του Destiny 2

Η Bungie τα αφαίρεσε πριν το θέμα πάρει έκταση.

Η εταιρεία ανάπτυξης Bungie και η Activision κυκλοφόρησαν το Destiny 2 στις 6 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, μέσα στο παιχνίδι κυκλοφορούσε ένα armor που ανήκει στην οργάνωση Kek. Προφανώς κάποιος γραφίστας στην εταιρεία που ήταν fan της οργάνωσης αποφάσισε να εκφραστεί μέσα στο παιχνίδι χωρίς να γίνει αντιληπτός για αρκετές ημέρες.

Η Kek είναι μια οργάνωση που ξεκίνησε από χρήστες του Internet που θέλησαν να σατιρίσουν/trollάρουν την ναζιστική Γερμανία. Το πρόβλημα είναι ότι έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης.  Η Kek περιγράφει στην ιδεολογία της ένα αρχαίο βασίλειο, το Kekistan. To skin του gauntlet έχει παρόμοιο συμβολισμό αλλά και χρωματική παλέτα με την σημαία του Kekistan, η οποία χρησιμοποιούνταν και ως πολεμική σημαία των Ναζί. Το λογότυπο των Kek βρίσκεται στο κέντρο της σημαίας αντί για την σβάστικα και το πράσινο χρώμα μπαίνει στη θέση του κόκκινου. Απ' τη μία τόσο ο δημιουργός του Internetικού κινήματος, όσο και οι ακόλουθοί του υποστηρίζουν ότι έχουν σατιρικό ρόλο και από την άλλη υπάρχουν ακροδεξιές οργανώσης που χρησιμοποιούν την σημαία του Kakistan ενάντια σε διαδηλωτές, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αρχική ιδέα προοριζόταν για memes και σάτιρα. Συνεπώς η θέση του Kek είναι ένα αμφισβητούμενο ζήτημα.

Όπως και να 'χει, το armor που αφορούσε μόνο gauntlet (περιχειρίδα) έγινε αντιληπτό και αφαιρέθηκε σήμερα, ενώ η Bungie ζήτησε συγγνώμη μέσω Twitter λέγοντας ότι δεν το εισήγαγε στο παιχνίδι επίτηδες και τίθεται ενάντια σε κάθε εκδήλωση μίσους.

Δείτε την ανακοίνωση της Bungie στο Twitter.

Διαβάστε το review του Destiny 2. Αν το έχετε αποκτήσει τότε πείτε μας την γνώμη σας και γράψτε το ID σας σε PSN και Xbox Live για να παίξουμε.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 general656 (Level 21) 12/09/2017 23:38
ε ... τωρα αυτο ... ειναι λιγο ειρωνία ...
Notification