Ειδήσεις RPG Το multiplayer στο Cyberpunk 2077

Το multiplayer στο Cyberpunk 2077

Saturday, 12 Oct 2019  | in RPG | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/20/5a/7e/cyberpunk-2077-3-guys-81-1530192606.jpg
 

Το multiplayer στο Cyberpunk 2077

Νέες δηλώσεις για multiplayer και μικροσυναλλαγές. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 28/6/19] Σύμφωνα με αγγελία στο site της CD Projekt Red, το Cyberpunk 2077 θα έχει multiplayer mode.

Μία αγγελία ζητάει Network programmer και μια άλλη Technology programmer. Δεν ξεκαθαρίζουν ότι αφορούν το multiplayer mode, ωστόσο έχουν το tag Cyberpunk 2077. Προφανώς λοιπόν το παιχνίδι θα έχει τουλάχιστον Co-op. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν "εμπειρία με multiplayer Shooters". Επίσης, μια άλλη αγγελία αναζητά Multiplayer Designer με εμπειρία σε AAA Shooters αλλά δεν έχει tag Cyberpunk 2077, οπότε ενδέχεται να αφορά οποιοδήποτε παιχνίδι (εκτός του Skyrim VI που δεν θα έχει multiplayer).

Διαβάστε περισσότερα για τους γυμνούς χαρακτήρες του παιχνιδιού και τα one-night stands.

[UPDATE: 22/8/19 - Προς διερεύνηση] Η CD Projekt Red ερευνά αυτές τις ημέρες πως θα μπορέσει να υλοποιήσει το multiplayer mode στο Cyberpunk 2077.

Παρότι εστιάζει στο campaign, στόχος της είναι και η υλοποίηση του multiplayer. Η CD Projekt Red δήλωσε συγκεκριμένα, μέσω του senior concept artist της, Marthe Jonkers, "Προφανώς και στοχεύουμε στο campaign και αυτό θα λάβετε το 2020. Δεν λέμε όχι στο multiplayer αλλά ούτε και ναι. Ακόμα βρισκόμαστε σε στάδιο έρευνας για το πως θα το υλοποιήσουμε. Το single-player δένει και έχει συνοχή. Απλά θα προσθέσουμε ένα multiplayer στοιχείο και αυτό είναι όλο. Πάνω απ' όλα το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το immersion του χρήστη και θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι τα πάντα δένουν μαζί. Αν δεν δέσει το multiplayer τότε δεν μας κάνει. Δεν θα υλοποιούσαμε ποτέ κάτι για το Cyberpunk 2077 σαν δεν έχει τουλάχιστον τα στάνταρ της σειράς The Witcher".

Με όλα αυτά γίνεται κατανοητό πλέον ότι πιθανόν οδεύουμε σε κάποιο Co-op multiplayer. Βέβαια το story του Cyberpunk 2077 εστιάζει σε εσάς ως κεντρικό χαρακτήρα, οπότε γι' αυτό και προφανώς οι developers προσπαθούν να δουν πως θα υλοποιήσουν το multiplayer και αν θα το εντάξουν κάπως στη βασική ιστορία. Άραγε θα δούμε προαιρετικές multiplayer αποστολές; Το μέλλον θα δείξει.

Παράλληλα, η CD Projekt Red ανακοίνωσε ότι στις 30 Αυγούστου θα παρουσιάσει ένα demo 15 λεπτών για το Cyberpunk 2077 σε livestream, το οποίο θα διεξαχθεί στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Τέλος, έδωσε στη δημοσιότητα και τα παρακάτω screenshots. 

cyberpunk-2077-gamescom-2019-building

cyberpunk2077-gamescom-car

cyberpunk2077-gamescom-2019-traffic

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια της να παρατείνει την αγωνία του κοινού, η CD Projekt Red έδωσε στην δημοσιότητα νέα screenshots από το demo που αναμένεται να παρουσιάσει. Σε αντίθεση με τα χθεσινά screenshots, τα νέα μας δίνουν μια γεύση από το combat αλλά και τα οχήματα του Cyberpunk 2077.

cyberpunk-2077-gamescom-2019-combat

cyberpunk-2077-gamescom-2019-combat-elevator

cyberpunk-2077-gamescom-2019-akira

Τέλος, αυτό που ξεχωρίζει είναι και η μηχανή Yaiba Kusanagi η οποία αποτελεί και φόρο τιμής στην ταινία Akira του Katsuhiro Otomo.

 

[UPDATE 2: 4/9/19 – Επιβεβαιώθηκε το multiplayer] Η CD Projekt Red ανακοίνωσε ότι το νέο mode βρίσκεται στα σκαριά, όμως δεν θα είναι διαθέσιμο με την κυκλοφορία του game.


Παρά τις αρχικές της ενστάσεις, η πολωνική εταιρεία ανάπτυξης φαίνεται να αναθεώρησε σχετικά με το multiplayer του Cyberpunk 2077. Σύμφωνα με tweet από τον επίσημο λογαριασμό της CD Projekt Red, το multiplayer δεν αποτελεί προτεραιότητα αφού η ίδια σκοπεύει να κυκλοφορήσει δωρεάν DLC και single player content πριν από αυτό.

 

Ωστόσο, η εν λόγω επιβεβαίωση ενθουσίασε τους fans ανά τον κόσμο παρά το γεγονός ότι δεν ήρθαν στην δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η πολωνική εταιρία ανάπτυξης εργάζεται πάνω σε multiplayer game, εάν εξαιρέσουμε το Gwent: The Witcher Card Game, ενώ η απορία όλων είναι πως θα καταφέρει να το ενσωματώσει στο open-world του Cyberpunk 2077.


[UPDATE 3: 12/10/19 - Νέες δηλώσεις για multiplayer και μικροσυναλλαγές] Η CD Projekt Red δεν είναι ξεκάθαρη στο ενδεχόμενο multiplayer στο Cyberpunk 2077, ούτε στις μικροσυναλλαγές.

Ο John Mamais μίλησε στο PAX Australia event για το Cyberpunk 2077 και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο multiplayer δυνατοτήτων στο παιχνίδι καθώς και για τις μικροσυναλλαγές. Και στις δύο περιπτώσεις επέλεξε να απαντήσει πλάγια, ωστόσο ο τρόπος του μας αποθαρρύνει για το αν θα υπάρξουν multiplayer δυνατότητες, ενώ θετικό απόηχο άφησε η άποψή του για τις μικροσυναλλαγές. 

Για την εισαγωγή multiplayer δήλωσε: “Είναι ευρέως γνωστό ότι θέλουμε να φτιάξουμε πολλαπλούς AAA τίτλους την ίδια στιγμή στην εταιρεία. Δεν είχαμε μέχρι πρότινος την ευκαιρία αλλά πλέον αναπτυσσόμαστε σε τέτοιο βαθμό που ίσως μπορέσουμε να το κάνουμε στο μέλλον (να αναπτύξουν multiplayer game). Θα δούμε πως θα τα πάει το Cyberpunk. Δεν είναι δουλειά μου να πω τι θα γίνει. Μπορώ όμως να σας πω τι ελπίζω πως θα γίνει. Μου αρέσει το Cyberpunk και θα ήθελα να συνεχίσω να φτιάχνω Cyberpunk games. Μου αρέσει επίσης το The Witcher και θα ήθελα να συνεχίσω να φτιάχνω Witchet-type games. Θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε. Κάποια νέα IP. Ποιος ξέρει; Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα”.

Για τις μικροσυναλλαγές πρόσθεσε: “Νομίζω είναι κακή ιδέα να προσθέσεις μικροσυναλλαγές αφού κυκλοφορήσεις ένα video game. Φαίνεται αρκετά κερδοφόρο ωστόσο. Είναι πιθανότατα πολύ δύσκολη απόφαση για τον τύπο που αναλαμβάνει την επιλογή του αν θα υπάρξουν μικροσυναλλαγές ή όχι. Όμως αν όλοι τις μισούν, γιατί να κάνουμε κάτι που θα χάσει την καλή θέληση των πελατών μας;”

Το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου για PS4, PC και Xbox One.

Δείτε τα gameplay videos του Cyberpunk 2077 και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Δείτε ακόμη την συνέντευξη του GameWorld για το Cyberpunk 2077. 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification