Ειδήσεις RPG The Waylanders

The Waylanders

Sunday, 25 Aug 2019  | in RPG | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας  
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/55/b6/a6/the-waylanders-rpg-81-1535044783.jpg
 

The Waylanders

Νέο teaser trailer και gameplay video. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 23/8/18] Η ισπανική εταιρεία ανάπτυξης Gato Salvage ανακοίνωσε το The Waylanders, ένα party-based RPG στα χνάρια του Dragon Age: Origins.

Υπεύθυνος ανάπτυξης είναι ο Mike Laidlaw, ο οποίος είχε τον ρόλο του creative director στην BioWare για το Dragon Age: Origins. Το The Waylanders θα περιλαμβάνει real-time σύστημα μάχης με δυνατότητα παύσης για να σχεδιάσετε τις επόμενές σας κινήσεις, ενώ συναντάμε γενικότερα επιρροές από άλλα games του είδους όπως το εξαιρετικό Neverwinter Nights 2 και (φυσικά) το Dragon Age: Origins. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε top-down κάμερα ή σε πιο κοντινή από third-person οπτική. Περιλαμβάνει έξι βασικά classes και 30 Advanced, ενώ θα μπορείτε να αλλάξετε το formation κατά την διάρκεια της μάχης.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι θα μπορείτε να κάνετε ταξίδια στο χρόνο σε δύο διαφορετικές περιόδους (Celtic Brigantia και Middle Ages). Αυτός ο μηχανισμός επιτρέπει να ταξιδέψετε ανάμεσα στις δύο περιόδους με τον βασικό σας χαρακτήρα, με τους companions να μετενσαρκώνονται μέσω άλλων ανθρώπων. Οι companions θα θυμούνται τις πράξεις τους ανάμεσα στις δύο χρονικές περιόδους, παρόλο που θα καταλαμβάνουν διαφορετικό σώμα. Σε κάποια σημεία, θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε quests στην Κέλτικη περίοδο για να προχωρήσετε στην αντίστοιχη περίοδο του Μεσαίωνα.

 

[UPDATE: 25/8/19 - Νέο teaser trailer και gameplay video] Ύστερα από έναν χρόνο επιτυχούς crowdfunding, η Gato Studios επιστρέφει με ένα νέο τρέιλερ για το The Waylanders.

Όπως μας αποκαλύπτει και το trailer, ο πρωταγωνιστής του The Waylanders βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα σε δυο χρονικές περιόδους, στις οποίες θα μπορεί να μεταφέρεται κατά βούληση. Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους companions του και ως αποτέλεσμα θα πρέπει να διαχειρίζεστε δύο διαφορετικές ομάδες: μία στην Κέλτικη και μία στη Μεσαιωνική περίοδο. Το trailer μας δείχνει επίσης ότι έχει αλλάξει η στάση των ανθρώπων απέναντι στη φύση και τη μαγεία, υποδεικνύοντας έτσι ότι ένα από τα μοτίβα που θα εξερευνήσει το game είναι πως θα γεφυρωθεί το εν λόγω χάσμα.

Δείτε εδώ το νέο teaser trailer.

Το σύστημα μάχης του The Waylanders φαίνεται να είναι επηρεασμένο από κλασικούς RPG τίτλους όπως τα Baldur's Gate and Dragon Age: Origins. Οι μάχες θα διεξάγονται σε πραγματικό χρόνο, όμως θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το tactical pause προκειμένου να δώσετε εντολές στα μέλη της ομάδας σας. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η δυνατότητα να δημιουργείτε σχηματισμούς με τα μέλη της ομάδας σας, όπως δήλωσε ο Project director του The Waylanders, Sergio Prieto. Με το που θα κυκλοφορήσει το game, θα έχετε πρόσβαση σε 12 σχηματισμούς οι οποίοι θα περιλαμβάνουν τους "arrowhead", "phalanx" και "orb". Μια εντυπωσιακή προσθήκη στο game είναι και η δυνατότητα να συνδυάσετε όλα τα μέλη της ομάδας σας για να δημιουργήσετε ένα τέρας που θα κατατροπώνει τους εχθρούς σας.

Δείτε εδώ το βίντεο με το gameplay.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποκαλύφθηκαν νέα στοιχεία για τους companions, είναι δεδομένο ότι θα διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο game, ενώ οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν και να συνάψουν σχέσεις μαζί τους. Σύμφωνα με τον Fernando Prieto, στη δημιουργία των quests έχουν συμμετάσχει και μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως η Emily Grace Buck της Telltale, ο βετεράνος των RPG Chris Avellone αλλά και ο πρώην creative director της σειράς Dragon Age, Mike Laidlaw. Αν και το The Waylanders φαίνεται να είναι σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, δεν έχουμε ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του.

 

Το The Waylanders θα κυκλοφορήσει για PC μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic. Διαβάστε επίσης τα reviews των Dragon Age.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification