FIFA 20

Monday, 12 Aug 2019  | in Sports | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος  
Γιάννης Σιδηρόπουλος
New Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e0/98/8b/fifa-20-volta-mode-76-1565637044.jpg
 

FIFA 20

Το τρέιλερ του Volta mode. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 9/2/19] Το FIFA 20 ανακοινώθηκε επίσημα από την EA.

Ως γνωστόν η Καναδέζικη εταιρεία κυκλοφορεί κάθε χρόνο νέα έκδοση για το δημοφιλέστερο ποδοσφαιράκι του πλανήτη. Μπορεί η ετήσια έκδοση να τρέχει πατροπαράδοτα μέχρι τον Αύγουστο, όπου αλλάζει η σεζόν, παρόλα αυτά η EA ξεκινάει παράλληλα την ανάπτυξη της εκάστοτε νέας έκδοσης, ώστε κάθε φορά που τελειώνει το άστρο του τωρινού παιχνιδιού, να το υποδέχεται άμεσα ο διάδοχός του. Έτσι συμβαίνει και στην περίπτωση των FIFA 19 και FIFA 20, αφού το πρώτο έχει ακόμα μήνες μέχρι να ολοκληρώσει τον κύκλο του, ωστόσο η εταιρεία ανάπτυξής του ήδη κάνει ετοιμασίες για το δεύτερο.

Σύμφωνα με τον Blake Jorgensen, COO και CFO στην EA: “το FIFA 20 θα περιλαμβάνει ορισμένα νέα feautures, ενώ σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τις εμπειρίες των FIFA και FIFA Ultimate Team και αυτή την χρονιά”. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κάθε FIFA που κυκλοφορούν χαράζει σημαντική πορεία στην βιομηχανία των games αφού σημειώνουν εκατομμύρια πωλήσεις και υποστηρίζονται ασταμάτητα από τους fans. Στην συνέχεια πρόσθεσε: “Θα κάνουμε αλλαγές ώστε να βελτιώσουμε την εκτέλεση και θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τόσο τους βραχυπρόθεσμους όσο και τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Το FIFA, γενικά, εξακολουθεί να διατηρεί τα ηνία ως ένας κορυφαίος τίτλος της βιομηχανίας και εξελίσσεται συνεχώς. Θα βασιστούμε στο EA Sports portfolio μας για να προσφέρουμε σημαντικές καινοτομίες και νέους τρόπους να παίξετε στο FIFA 20”.

Στην EA υπόσχονται όλο και περισσότερο περιεχόμενο για το Ultimate Team, το αγαπημένο mode των fans, ενώ ο Jorgensen αναφέρθηκε και στο θέμα περί παύσης των ετήσιων κυκλοφοριών: “Πιστεύουμε πως ο συνδυασμός των υπηρεσιών και του streaming θα μεταμορφώσουν το μέλλον του gaming και είμαστε έτοιμοι για αυτή την εξέλιξη. Για την ώρα, στηρίζουμε τις ετήσιες κυκλοφορίες”. Δεδομένου του ότι η τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη πέφτει στις 27 του μήνα, πιθανότατα αυτή θα είναι και η ημερομηνία που θα επιλέξει η EA να κυκλοφορήσει το FIFA 20, με βάσει την στρατηγική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

[UPDATE: 31/5/19 - Οι πρώτες πληροφορίες] Η Electronic Arts ανακοίνωσε τις πρώτες πληροφορίες για το FIFA 20.

Αναμένεται να έχουμε αλλαγές στο A.I. της άμυνας, στο 1v1 shooting, στο timed finishing, στο volley crossing, στις συνδυασμένες skill moves, στα στημένα, στον χειροκίνητο έλεγχο τερματοφύλακα, στις πάσες και στις αλλαγές παικτών.

Στο A.I. της άμυνας, θα υπάρξει μια γενικότερη αναβάθμιση στο σύστημα της άμυνας, με διόρθωση στην τοποθέτηση παικτών, ώστε η άμυνα να είναι πιο αποδοτική. Θα υπάρχει επίσης ένα νέο σύστημα προγραμματισμένων τάκλιν ώστε ο αμυντικός να αποδίδει σε συνάρτηση με την ομάδα. Για παράδειγμα θα μπορεί να πετάξει την μπάλα σε συμπαίκτη του την ώρα που κάνει τάκλιν, ώστε να μην ξαναγυρίσει σε πόδια αντιπάλου.

Το αυτόματο τάκλιν και το αυτόματο μπλοκ στα σουτ θα υποστεί μείωση απόδοσης (nerf), ώστε να αμύνεστε περισσότερο χειροκίνητα και όχι με αυτόματο σύστημα. Τουλάχιστον όμως η χειροκίνητη άμυνα θα αποδίδει καλύτερα.

Περισσότερα θα αποκαλυφθούν στις 8 Ιουνίου στο EA Play livestream του Fifa 20 στην E3 2019.

[UPDATE 2: 8/6/19 - Θα έχει mode από το Fifa Street] Η EA Sports ανακοίνωσε ότι το Fifa 20 θα έχει το Volta mode από το Fifa Street.

Στα πρώτα screenshots μπορείτε να παρατηρήσετε ότι θα υπάρχουν αγώνες δρόμου σε αντίστοιχα γήπεδα. Δηλαδή στην ουσία το Fifa Street θα ενταχθεί ως mode στο παιχνίδι.

fifa20 editorial image volta01fifa20 editorial image volta01Τα ματς στο Volta mode του Fifa Street θα αφορούν ομάδες 3-5 παικτών. Επίσης, το Volta mode διαθέτει sub-modes, καθένα εκ των οποίων είναι playable με άντρες ή γυναίκες ποδοσφαιριστές. 

Στο Volta World θα μπορείτε να φτιάξετε την ομάδα σας, ενώ στο Volta Story θα αναλάβετε τον ρόλο ενός παίκτη, με καριέρα ανάλογη με αυτή του The Journey που έχουμε δει μέχρι τώρα στο Fifa.
fifa20 editorial image volta01fifa20 editorial image volta01

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του παιχνιδιού:

Στο Volta mode ασφαλώς θα υποστηρίζονται και οι επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου. Θα μπορείτε δηλαδή να ελέγξετε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μέσω του Volta mode, σε αγώνες 3v3 Rush, 4v4, 4v4 Rush, 5v5 και επαγγελματικό Futsal. Στα Rush modes δεν θα υπάρχουν τερματοφύλακες.

Το FIFA 20 θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου για PC, PS4, Xbox One, Switch, PS3 και Xbox 360.

[UPDATE 3: 9/6/19 - FIFA 20 - Πέναλτι και ελεύθερα λακτίσματα επανασχεδιάστηκαν, ενώ τα physics της μπάλας ανανεώθηκαν] Στο EA Play που διεξήχθη κατά την διάρκεια της E3 2019, αποκαλύφθηκαν τα σχέδια της ομάδας για αλλαγές του Fifa 20, τα οποία ετοιμάζονται από το Fifa 19. Από ότι φαίνεται οι παίκτες που ασχολούνται με τον χειροκίνητο έλεγχο των λειτουργιών του παιχνιδιού αλλά τους αρέσουν και οι επιδέξιες ντρίπλες, θα έχουν πολύ μεγαλύτερο περιεχόμενο για να εξασκηθούν φέτος. Η ΕΑ άλλαξε και την συμπεριφορά των AI αμυντικών που σας υποβοηθούν, καθώς τώρα θα έχετε την δυνατότητα να συμμετέχετε στον καλύτερο σχηματισμό της άμυνας σας.

Όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, η EA έδωσε έμφαση στα dribbling skills των παικτών για πιο εντυπωσιακές τετ-α-τετ μονομαχίες. Παρ όλα αυτά δεν έγινε σαφές εάν όλοι οι παίκτες θα έχουν την ικανότητα να ντριπλάρουν καθώς απ ότι φαίνεται ο παίκτης που θα έχει τέτοιου είδους ικανότητες πρέπει να χαρακτηρίζεται και από ταχύτητα, σωματική δύναμη και σταθερή απόδοση. Επιπλέον, οι μηχανισμοί των ποινών αλλά και των λακτισμάτων έχουν αναθεωρηθεί εντελώς. Τώρα η παράβαση σας θα είναι απόλυτα επιλεγμένη και στοχευόμενη από εσάς. Ωστόσο οι βασικοί χειρισμοί στους οποίους χρησιμοποιούνται οι μοχλοί δεν θα αλλάξουν δραματικά.

[UPDATE 4: 12/8/19 - Τρέιλερ του Volta mode] Δείτε το τρέιλερ του Volta mode, που αποτελεί το Fifa Street mode του Fifa 20.

 

Θα μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας παίκτη, ορίζοντας τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά ή να παίξετε με διάσημους ποδοσφαιριστές. Θα υπάρχουν 17 γήπεδα σε όλο τον κόσμο, ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση στις ντρίμπλες, όπως άλλωστε και στα αρχικά Fifa Street.

Τα modes γνωρίζουμε ήδη ότι θα είναι 3v3, 4v4 και 5v5, ενώ θα μπορείτε ακόμα και να αφαιρέσετε ή να αλλάξετε τους κανόνες, όπως γινόταν πέρυσι στο Fifa 19 στην επιλογή φιλικού, στα House Rules. To Volta mode θα υπιοστηρίζει πρωτάθλημα, online παιχνίδι, αλλά και πλήρες story mode, αντίστοιχο του The Journey.

'Το FIFA 20 θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου για PC, PS4, Xbox One, Switch, PS3 και Xbox 360.

 

Διαβάστε το review του FIFA 19 και συζητήστε για το FIFA 20 στο σχετικό forum topic

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification