Ειδήσεις Hardware & Gear AMD Radeon Pro SSG: Κάρτα γραφικών με ενσωματωμένο SSD 2ΤΒ

AMD Radeon Pro SSG: Κάρτα γραφικών με ενσωματωμένο SSD 2ΤΒ

Thursday, 03 Aug 2017  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (2 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a5/da/a8/amd-radeon-pro-ssg-2tb-ssd-86-1501762798.jpg
 

AMD Radeon Pro SSG: Κάρτα γραφικών με ενσωματωμένο SSD 2ΤΒ

Επαγγελματικές GPUs με 16GB VRAM και κόστος 2200 και 7000 δολάρια.

Μετά την σειρά Radeon RX Vega που προορίζεται για gaming, η AMD παρουσίασε δύο νέες workstation κάρτες γραφικών που απευθύνονται στους content creators και στους developers.

Από τις δύο GPUs που ανακοινώθηκαν, η Radeon Pro SSG είναι αυτή που κλέβει την παράσταση. Βασίζεται στην τεχνολογία Vega και πέρα από τα 16GB HBM2 VRAM (2.048-bit memory interface), διαθέτει έναν ενσωματωμένο SSD χωρητικότητας 2TB και πιο συγκεκριμένα δύο NVMe SSDs των 1TB. Το API της Pro SSG επιτρέπει στους developers να έχουν άμεση σύνδεση με τον ενσωματωμένο SSD μέσω της κάρτας γραφικών, παρακάμπτοντας την CPU, το PCIe bus και το system interface, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα bottlenecks. Η κόκκινη εταιρεία δηλώνει ότι θα μπορείτε να επεξεργαστείτε content σε 8K ανάλυση με την ίδια ευκολία που θα επεξεργαζόσασταν σήμερα περιεχόμενο σε 4K.

Η AMD αναφέρει ότι το SSG μέρος της κάρτας γραφικών είναι σε θέση να φτάσει τα 8GB/s και 6GB/s στην ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων αντίστοιχα. Σε συνδυασμό με τον High-Bandwidth Cache Controller (HBCC) και την άμεση πρόσβαση στον SSD, το bandwidth βρίσκεται σε διπλάσια επίπεδα σε σχέση με την πρόσβαση σε έναν SSD μέσω του PCIe bus. Στην αγορά θα κυκλοφορήσει επίσης η Radeon Pro WX9100, η οποία δεν διαθέτει ενσωματωμένο SSD. Αμφότερες οι δύο GPUs θα είναι εξοπλισμένες με 64 next-generation compute units (4.096 stream processors) και η ονομαστική υπολογιστική τους ισχύ θα φτάνει τα 24.6 TFLOPS σε double-precision performance και 12.29 TFLOPS σε single-precision performance.


Η Radeon Pro WX9100 θα κοστίζει 2200 δολάρια, ενώ η τιμή της Radeon Pro SSG θα ανέρχεται στα 7000 δολάρια. Αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά στις 13 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις τιμές των Radeon RX Vega, των gaming καρτών γραφικών της AMD που αναμένονται να “χτυπήσουν” την Nvidia στην high-end κατηγορία. Δείτε επίσης τις πληροφορίες για τους Ryzen Threadripper. Για αγορές και απορίες που αφορούν όλες τις GPUs της αγοράς, επισκεφθείτε το σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 04/08/2017 13:11
Απόλυτο κτήνος.Λεφτά να'χαμε να αγοράζαμε.
#2 Adam_Pap (Level 18) 07/08/2017 15:14
Ενα τερατακι ξεπροβαλλε!!!!Τ ι ειναι τουτο παναιαμ???
Notification