Ειδήσεις Hardware & Gear Η Hyperkin επανακυκλοφορεί το controller του πρώτου Xbox

Η Hyperkin επανακυκλοφορεί το controller του πρώτου Xbox

Saturday, 13 Jan 2018  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος   | (3 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/32/1d/b6/xbox-controller-hyperkin-1-94-1515839307.jpg
 

Η Hyperkin επανακυκλοφορεί το controller του πρώτου Xbox

Επιστρέφει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η εταιρεία Hyperkin που φημίζεται για τις δημιουργίες της σε κονσόλες και περιφερειακά θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του controller του πρώτου Xbox.

Το χειριστήριο που είναι γνωστό ως “The Duke” στο εξωτερικό είχε αφήσει ιστορία για το μεγάλο του μέγεθος, σε σημείο που κάποιοι το θεωρούσαν υπερβολικό. Παρόλα αυτά ο Seamus Blackley, που πολλοί αποκαλούν "πατέρα του Xbox", καθότι συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό της κονσόλας, πήρε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Hyperkin αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει τον controller του πρώτου Xbox.

Η αποκάλυψη έγινε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ενώ στη συνέχεια έδωσε και συνέντευξη στο Cnet όπου μίλησε για αυτή του την απόφαση. Το post στο Twitter ανέφερε: “Το νέο Duke Controller θα είναι διαθέσιμος στα τέλη του Μάρτη στην τιμή των 69.99 δολαρίων. Τι υπέροχη στιγμή. Ευχαριστούμε Xbox! Ευχαριστούμε Hyperkin!”. Από την άλλη στη συνέντευξή του δήλωσε περισσότερα για το πώς προέκυψε αυτή η δημιουργία: “Ανακάλυψα μέσα στο φόβο μου και τον ενθουσιασμό μου πως το The Duke ήταν ένα αντικείμενο νοσταλγίας, χαράς και παιδικών αναμνήσεων και όλοι οι άνθρωποι που είχαν μεγάλα χέρια έλεγαν ότι ήταν το μόνο χειριστήριο που ήταν άνετο. Κάποιος από τα άτομα που με ακολουθούν στο Twitter έκανε post στο οποίο ζητούσε να το επανεκδώσουμε και συγκέντρωσε 2000 likes και retweets”.

 Στη συνέχεια ο Seamus Blackley μίλησε και για την άδεια που έλαβε από την Microsoft για να πάρει αυτή την πρωτοβουλία: “Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στα games στο παρελθόν. Είναι πραγματικά απίστευτο. Δεν ξέρουν πολλές εταιρείες που θα επανακυκλοφορούσαν ένα μη δημοφιλές προϊόν του περελθόντος…και ο Phil Spencer καταλαβαίνει ότι όλο αυτό στέλνει ένα μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι για το Xbox η κληρονομιά του”.

Το νέο χειριστήριο έχει σχεδόν την ίδια διάταξη κουμπιών. Αυτό που αλλάζει είναι η απουσία των memory card slots και η ύπαρξη καλωδίου USB για την σύνδεση του χειριστηρίου με PC ή και Xbox One. Επίσης προστέθηκαν δύο ακόμα πλήκτρα πάνω από τα τέσσερα βασικά κουμπιά. Η πιο εντυπωσιακή όμως προσθήκη είναι αυτή μιας οθόνης OLED κάτω από το μεγάλο κεντρικό κουμπί που όποτε την πατάτε, θα παίζει το Xbox startup animation, ένα χαρακτηριστικό, που όπως είπε ο Blackley, ήθελε να έχει από την αρχή tο controller.

Η επανέκδοση του Xbox controller θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Θα είναι συμβατό με PC και Xbox One και η τιμή του θα ανέρχεται στα 70 δολάρια.

Δείτε κι άλλα χειριστήρια για το Xbox One και συζητήστε περισσότερα για τα περιφερειακά της εταιρείας στο σχετικό forum topic

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 13/01/2018 13:49
Χειριστήρια απο το παρελθόν με μεγάλη ιστορία.
#2 efane (Level 22) 13/01/2018 14:01
Πάλι θα μας τα πάρουν, χαλάλι του (Duke) !!!
#3 Divine Raiden (Level 26) 13/01/2018 20:41
Δεν ξέρω αν ήταν καλή κίνηση...Είναι τεράστιο και μάλλον άβολο με τα τωρινά δεδομένα.
Notification