Ειδήσεις Hardware & Gear Razer Tartarus Pro

Razer Tartarus Pro

Friday, 25 Oct 2019  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Σταμάτης Καράμπογας  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/dd/46/41/razer-tartarus-pro-88-1572000769.jpg
 

Razer Tartarus Pro

Επιστρέφει με νέα analog optical switches και pressure sensitive πλήκτρα.

Φαίνεται πως η Razer ακολουθεί ένα διετές πλάνο για την κυκλοφορία των keypads της.

Το Orbweaver Chroma κυκλοφόρησε το 2015, το Tartarus V2 το 2017 και τώρα έχουμε το Tartarus Pro, το πρώτο keypad που χρησιμοποιεί optical key switches. Το original Tartarus κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2013 και είχε 25 πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα και ένα 8-way πληκτρολόγιο. Κάποια χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το Tartarus V2 με περισσότερα πλήκτρα και πιο άνετο design, μαζί με τα καινούργια “mecha-membrane” πλήκτρα της Razer.

Με μια πρώτη ματιά το design του Tartarus φαίνεται ίδιο με αυτό του V2, ωστόσο τα mecha-membrane πλήκτρα έχουν αντικατασταθεί από analog optical switches. Αυτά εκπέμπουν μια δέσμη φωτός μέσα στην κατασκευή και όταν πατάτε ένα πλήκτρο αυτή η δέσμη διακόπτεται και έτσι καταχωρείται ένα πάτημα. “Αυτό επιτρέπει στο Tartarus Pro να προσομοιώνει τα inputs όπως ένας μοχλός χειριστηρίου. Επιπλέον οι gamers μπορούν να αλλάξουν το σημείο ενεργοποίησης ενός πλήκτρου από 1.5mm μέχρι και 3.6mm,” δήλωσε η Razer.

Ακόμα τα πλήκτρα του είναι pressure sensitive, αυτό σημαίνει ότι ένα πλήκτρο μπορεί να έχει δύο λειτουργίες. Μία όταν το πατάτε λίγο και μία όταν το πατήσετε τέρμα. Επίσης προσφέρει υποστήριξη macros “απείρου” μήκους, γρήγορη εναλλαγή μεταξύ οχτώ profile και φυσικά RGB φωτισμό.

Το Tartarus Pro είναι διαθέσιμο στην τιμή των 149.99€

Διαβάστε επίσης για το Razer Tartarus V2 και συζητήστε για την εταιρία στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification