Ειδήσεις Hardware & Gear H Apple σχεδιάζει VR και AR εξοπλισμό

H Apple σχεδιάζει VR και AR εξοπλισμό

Wednesday, 13 Nov 2019  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Γιώργος Τζίτζιφας  
Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας  

My mom says I'm special.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0e/76/c2/apple-valve-ar-headset-rumor-6-1572896857.jpg
 

H Apple σχεδιάζει VR και AR εξοπλισμό

Έχει ήδη προσληφθεί νέο προσωπικό για την ανάπτυξή του. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/11/19] Σύμφωνα με το DigiTimes, η Valve και η Apple συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός AR headset.

Η Valve έχει επενδύσει αρκετά στο VR και έχει ξανασυνεργαστεί με την Apple για το SteamVR στα Mac. Το ενδιαφέρον για το AR φαίνεται να αυξάνεται αρκετά και αυτό σε έναν βαθμό συμβάλλουν τα Pokemon Go και Minecraft Earth. Αν και η Apple δεν ενδιαφέρεται πολύ για το gaming όσον αφορά το AR, η συνεργασία με την Valve μπορεί ωστόσο να σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα άνοιγμα και προς εκείνη την κατεύθυνση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έχει ήδη δηλώσει κάποιες προβλέψεις, μεταξύ των οποίων και το ότι το AR θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας όπως τα smartphones. Παρόμοιες δηλώσεις έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και για το VR, αλλά είναι κάτι που παραμένει πολύ ακριβό προς το παρόν, ολλά το AR είναι πιο προσβάσιμο λόγω των κινητών και των tablets.

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν σχολιάσει ακόμα το δημοσίευμα, ενώ σύμφωνα με τις φήμες το νέο αυτό headset αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

[UPDATE: 13/11/19 - Η Apple αναπτύσσει τον δικό της VR και AR εξιοπλισμό] Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκαναν δημοσιογράφοι του Bloomberg ανακάλυψαν ότι η Apple όντως κινείται για την κατασκευή ενός VR headset αλλά και AR εξοπλισμού.

Η εταιρία στοχεύει στην ταχύτερη ανάπτυξη αφού έχει προσλάβει ήδη 1.000 μηχανικούς για την παραγωγή και τον σχεδιασμό των δυο projects. Επιπλέον η αναφορά του Bloomberg αναφέρει ότι έχουν προληφθεί game developers, graphic experts, ακόμη και μηχανικοί από την NASA για την παραγωγή ενός αξιόλογου αποτελέσματος. Ωστόσο η αναφορά δεν περιέχει καθόλου το όνομα της Valve, το οποίο είχε εμπλακεί σε προηγούμενες φήμες. Επίσης η αναφορά αναλύει το γεγονός ότι το headset θα είναι συμβατό με όλα τα προϊόντα της Apple όπως τα AirPods, ακουστικά Beats και το Apple Watch. H Apple έχει μπει για τα καλά στον χώρο του gaming και στοχεύει να κυκλοφορήσει την νέα της προσπάθεια αμέσως μετά την κυκλοφορία του νέου iPad που θα είναι διαθέσιμο το 2020. Οπότε η κυκλοφορία του VR headset υπολογίζεται ανάμεσα στο 2021 και 2022.

Διαβάστε επίσης για το Apple Arcade και συζητήστε για την Apple στο σχετικό forum topic. Συζητήστε για την Valve στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification