Ειδήσεις Hardware & Gear H Apple σχεδιάζει VR/AR headset

H Apple σχεδιάζει VR/AR headset

Thursday, 04 Feb 2021  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Γιώργος Τζίτζιφας   | (1 σχόλιο)
Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας  

My mom says I'm special.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0e/76/c2/apple-valve-ar-headset-rumor-6-1572896857.jpg
 

H Apple σχεδιάζει VR/AR headset

Ακριβής φήμη για την τιμή του. Έρχεται το 2022. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/11/19] Σύμφωνα με το DigiTimes, η Valve και η Apple συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός AR headset.

Η Valve έχει επενδύσει αρκετά στο VR και έχει ξανασυνεργαστεί με την Apple για το SteamVR στα Mac. Το ενδιαφέρον για το AR φαίνεται να αυξάνεται αρκετά και αυτό σε έναν βαθμό συμβάλλουν τα Pokemon Go και Minecraft Earth. Αν και η Apple δεν ενδιαφέρεται πολύ για το gaming όσον αφορά το AR, η συνεργασία με την Valve μπορεί ωστόσο να σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα άνοιγμα και προς εκείνη την κατεύθυνση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έχει ήδη δηλώσει κάποιες προβλέψεις, μεταξύ των οποίων και το ότι το AR θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας όπως τα smartphones. Παρόμοιες δηλώσεις έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και για το VR, αλλά είναι κάτι που παραμένει πολύ ακριβό προς το παρόν, ολλά το AR είναι πιο προσβάσιμο λόγω των κινητών και των tablets.

Οι δύο εταιρείες δεν έχουν σχολιάσει ακόμα το δημοσίευμα, ενώ σύμφωνα με τις φήμες το νέο αυτό headset αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

[UPDATE: 13/11/19 - Η Apple αναπτύσσει τον δικό της VR και AR εξιοπλισμό] Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκαναν δημοσιογράφοι του Bloomberg ανακάλυψαν ότι η Apple όντως κινείται για την κατασκευή ενός VR headset αλλά και AR εξοπλισμού.

Η εταιρία στοχεύει στην ταχύτερη ανάπτυξη αφού έχει προσλάβει ήδη 1.000 μηχανικούς για την παραγωγή και τον σχεδιασμό των δυο projects. Επιπλέον η αναφορά του Bloomberg αναφέρει ότι έχουν προληφθεί game developers, graphic experts, ακόμη και μηχανικοί από την NASA για την παραγωγή ενός αξιόλογου αποτελέσματος. Ωστόσο η αναφορά δεν περιέχει καθόλου το όνομα της Valve, το οποίο είχε εμπλακεί σε προηγούμενες φήμες. Επίσης η αναφορά αναλύει το γεγονός ότι το headset θα είναι συμβατό με όλα τα προϊόντα της Apple όπως τα AirPods, ακουστικά Beats και το Apple Watch. H Apple έχει μπει για τα καλά στον χώρο του gaming και στοχεύει να κυκλοφορήσει την νέα της προσπάθεια αμέσως μετά την κυκλοφορία του νέου iPad που θα είναι διαθέσιμο το 2020. Οπότε η κυκλοφορία του VR headset υπολογίζεται ανάμεσα στο 2021 και 2022.

[UPDATE 2: 21/1/21 - Έρχεται το 2022] Το Bloomberg συνεχίζει το προγενέστερο ρεπορτάζ του για το VR/AR headset της Apple, λέγοντας ότι θα αποτελεί ακριβή κατασκευή και ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022. Επίσης, η Apple γνωρίζει ότι λόγω της τιμής του αλλά και της φύσης των VR, αναμένει κατά πολύ λιγότερες πωλήσεις σε σχέση με τα iPhone και iPad.

[UPDATE 3: 5/2/21 - Φήμη για κόστος 3.000 δολάρια] Σύμφωνα με το The Information, το φημολογούμενο VR headset της Apple θα κοστίζει 3.000 δολάρια και μπορεί να κυκλοφορήσει το 2022. Θα έχει 12 κάμερες για καταγραφή κινήσεων και βίντεο, ενώ θα διαθέτει και AR λειτουργία.

Ένα ακόμη φημολογούμενο χαρακτηριστικό είναι το eye-tracking, το οποίο θα βοηθήσει στο να μειωθεί το loading στο rendering σε ορισμένα μέρη της οθόνης, εκεί όπου θα εστιάζουν κάθε φορά τα μάτια σας. Επίσης, αναμένεται να υπάρχουν σένσορες LiDAR οι οποίοι θα μετρούν με ακρίβεια αποστάσεις ανάμεσα σε AR αντικείμενα. Ο σχεδιασμός λέγεται ότι θα είναι αυτός ενός παραδοσιακού VR headset, με δύο 8K diplays, ένα για κάθε μάτι, ιμάντες που θα αλλάζουν και spacial audio, όπως αυτό υφίσταται στο AirPods Max.

Η φήμη περί κόστος των 3.000 δολαρίων σημαίνει ότι αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε θα είναι τριπλάσια αυτής του Valve Index headset, το οποίο θεωρείται το πιο ακριβό VR headset. Σκεφτείτε ότι το Microsoft HoloLens 2 αναμένεται να κοστίζει 3.500 δολάρια.

Διαβάστε επίσης για το Apple Arcade και συζητήστε για την Apple στο σχετικό forum topic. Συζητήστε για την Valve στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 23/01/2021 09:28
Η Vr αγορά είναι γνωστό ότι δεν τα πάει και τόσο καλά. Αν συνδιάσω και την ακριβή τιμή δεν νομίζω να το πλησιάσουν πολλοί.
Notification