Ειδήσεις Hardware & Gear Microsoft Windows Mixed Reality headsets

Microsoft Windows Mixed Reality headsets

Thursday, 05 Oct 2017  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (4 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f6/b3/e6/en-INTL-L-VR-Acer-WinMRDevEdi-QF7-00378-mnco-56-1494536046.jpg
 

Microsoft Windows Mixed Reality headsets

Διαθέσιμα προς παραγγελία με τιμή εκκίνησης τα 399 δολάρια. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 27/10/16] Μετά το mixed-reality headset HoloLens, η Microsoft ετοιμάζεται να μπει και στον χωρό των virtual reality headsets.

Κατά την διάρκεια του Windows 10 Event, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τα δικά της virtual reality headsets στην αγορά, σε συνεργασία με εταιρείες όπως οι Asus, HP, Dell, Acer και Lenovo. Η τιμή τους θα ξεκινάει από τα 299 δολάρια, θέτοντάς τα σε πλεονεκτική τιμολογιακή θέση έναντι των ανταγωνιστικών προτάσεων όπως τα Oculus Rift, HTC Vive και PlayStation VR.

Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικα δεν έχουν γίνει γνωστά, αναφέρθηκε όμως ότι θα χρησιμοποιούν την λειτουργία “inside-out positional tracking”, που θα επιτρέπει στα headsets να λειτουργούν δίχως την παρουσία εξωτερικών αισθητήρων ή καμερών. Κατά την διάρκεια του event, όπου ανακοινώθηκε επίσης η ενημέρωση των Windows 10 με τίτλο Creators Update, παρουσιάστηκε ένα demo μέσω του Paint 3D. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν το φθηνότερο μοντέλο θα απευθύνεται και στους gamers, παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται να δούμε και gaming εκδόσεις, την στιγμή που αναμένεται η κυκλοφορία του Project Scorpio.


[UPDATE: 25/11/16 - Ελάχιστες απαιτήσεις] Η Microsoft ανακοίνωσε τις ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να πληρεί το PC σας για να χρησιμοποιήσετε τα VR headsets της.

Το Creators Update για τα Windows 10, που θα διατεθεί μέσα στο 2017, θα υποστηρίζει virtual reality εμπειρίες μέσω και των VR headsets που ετοιμάζει η εταιρεία, η τιμή των οποίων θα ξεκινάει από τα 299 δολάρια. Μέσω του Windows Holographic, η Microsoft ετοιμάζεται να δημιουργήσει την δική της VR πλατφόρμα, η οποία θα υποστηρίζει επίσης και όλα τα υπόλοιπα VR headsets της αγοράς, καθώς και το HoloLens. Όπως θα δείτε παρακάτω, οι ελάχιστες απαιτήσεις των virtual reality συσκευών της Microsoft είναι αρκετά χαμηλές για τα δεδομένα, χωρίς βέβαια να έχει διευκρινιστεί σε ποιες εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας απευθύνονται τα specs και αν αφορούν και το gaming. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται να δοθούν μέσα στον Δεκέμβριο.

Ακολουθούν οι ελάχιστες απαιτήσεις:
Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος ή dual-core με hyperthreading
Κάρτα γραφικών: DirectX 12
RAM: 4GB
1 USB 3.0 θύρα

[UPDATE 2: 11/5/17 - Microsoft headsets από HP και Acer] Η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα τα δύο πρώτα headsets της σε συνεργασία με τρίτες εταιρείες.

Θα ονομάζονται Microsoft Windows Mixed Reality headsets. Το ένα έχει κατασκευαστεί από την HP και το άλλο από την Acer. Υποστηρίζουν τόσο Virtual Reality, όσο και Augmented reality, αλλά και Motion controller. Είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία, κατά κύριο λόγο από developers, στα 329 και 299 δολάρια αντίστοιχα.

Προδιαγραφές HP Windows Mixed Reality Headset:

Two high-resolution liquid crystal displays at 1440 x 1440
2.89” diagonal display size (x2)
Front hinged display
Double padded headband and easy adjustment knob for all day comfort
95 degrees horizontal field of view
Display refresh rate up to 90 Hz (native)
Built-in audio out and microphone support through 3.5mm jack
Single cable with HDMI 2.0 (display) and USB 3.0 (data) for connectivity
4.0m/0.6m removable cable
Inside-out tracking

Προδιαγραφές Acer Windows Mixed Reality Headset:

Two high-resolution liquid crystal displays at 1440 x 1440
2.89” diagonal display size (x2)
Front hinged display
95 degrees horizontal field of view
Display refresh rate up to 90 Hz (native)
Built-in audio out and microphone support through 3.5mm jack
Single cable with HDMI 2.0 (display) and USB 3.0 (data) for connectivity
Inside-out tracking
4.0 meter cable

Το motion controller μαζί με το Acer headset θα κοστίζει 399 δολάρια και θα μπορεί να εντοπίζει ακόμα και την θέση των joysticks σε σχέση με το headset.

[UPDATE 3: 5/10/17 - Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες] Σύμφωνα με ενημέρωση της Microsoft, τα mixed reality headsets της που θα κυκλοφορήσουν σε συνεργασία με τρίτες εταιρείες, είναι πλέον διαθέσιμα για προπαραγγελία. Συγκεκριμένα, αυτή την στιγμή υπάρχουν ήδη πέντε mixed reality headsets τα οποία μπορείτε να κάνετε preorder από τις Acer, Dell, HP, Lenovo και Samsung, με την τιμή εκκίνησής τους να βρίσκεται στα 399 δολάρια. Με κάθε αγορά, θα λάβετε και τα motion controllers. Ταυτόχρονα, μπορείτε να προπαραγγείλετε το HoloLens στην τιμή των 3000 δολαρίων.

Ακολουθούν τα headsets που είναι αυτή την στιγμή διαθέσιμα:
- Acer Windows Mixed Reality headset: 399 δολάρια
- Dell Visor: 449 δολάρια
- HP Windows Mixed Reality headset: 449 δολάρια
- Lenovo Explorer: 399 δολάρια
- Samsung Odyssey: 499 δολάρια

Διαβάστε επίσης όλες τις πληροφορίες για το Microsoft Surface Studio PC και συζητήστε για τα VR headsets της Microsoft στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 28/10/2016 20:24
Πιστεύω θα δούμε κάτι πολύ καλό απο πλευράς Microsoft.Αναμέ νουμε για λεπτομέρειες.
#2 +1 El_Musicologo (Level 4) 29/10/2016 01:19
Το'χει πάρει ζεστά το όλο θέμα η MC τελευταία.
#3 +1 Blood Prince (Level 26) 02/11/2016 15:36
Αρκετά ενδιαφέρουσα η είδηση.Πιστεύω θα το δούμε και στις gaming εκδόσεις.
#4 +1 paokkostas10 (Level 4) 02/11/2016 16:46
Αναμενομενο ηταν πιστεύω. Η microsoft δεν θελει να μενει πισω οπως καταλαβαινουμε.
Notification