Ειδήσεις Hardware & Gear Lenovo Explorer VR

Lenovo Explorer VR

Saturday, 02 Sep 2017  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (3 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/df/55/77/01-Prada-Tour-Front-forward-facing-28-1504343312.jpg
 

Lenovo Explorer VR

Mixed Reality headset. Κυκλοφορία και τιμή.

[Αρχική δημοσίευση: 3/1/17] Η Lenovo μπαίνει δυναμικά στην αγορά των VR headsets με την δική της συσκευή –λογικού κόστους- η οποία θα υποστηρίξει το Microsoft Holographic.

Το VR headset της Lenovo θα διαθέτει δύο φακούς OLD 1.440x1.440 pixels, βάρος 350 γραμμάτια (100 λιγότερα από το Oculus Rift) και κόστος χαμηλότερο από αυτό των 400 ευρώ.

Με την συγκεκριμένη συσκευή θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε room-scale VR, ώστε να μετατρέψετε το δωμάτιό σας σε…VR χώρο! Όλα αυτά καθώς το headset θα είναι συμβατό με το Microsoft Holographic, λειτουργία για την οποία η Microsoft ετοιμάζει ήδη το HoloLens.

Το Lenovo Holographic VR headset θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 για PC με κόστος χαμηλότερο από αυτό των 400 ευρώ. 

[UPDATE: 2/9/17 - Lenovo Explorer VR] Η Lenovo ανακοίνωσε το Explorer VR, το οποίο διαθέτει τεχνολογία Mixed Reality (VR και AR). 

Το MR headset συνδέεται σε οποιοδήποτε PC χωρίς να χρειάζεται σετάρισμα με εξωτερικό σένσορα και σας επιτρέπει να τρέχετε VR games και apps. Διαθέτει positional tracking και πέρα από το VR συνδέετε motion controllers της επιλογής σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Xbox One controllers για να παίζετε games, όπως και με το Oculus Rift. Το headset είναι συμβατό με την ψηφιακή βοηθό Cortana της Microsoft και περιλαμβάνει δύο οθόνες 1440x1440, μία για κάθε μάτι.

Το Lenovo Explorer VR θα κοστίζει 349 δολάρια και θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Η τιμή αφορά την έκδοση χωρίς touch controllers, ενώ μαζί με τα motion controllers θα ανέρχεται στα 449. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα controllers είναι απαραίτητα για να έχετε την πλήρη εμπειρία. Λειτουργούν χωρίς σένσορες.

 

Δείτε επίσης την παρουσίασή μας για τα Oculus Rift και PlayStation VR. Συζητήστε περισσότερα για το headset στο παρακάτω forum topic.

 

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 efane (Level 22) 04/01/2017 08:13
Η τιμή του είναι αρκετά καλή για VR. όποιος ψάχνει μια διαφορετική εμπειρία στο gaming υπομονή μέχρι την κυκλοφορία του. Και για να λέμε την αλήθεια υπομονή μέχρι να βγουν και games της προκοπής :P
#2 geololj (Level 28) 04/01/2017 17:07
Θωμά αν σου πω ότι την holographic τεχνολογία την βλέπω προσωπικά περισσότερο για όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να κάνει και μετά για gaming θα με πιστέψεις; Από τα βιντεάκια που έχουμε δει για το HoloLens για παράδειγμα, αυτό που με τράβηξε όσον αφορά το gaming, είναι η δυνατότητα να μετατρέψεις έναν ολόκληρο τοίχο σε οθόνη :P

Το VR/Holographic headset της Lenovo τώρα φαίνεται αρκετά υποσχόμενο. Περιμένω να μάθω περισσότερες πληροφορίες.
#3 ashbringer (Level 25) 03/09/2017 06:58
Μια πολύ καλή λύση για όσους θέλουν να ζήσουν Vr καταστάσεις.
Notification