Ειδήσεις Hardware & Gear 8η γενιά επεξεργαστών από την Intel

8η γενιά επεξεργαστών από την Intel

Thursday, 24 Aug 2017  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Νικηφόρος Μητράκος   | (1 σχόλιο)
Νικηφόρος Μητράκος

Νικηφόρος Μητράκος  

Τα botakia του CSGO παίζουν καλύτερα από εμένα.
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ec/bb/02/intel-8th-generation-24-1502531877.jpg
 

8η γενιά επεξεργαστών από την Intel

Η Intel αποκάλυψε τις mobile CPUs. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/8/17] Η Intel ετοιμάζεται να αποκαλύψει την 8η γενιά επεξεργαστών της στις 21 Αυγούστου, πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Δεν υπάρχει ακόμα μια επίσημη περίοδος κυκλοφορίας, αλλά η 7η γενιά με την ονομασία Kaby Lake ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο της περσινής χρονιάς και κυκλοφόρησε πέντε μήνες αργότερα. Αν η επερχόμενη γενιά με την ονομασία Coffee Lake ακολουθήσει αυτό το μοτίβο, οι νέοι επεξεργαστές θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2018. Αυτό σημαίνει πως οι Kaby Lake θα αντικατασταθούν μόλις 12 μήνες μετά την κυκλοφορία τους, ενώ σε γενικές γραμμές οι γενιές επεξεργαστών κυκλοφορούν για 18 μήνες.

Είναι πολύ πιθανό ο πρόσφατος ανταγωνισμός από την σειρά επεξεργαστών Ryzen της AMD που κυκλοφόρησε φέτος τον Μάρτιο να επηρεάσει αυτά που θα δούμε από την Intel. Η AMD κατάφερε να προσφέρει πολύ καλές gaming επιδόσεις, περισσότερους πυρήνες για καλύτερο multitasking και παραγωγικότητα και ανταγωνιστικές τιμές. Η Intel ακόμα είναι στη διαδικασία κυκλοφορίας της Core i9 series για desktops υψηλών αποδόσεων, η οποία είναι μέλος της 7ης γενιάς. Αυτοί οι επεξεργαστές συνήθως κυκλοφορούν περίπου οκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία των βασικών επεξεργαστών και στοχεύουν στους πιο ενθουσιώδεις καταναλωτές οι οποίοι δεν ασχολούνται μόνο με το gaming. Η AMD κυκλοφόρησε έναν αντίστοιχο επεξεργαστή με την ονομασία Ryzen Threadripper ο οποίος αποτελεί σοβαρό ανταγωνιστή της Intel.

Η Coffee Lake δεν αναμένεται να είναι επαναστατική γενιά όσον αφορά την αρχιτεκτονική, καθώς θα χρησιμοποιήσει την ίδια διαδικασία παραγωγής με τους άλλους επεξεργαστές που κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Από την άλλη, οι βασικοί επεξεργαστές Core i5 και i7 φημολογείται πως θα έχουν έξι πυρήνες. Θα μάθουμε περισσότερα στις 21 Αυγούστου και 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος, όπου θα γίνει και η επίσημη αποκάλυψη.

[UPDATE: 24/8/17 - Επίσημη ανακοίνωση για mobile CPUs] Οι επεξεργαστές 8ης γενιάς της Intel ανακοινώθηκαν και επίσημα.

Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές αφορούν κυρίως laptop, καθώς οι Desktop PC gamers θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο. Δείτε παρακάτω τις προδιαγραφές των επεξεργαστών:

 

cpu threads

Δείτε την 7η γενιά επεξεργαστών Intel και συζητήστε περισσότερα για την εταιρεία σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 13/08/2017 07:23
Η Intel θα χτυπήσει πολύ δυνατά με τους νέους επεξεργαστές της.
Notification