Ειδήσεις Hardware & Gear To 1,9% των χρηστών του Steam έχει παίξει με VR headset

To 1,9% των χρηστών του Steam έχει παίξει με VR headset

Sunday, 03 May 2020  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/db/c5/ee/oculus-rift-vr-headset-4-1585943160.jpg
 

To 1,9% των χρηστών του Steam έχει παίξει με VR headset

Άνοδος 0,9% μέσα σε ένα μήνα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 3/4/20] Η Valve ενημέρωσε το Steam με μια νέα έρευνα για τον μήνα Μάρτιο, η οποία αποκαλύπτει ότι το 1,29% των χρηστών του Steam έχει VR headset.

Στη σχετική σελίδα του Steam μπορείτε μάλιστα να δείτε ότι το Oculus Rift προηγείται στα VR headsets για τους PC gamers του Steam, έχοντας μερίδιο 27%. Βέβαια δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό κατόχων VR headset, αλλά εφόσον οι ενεργοί χρήστες τον Απρίλιο του 2019 ήταν 90 εκατομμύρια και πλέον θα έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια, υπολογίζουμε οι κάτοχοι VR headset να είναι γύρω στο ένα εκατομμύριο. 

Πάντως, η Valve μετράει τα VR headsets σε όσους τα έχουν ενεργοποιήσει στο account τους μετά από δανεισμό και επιστροφή. Αν το κάνετε δηλαδή σε δικά σας accounts τότε μετράει ως +1 για το καθένα από αυτά. Άρα ο συνολικός αριθμός κατόχων VR headset είναι δύσκολο να υπολογιστεί.

[UPDATE: 4/5/20 - Το 1,9% των χρηστών του Steam έχει VR headset] Σύμφωνα με τα νέα στατιστικά του Steam, το 1,9% των χρηστών διαθέτει vR headset. Ωστόσο, θυμίζουμε ότι τα στατιστικά αφορούν όσους έχουν συνδεθεί με τον λογαριασμό τους στο Steam και μετά σύνδεσαν VR headset και όχι τους ενεργούς χρήστες. Ενδέχεται δηλαδή οι gamers αυτοί να δανείστηκαν ένα VR headset για να παίξουν το Half-Life: Alyx

Μέσα στον Απρίλιο, οι gamers που σύνδεσαν VR headsets στον λογαριασμό τους ανέρχονται σε 950.000. Συνολικά 2,7 εκατομμύρια λογαριασμοί έχουν χρησιμοποιήσει VR headset.

Δείτε τα gameplay videos του Half-Life: Alyx.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το Half-Life: Alyx και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification