Ειδήσεις Hardware & Gear Οι πατέντες του PlayStation VR 2 που κατοχυρώνει η Sony

Οι πατέντες του PlayStation VR 2 που κατοχυρώνει η Sony

Friday, 25 Sep 2020  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Σταμάτης Καράμπογας   | (1 σχόλιο)
Σταμάτης Καράμπογας
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/84/9d/7f/psvr-ads2-31-1594206466-1-1601041169.jpg
 

Οι πατέντες του PlayStation VR 2 που κατοχυρώνει η Sony

Νέα πατέντα για τα χειριστήρια του PlayStation VR 2.

[Αρχική δημοσίευση: 6/7/20] Μια περίεργη πατέντα κατοχυρώθηκε πρόσφατα από την Sony Interactive Entertainment και αφορά το PlayStation VR Headset.

Αυτή η πατέντα περιλαμβάνει μια λειτουργία η οποία θα δείχνει διαφημίσεις όσο εσείς παίζετε με το PlayStation VR. Αυτό βέβαια εγείρει πολλά ερωτήματα, όπως ποια θα είναι η συχνότητα αυτών των διαφημίσεων και αν αυτή η λειτουργία να υπάρχει στο PlayStation VR 2. Σύμφωνα με την πατέντα, για να υπάρχει αυτή η λειτουργία θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα καινούργιο headset. Το καινούργιο headset θα περιέχει καινούργια μονάδα επεξεργασίας η οποία θα παρατηρεί το που κοιτάει ο παίκτης και θα τοποθετεί τις διαφημίσεις σε βολικό σημείο.

psvr patent ad

Οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται στην κορυφή της οθόνης ως μικρό popup παραθυράκι. Υπάρχουν αρκετά μέρη που μπορούν να εμφανιστούν οι διαφημίσεις, όμως περισσότερο εξαρτάται από το τι game παίζεται. Για παράδειγμα, δεν γίνεται να σας βγάζει διαφημίσεις εκεί που έχει ένα game το minimap του. Οι παίκτες δεν δέχονται ευχάριστα τις διαφημίσεις στα games τους, αν τελικά η Sony το εφαρμόσει αυτό, θα είναι μια “τολμηρή” κίνηση.

Φυσικά, δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτή η πατέντα θα δει το φως της ημέρας, όπως και πολλές άλλες κατοχυρωμένες πατέντες, ωστόσο μας δείχνει το τι κατεύθυνση ενδεχομένως να ακολουθήσει η gaming βιομηχανία.

[UPDATE: 25/9/20 - Νέα πατέντα για το PlayStation VR 2] Η νέα πατέντα της Sony για το PlayStation VR 2 δείχνει ότι η Ιαπωνική εταιρεία κατοχύρωσε την πατέντα αυτή την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία και ότι ετοιμάζει VR controllers.

playstation vr 2 inside out

Τα νέα χειριστήρια θα υποστηρίζουν inside-out tracking (ενδεχομένως και το PlayStation VR 2), άρα θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την ανάγκη εξωτερικού σένσορα. Αυτό είναι ορατό στους σένσορες στο πίσω μέρος του χειριστηρίου, εκεί όπου βρίσκονται τα triggers. 

playstation vr 2 inside out

Τα διαγράμματα της πατέντας δείχνουν έναν σχεδιασμό παρόμοιο με τα χειριστήρια του Valve Index. Υπάρχει αναλογικός μοχλός και διάφορα κουμπιά. Ακόμη, θα δούμε και κάποιου είδους σύστημα ανίχνευσης δαχτύλων, κάτι που έχουμε ξαναδεί και σε παλιότερη πατέντα της Sony.

playstation vr 2 inside out

Διαβάστε για το PlayStation VR 2 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 26/09/2020 08:21
Το όλο θέμα με τις διαφημίσεις όταν παίζει κανείς μήπως να το αποφεύγανε;
Notification