Nvidia: “Οι RTX 3080 και RTX 3090 αναμένεται να παραμείνουν σε έλλειψη έως το 2021.”

Hot
Nvidia: “Οι RTX 3080 και RTX 3090 αναμένεται να παραμείνουν σε έλλειψη έως το 2021.”

Nvidia: “Οι RTX 3080 και RTX 3090 αναμένεται να παραμείνουν σε έλλειψη έως το 2021.”

Η ζήτηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες.

Οι νέες κάρτες γραφικών RTX 3080 και RTX 3090 της Nvidia θα εξακολουθήσουν να έχουν έλλειψη σε στοκ έως και το τέλος του έτους σύμφωνα με τον Jensen Huang, διευθύνοντα σύμβουλο της Nvidia.

Ομοίως με τις προ-παραγγελίες του PS5 και του Xbox Series X/S, η Nvidia βρέθηκε αντιμέτωπη με πληθώρα αιτημάτων όταν ξεκίνησε τις προπαραγγελίες για τις κάρτες γραφικών GeForce RTX 3080 και GeForce RTX 3090. Η πλειοψηφία των διαδικτυακών κέντρων για παραγγελίες έμεινε χωρίς αποθεματικό μόλις μερικά λεπτά μετά την έναρξη των προ-παραγγελιών. Η επίσημη σελίδα της Nvidia είχε επίσης μερικά προβλήματα με την επιβεβαίωση των παραγγελιών για τους online πελάτες της. Ο βασικός λόγος πίσω από όλα αυτά τα προβλήματα είναι το γεγονός ότι η ζήτηση για τις RTX 3080 και RTX 3090 ήταν κατά πολύ υψηλότερη από αυτήν για την οποία είχε προετοιμαστεί η Nvidia κατά την ημερομηνία έναρξης των προ-παραγγελιών.

Σε πρόσφατο Q&A session κατά τη διάρκεια της GTC Digital 2020, ο Jensen Huang επιβεβαίωσε ότι η έλλειψη σε στοκ για τις RTX 3080 και RTX 3090 αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πιστεύει ότι η κατάσταση θα είναι δυσκολότερη τον Δεκέμβριο για όσους θα θέλουν να αποκτήσουν μία από τις νέες κάρτες γραφικών Ampere RTΧ, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει και την RTX 3070 μέσα στον Οκτώβριο.

“Πιστεύω ότι η ζήτηση θα εξαντλήσει όλο μας το απόθεμα για όλη τη χρονιά. Θυμηθείτε, πλησιάζουμε και την κορύφωση όσο πλησιάζει ο Δεκέμβριος. Ακόμα και πριν από όλα αυτά πηγαίναμε πολύ καλά, οπότε προσθέστε και τον παράγοντα Ampere και τον παράγοντα Ampere τον Δεκέμβριο, προσδοκούμε ότι θα έχουμε ένα πολύ επικερδές τελευταίο τρίμηνο. Το πρόβλημα για τις 3080 και 3090 βρίσκεται στην ζήτηση, όχι στην προσφορά. Το θέμα με τη ζήτηση είναι πως αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που περιμέναμε, και περιμέναμε ήδη να είναι μεγάλη” ανέφερε ο Huang.

Σύμφωνα με πρόσφατες διαρροές, η Nvidia φαίνεται ότι θα ανακοινώσει επίσης και την RTX 3060 Ti στο άμεσο μέλλον ως το νεότερο μέλος της οικογένειας Ampere, γεγονός που θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις πωλήσεις σε δυσθεώρητα για την εταιρεία νούμερα, ενώ επίσης θα προσφέρει έναν ανταγωνιστή για την επερχόμενη σειρά των RX 6000 της AMD.

Διαβάστε περισσότερα για τις τιμές και τα χαρακτηριστικά των νέων RTX 3070, 3080 και 3090 και συζητήστε για τις κάρτες της Nvidia στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 07/10/2020 07:54
Εντυπωσιακό το ότι έχουν πέσει τρελές προπαραγγελίες και κάποιοι όντως έχουν τόσα πολλά χρήματα για τόσο ακριβές κάρτες .Εύχομαι να τις ευχαριστηθούν οι άνθρωποι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Notification