Ειδήσεις Κονσόλες Xbox One X: Optimization, αναλύσεις και χρήση keyboard-mouse

Xbox One X: Optimization, αναλύσεις και χρήση keyboard-mouse

Monday, 04 Sep 2017  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Γιώργος Γκίκας  
Γιώργος Γκίκας

Γιώργος Γκίκας  

Gaming χωρίς μπινελίκι, σουβλάκι χωρίς τζατζίκι
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/3e/7b/14/XboxOneX-24-1504436302.jpg
 

Xbox One X: Optimization, αναλύσεις και χρήση keyboard-mouse

Νέες πληροφορίες για πληκτρολόγιο και ποντίκι στο Xbox One. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 3/9/2017] Οι εκπρόσωποι της Microsoft Mike Ybarra και Larry Hryb κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις παντός επιστητού για τις κονσόλες Xbox.

Η κουβέντα ξεκίνησε για το βασικό σχεδιασμό της κονσόλας. Ο Ybarra τόνισε πως τα Xbox One S και Xbox One X έχουν πολλές ομοιότητες, γεγονός που σημαίνει πως οι developers θα "ζορίζουν" το Xbox One S, ώστε να βγαίνουν τα κατάλληλα συμπεράσματα για το μέλλον του Xbox One X. Ακόμη, αναμένεται να υπάρξει υποστήριξη για πληκτρολόγιο και ποντίκι στα Xbox One, με το επιτελείο της Microsoft να παίζει κομβικό ρόλο στις αποφάσεις αυτές. Στόχος της είναι η διευκόλυνση όλων των gamers, ώστε να καλύπτεται όλο το φάσμα, ανεξαρτήτου του τρόπου χειρισμού.

Ακόμη, ο Ybarra στάθηκε στη σχέση της Xbox με την Nintendo. O εμπορικός αντιπρόεδρος του τμήματος Program Management του Xbox, δήλωσε πως ελπίζει να ανοίξει ο δρόμος του cross-play, ώστε το gaming να γίνει ένας ακόμη πιο ευρύς χώρος διασκέδασης, φέρνοντας τους χρήστες κοντά και διευκολύνοντάς τους να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον. Σε εκείνο το σημείο, ο Hryb ανέφερε πως "θα ήθελε και την παρουσία της Sony στο θέμα αυτό".

Ο Ybarra συνέχισε λέγοντας πως οι εταιρείες ανάπτυξης θέλουν να εντάξουν στο Xbox One X επιλογές σχετικά με την ανάλυση της εικόνας και το frame rate, θέλοντας να διευκολύνει το έργο των χρηστών. Τέλος, ανέφερε πως η Microsoft επενδύει πολλά στο φωνητικό έλεγχο, βελτιώνοντας την Cortana (η προσωπική βοηθός του χρήστη) , με περισσότερες φωνητικές εντολές και βελτίωση του A.I.

[UPDATE: 4/9/17 - Νέες πληροφορίες για πληκτρολόγιο και ποντίκι στο Xbox One] H Microsoft είχε δηλώσει παλιότερα πως το Xbox One θα αποκτήσει κάποια στιγμή στο μέλλον υποστήριξη για ποντίκι και πληκτρολόγιο. Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν είχαμε ακούσει κάτι νεότερο για αυτό. Στην PAX East ο director του Xbox, Mike Ybarra, δήλωσε πως αυτή η δυνατότητα είναι καθ' οδόν και πως έρχεται σίγουρα, ενώ συμπλήρωσε πως γνωρίζει για τις ανησυχίες που υπάρχουν από χρήστες σχετικά και με το πόσο δίκαιο θα είναι να παίζουνε παίκτες με ποντίκι και πληκτρολόγιο εναντίον παικτών που χρησιμοποιούν χειριστήριο. Συμπλήρωσε ακόμη πως οι developers θα είναι αυτοί που θα αποφασίζουν πώς θα δουλεύει.

Η λύση που φαίνεται πως έχει σκεφτεί η Microsoft είναι να δίνει την επιλογή σε παίκτες να επιλέγουν με τι αντιπάλους παίζουν. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να παίξετε σε servers οι οποίοι είναι μόνο για αυτούς που χρησιμοποιούν χειριστήριο ή μόνο για αυτούς που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι, ενώ θα υπάρχουν και μεικτοί servers. Τα πρώτα games με υποστήριξη ποντικιού και πληκτρολογίου αναμένονται να ανακοινωθούν σύντομα.

Το Xbox One X έγινε διαθέσιμο για προπαραγγελία από τις 20 Αυγούστου, έχοντας πετύχει αλλεπάλληλα sold-out! Το δεύτερο «κύμα» αναμένεται να διατεθεί σύντομα, συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου, στην τιμή των 499€.

Διαβάστε ακόμη για τις δηλώσεις της Microsoft σχετικά με το ότι το Xbox One X θα ξεπουλήσει και συζητήστε για την πολυαναμενόμενη κονσόλα στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification