Ειδήσεις Κονσόλες Η παραγωγή του PS Vita στην Ιαπωνία τελειώνει

Η παραγωγή του PS Vita στην Ιαπωνία τελειώνει

Tuesday, 19 Feb 2019  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μαρίνος Τζώτζης  
Μαρίνος Τζώτζης

Μαρίνος Τζώτζης  

Πιθανότατα παίζει Total War, μην ενοχλείτε..
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/4b/be/32/ps-vita-end-39-1537445949.jpg
 

Η παραγωγή του PS Vita στην Ιαπωνία τελειώνει

Δεν υπάρχουν σχέδια για κονσόλα διάδοχο. [UPDATE]

[Aρχική δημοσίευση: 20/9/18] Η Sony θα σταματήσει την παραγωγή του PS Vita μέσα στο 2019.

Σε μια ανακοίνωση που περιμέναμε να έρθει αργά ή γρήγορα η Sony ανακοίνωσε πως η παραγωγή και διάθεση κονσολών PS Vita στην Ιαπωνία θα σταματήσει μέσα στο 2019. Η ανακοίνωση ήρθε από το ιαπωνικό περιοδικό Famitsu και επιβεβαιώθηκε από τον senior vice president της Sony, Hiroyuki Oda. Βέβαια η ανακοίνωση ήταν λίγο ασαφής καθώς δεν επιβεβαίωσε αν αυτό θα γίνει μόνο στην Ιαπωνία ή θα συνεχίσει να διατίθεται για ορισμένο χρονικό διάστημα εκτός Ιαπωνίας. Ίσως χρειαστεί κάποια διευκρίνιση επ' αυτού, αν και η λογική λέει πως αφού σταματάει στην Ιαπωνία όπου οι πωλήσεις του ήταν υψηλές, το ίδιο θα γίνει και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το PS Vita πεθαίνει έχοντας τον καημό ότι ποτέ δεν κατάφερε να γίνει αυτό που ήταν το PSP. Πούλησε 16 εκατομμύρια κονσόλες σε αντίθεση με τις 80 εκατομμύρια πωλήσεις του προγόνού του. Ο Oda ανέφερε ακόμη στο ίδιο περιοδικό πως δεν υπάρχουν σχέδια της Sony για κάποιο νέο Handheld. Αυτό δεν αποτελεί επίσης έκπληξη.

[UPDATE: 19/2/19 - "Ending Soon" στην Ιαπωνία] Η Sony ανακοίνωσε (στο ιαπωνικό site) ότι τα δύο εναπομείναντα μοντέλα PCH-2000 ZA11 Black και PCH-2000 ZA23 Aqua Blue τελειώνουν "σύντομα".

Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε το PS Vita, καθώς η παραγωγή του στην Ιαπωνία φτάνει στο τέλος της. Όπως αναφέρει και το Gematsu, το τέλος της παραγωγής του PS3 το 2017 είχε ανακοινωθεί περίπου την ίδια χρονική περίοδο και η τελευταία κονσόλα πωλήθηκε δύο μήνες μετά.

Διαβάστε για την κυκλοφορία του PlayStation Classic και συζητήστε για το PS Vita στο σχετικό forum topic

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification