Ειδήσεις Κονσόλες Μήνυση στη Nintendo για τα Joy-Con και δωρεάν επισκευές

Μήνυση στη Nintendo για τα Joy-Con και δωρεάν επισκευές

Monday, 30 Sep 2019  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d8/8d/d6/nintendo-switch-broken-analog-stick-63-1563626697.jpg
 

Μήνυση στη Nintendo για τα Joy-Con και δωρεάν επισκευές

Ανανέωση της αγωγής ώστε να περιλαμβάνει τα Joy-Con που αγοράστηκαν μεμονωμένα, καθώς κι εκείνα των Switch Lite. [UPDATE]

 [Αρχική δημοσίευση: 20/7/19] Το δικηγορικό γραφείο Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith άσκησε αγωγή κατά της Nintendo όσον αφορά το drift των χειριστηρίων Joy-Con, τα οποία χρησιμοποιούνται στο Nintendo Switch.

Πολλοί χρήστες έχουν διαμαρτυρηθεί κατά καιρούς για την ποιότητα των αναλογικών μοχλών των Joy-Con, οι οποίοι παρουσίαζαν δυσλειτουργίες με τον καιρό, προκαλώντας μη επιθυμητές κινήσεις στα games. Το δικηγορικό γραφείο Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith μίλησε με χρήστες που είχαν τέτοια προβλήματα και που στοιχειοθέτησαν την δικογραφία.

Κατ' επέκταση η CSK&D άσκησε μήνυση στη Nintendo για "Χρήση ελαττωματικών χειριστηρίων στην κονσόλα της" τα οποία προκαλούν εσφαλμέννες κινήσεις. Αν το δικηγορικό γραφείο δικαιωθεί για την μήνυση που θα ασκήσει, τότε κατά πάσα πιθανότητα όσοι πελάτες του έκαναν αγωγή θα αποζημιωθούν με μια νέα κονσόλα, συν δικηγορικά έξοδα, ενώ μελλοντικά η Nintendo ίσως αναγκαστεί με δικηγορική απόφαση να αντικαθιστά ή να επισκευάζει σπασμένα Joy-Con.

Όπως και να 'χει, το να κάνεις μήνυση για κακό σχεδιασμό χειριστηρίου, σε μια εταιρεία που έχει ασκήσει τις περισσότερες μηνύσεις από όλη την gaming βιομηχανία μαζί προς developers και modders επειδή έφτιαχναν άγνωστα PC ports για τα games της, είναι από μόνο του ένα καλό trolling.

[UPDATE: 23/7/19 - Η Nintendo απαντάει με επίσημη δήλωση] Η Nintendo έκανε επίσημη δήλωση σχετικά με τις αναφορές για τα ελλαττωματικά Joy-Con.

Η δήλωση έγινε μόλις μια ημέρα μετά τις πάμπολες αναφορές που έγιναν. Δεν υπάρχει αναφορά συγκεκριμένα στην αγωγή, όμως είναι προφανές γιατί έκαναν την δήλωση τώρα. Το μήνυμα της Nintendo στους κατόχους του Switch ; Να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Η Ιαπωνική εταιρία δήλωσε για το εν λόγω ζήτημα: “Στη Nintendo προσπαθούμε να κάνουμε ποιοτικά προϊόντα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι και συνεχώς κάνουμε βελτιώσεις”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Nintendo. “Γνωρίζουμε για τις πρόσφατες αναφορές ότι μερικά Joy-Con δεν ανταποκρίνονται σωστά. Θέλουμε οι καταναλωτές να περνάνε καλά με το Nintendo Switch και αν κάτι τους εμποδίζει από αυτό, τους παροτρύνουμε να επισκεφτούν την εξυπηρέτηση πελατών της Nintendo για να τους βοηθήσουμε.”

[UPDATE 2: 24/7/19 - Η Nintendo θα τα επισκευάζει δωρεάν] Πλέον, μετά από επικοινωνία πολλών χρηστών με το τμήμα υποστήριξης της Nintendo, η Ιαπωνική εταιρεία φέρεται να επισκευάζει τα Joy-Cons δωρεάν.

Όχι μόνο τα κατασκευάζει δωρεάν χωρίς να ζητήσει απόδειξη αγοράς, αλλά επιπλέον πληρώνει επιστροφές σε όσους κατόχους Switch είχαν στο παρελθόν πληρώσει για επισκευή Joy-Con! Τελικά η δημόσια έκθεση της Ιαπωνικής εταιρείας στην παγκόσμια gaming κοινότητα την έκανε να αντιμετωπίσει το θέμα πιο σοβαρά.

[UPDATE 3: 30/9/19 - Ανανέωση της αγωγής] Το δικηγορικό γραφείο Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith ανανέωσε την αγωγή κατά της Nintendo, συμπεριλαμβάνοντας τα Joy-Con του Switch Lite, καθώς και εκείνα που αγοράστηκαν μεμονωμένα. Επιπλέον, η ανανεωμένη αγωγή επίσης αναφέρει ότι τα Joy-Con αποτελούν παραβίαση της εγγύησης, απάτη και "παράβαση αρκετών κανονισμών για την προστασία των καταναλωτών".

Διαβάστε περισσότερα για το νέο Nintendo Switch με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Διαβάστε για το Nintendo Switch Lite και συζητήστε σχετικά με την είδηση στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Agent94 (Level 13) 21/07/2019 00:18
Προσωπικά ποτέ δεν αντιμετωπισα σοβαρό θέμα με τα κοντρόλερ σε καμία κονσόλα. Ναι με τον καιρό υπάρχει μια μικρή φθορά και drifting και είναι λογικό. Τώρα αν ο άλλος παίζει τελείως ατσαλα και βάζει πολύ δύναμη κάνοντας απότομες κινήσεις λογικό να χαλάσουν γρήγορα.
Notification