Ειδήσεις Κονσόλες Κάτοχοι Xbox One έκαναν αγωγή στη Microsoft για το stick drift στα Xbox Elite Controllers

Κάτοχοι Xbox One έκαναν αγωγή στη Microsoft για το stick drift στα Xbox Elite Controllers

Sunday, 11 Oct 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f9/51/f8/xbox-one-controller-60-1588535430.jpg
 

Κάτοχοι Xbox One έκαναν αγωγή στη Microsoft για το stick drift στα Xbox Elite Controllers

Πλέον και για το Elite Series 2. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 2/5/20] Ο Donald McFadden, κάτοχος Xbox One, άσκησε αγωγή στη Microsoft για το stick drift (ολίσθηση στα analog sticks) του Xbox One Elite controller, καθώς -όπως αναφέρει- οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν για να επισκευάσουν τα χειριστήριά τους μετά την λήξη των 90 ημερών εγγύησης που υπάρχει, καθώς "το πρόβλημα μπορεί να προκύψει 3-4 μήνες μετά."

Η αγωγή κατατέθηκε στις 28 Απριλίου και σε αυτή αναφέρεται ότι η ολίσθηση μπορεί να υπάρξει ακόμα κι αν τα analog sticks είναι ακίνητα. Το πρόβλημα (σύμφωνα με την κατηγορία) αφορά ένα "σχεδιαστικό ελάττωμα που αφορά το εξάρτημα του ποτενσιόμετρου το οποίο έρχεται σε επαφή με ένα ανθεκτικό υλικό το οποίο εφάπτεται σε μια καμπύλη τροχιά κι έτσι προκύπτει η ανεπιθύμητη κίνηση του αναλογικού μοχλού. Μετά από πολλά παράπονα, η Microsoft αρνείται συστηματικά να επισκευάσει τους αναλογικούς μοχλούς χωρίς χρέωση".

Για το θέμα αυτό υπάρχουν δημοσιεύσεις στο Reddit και βίντεο στο YouTube, όπου χρήστες προσπαθούν να λύσουν το θέμα μόνοι τους, ακόμα και βάζοντας εξαρτήματα που αγοράζουν από online shops, στη θέση των παλιών. Αντίστοιχη αγωγή έχει ασκηθεί και προς την Nintendo για τα Joycon controllers του Switch.

[UPDATE: 11/10/20 - Μήνυση και για το Elite controller] Το VGC αναφέρει ότι η Microsoft δέχθηκε μια νέες μήνυση για analog stick drift, που αφορά το Xbox Elite Series 2 controller.

Στην προηγούμενη αγωγή του Donald McFadden (σ.σ. αφορούσε το αρχικό Xbox Elite controller) προστέθηκαν επτά μηνυτές, οι οποίοι κατηγορούν την Microsoft ότι "δεν φανέρωσε ποτέ το ελάττωμα του analog stick που παρεκλείνει και παράλληλα αρνείται να επισκευάσει τα Xbox controller δωρεάν όποτε το πρόβλημα αυτό εκδηλώνεται παρόλο που ένας μεγάλος αριθμός χρηστών παραπονιέται για το πρόβλημα αυτό τουλάχιστον από το 2014".

Η Microsoft διαφημίζει τα Xbox Elite controllers ως "τα απόλυτα controllers" της αγοράς, αλλά αν μία μερίδα χρηστών αντιμετωπίζει θέματα χρήσης με δύο εκδόσεις της σειράς Xbox Elite, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι η καλύτερη διαφήμιση για τα χειριστήρια της Αμερικάνικης εταιρείας.

Δείτε το συλλεκτικό Cyberpunk 2077 Xbox One controller και συζητήστε για τα χειριστήρια Xbox/PC στο παρακάτω forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 12/10/2020 12:16
Έχει ξεκινήσει μια γενικότερη κίνηση μηνύσεων προς εταιρείες όπως Microsoft και Nintendo για τα χειριστήριά τους .
Notification