Ειδήσεις Κονσόλες Albert Penello: "Δεν καταλαβαίνω γιατί το DualShock 4 δεν θα είναι πλήρως συμβατό με το PS5"

Albert Penello: "Δεν καταλαβαίνω γιατί το DualShock 4 δεν θα είναι πλήρως συμβατό με το PS5"

Wednesday, 05 Aug 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4c/5e/04/ps4-dualshock-4-playstation-5-dualsense-47-1596629969.jpg
 

Albert Penello: "Δεν καταλαβαίνω γιατί το DualShock 4 δεν θα είναι πλήρως συμβατό με το PS5"

"Μπηχτή" του πρώην επικεφαλής του Xbox.

Η Sony ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το PS5 και ο ανταγωνισμός με το Xbox Series X θα είναι μεγάλος. Ωστόσο, σε θέμα συμβατότητας, από την μία η Microsoft προσπαθεί να κάνει τα παλιά Xbox games και τα παλιά χειριστήρια συμβατά με το Xbox Series X, ενώ η Sony παρέχει backwards compatibility στα περισσότερα PS4 games και κάνει το DualShock 4 συμβατό μόνο με αυτά και όχι με τα PS5 games.

Ο Albert Penello, πρώην επικεφαλής του Xbox, θέλησε να σχολιάσει το γεγονός αυτό κι έτσι είπε: "Από τεχνολογικής πλευράς, τα χειριστήρια του DualShock 4 είναι συμβατά με το PS5, ενώ υποστηρίζονται και fighting sticks αλλά και το PlayStation VR. Αν δούμε όμως τα χαρακτηριστικά του DualSense, δεν υπάρχει κάτι που να φαίνεται ότι ξεχωρίζει τόσο πολύ ώστε το DualShock 4 να μην είναι πλήρως συμβατό με το PS5. Έχουμε ίδια κατανομή κουμπιών και ίδιο layout. Αμφότερα τα χειριστήρια έχουν haptic feedback, motion και touchpad. Η μόνη διαφορά είναι το μικρόφωνο του DualSense. Αν κάποια PS5 games το χρειάζονται, οι χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα headset. Δεν υπάρχει λόγος τα DualShock 4 να μην δουλεύουν με όλα τα PS5 games. Επίσης τι θα συμβεί αν ένα PS4 game λάβει upgrade για το PS5; Τότε θα σταματήσει το DualShock 4 να δουλεύει; Μήπως θα πρέπει οι χρήστες να μην κάνουν κάποια updates για να έχουν συμβατότητα με το DualShock 4;".

Ο Penello πρόσθεσε ότι μία ακόμη καλύτερη λύση θα ήταν το DualSense να είναι συμβατό με το PS4. "Η Sony θα πρέπει να σταματήσει να πουλάει DualShock 4 και να κάνει το DualSense το cross-gen controller. Η όλη κατάσταση δείχνει ότι η Sony θέλει απλά να βγάλει λεφτά. Ελπίζω τουλάχιστον να έχουμε μια φθηνότερη κονσόλα και να μην πάμε σε κόστος 500 δολαρίων (ευρώ) και πάνω γιατί ο λογαριασμός θα είναι μεγάλος.  Πάω στοίχημα πάντως ότι το DualSense θα είναι πιο ακριβό από το DualShock 4 και συγκεκριμένα στοιχηματίζω για 69 δολάρια (ευρώ)". 

Διαβάστε την φήμη για την μπαταρία και τα Shoulder και Trigger buttons του DualSense.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά σύμφωνα με φήμες αυτό θα γίνει μέσα στον Αύγουστο.

Δείτε το PS5 event Ιουνίου και συζητήστε για την νέα κονσόλα της Sony σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification