Μήνυση της Gamevice στη Nintendo για το Switch

Hot
Μήνυση της Gamevice στη Nintendo για το Switch

Μήνυση της Gamevice στη Nintendo για το Switch

Η Gamevice επιμένει με νέα αγωγή. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/8/17 - Μήνυση για την κατασκευή του Switch] Η εταιρεία Gamevice, η οποία κατασκευάζει controllers υπό την μορφή tablet για iPhones, iPad και άλλα κινητά, αναμένεται να προχωρήσει σε μήνυση ενάντια στην Nintendo. Η ίδια ισχυρίζεται πως το σχέδιο του Nintendo Switch βασίστηκε στο δικό της Wikipad ένα Android-powered tablet που έχει όπως φαίνεται ανάλογο σχεδιασμό με αυτόν του Switch.

Τα δύο σχέδια παρουσιάζουν αρκετά κοινά στοιχεία και αρκετές ωστόσο διαφορές. Το Wikipad της Gamevice έχει controllers που clipάρουν στην άκρη του tablet που χρησιμοποιείτε ενώ στο Switch πρέπει να τα σύρετε για να τοποθετηθούν. Διαφορές υπάρχουν και στη διάταξη των πλήκτρων.

Το Gamevice μάλιστα επρόκειτο για σχέδιο του 2014, ωστόσο η αγωγή που ζητάει η εταιρεία για την δήθεν «κλοπή» της ιδέας από την Nintendo φαντάζει απίθανη. Η Gamevice ζητάει μάλιστα την παύση της παραγωγής του Switch και κινείται νομικά, ωστόσο δύσκολα θα προκαλέσει προβλήματα στην Nintendo. Η Gamevice είχε λάβει 12,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για την κατασκευή φορητών συσκευών.

[UPDATE: 13/3/20 - Η Nintendo δικαιώθηκε] Η πρώτη διαμάχη στις δικαστικές αίθουσες μεταξύ Nintendo και Gamevice έγινε τον Οκτώβριο του 2019, με την πρώτη να κερδίζει και να αθωώνεται.

Η Nintendo κέρδισε και την έφεση στην εν λόγω δίκη, η οποία έγινε αυτό το μήνα, καθώς η Gamevice, συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η Ιαπωνική εταιρεία της αντέγραψε πατέντα για την κατασκευή του Nintendo Switch. Η Gamevice είχε καταθέσει 19 ισχυρισμούς για αντιγραφή πατέντας ευρεσιτεχνίας, αλλά όλες απέβησαν άκαρπες. Το δικαστήριο απεφάνθη πως "Ούτε η Gamevice μπορεί να προσβάλει την πατέντα του Nintendo Switch, ούτε μπορεί να αποδείξει ότι η Nintendo της αντέγραψε πατέντα".

[UPDATE 2: 3/4/20 - Νέα απόπειρα της Gamevice] Η Gamevice θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να μπει σε δικαστική αίθουσα με την Nintendo, καθώς συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι το Nintendo Switch αποτελεί αντιγραφή που έκανε η Ιαπωνική εταιρεία σε δικές της πατέντες.

Όλα αυτά θα γίνουν παρά το γεγονός ότι έχει ήδη χάσει την αρχική δίκη και την έφεση του Μαρτίου.

Διαβάστε το review του Nintendo Switch και συζητήστε περισσότερα για την κονσόλα της Nintendo στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 12/08/2017 10:20
Μήπως έγινε το αντίθετο και η Gamevise αντέγραψε;
Notification