Origin Access Premier και cloud gaming από την EA

Hot
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
3
Origin Access Premier και cloud gaming από την EA

Origin Access Premier και cloud gaming από την EA

Ξεκινάει τον Αύγουστο. Παίξτε τα πάντα με 15 ευρώ το μήνα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 15/11/17] Η Electronic Arts ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να διαθέσει μια υπηρεσία game streaming.

Μιλώντας στη UBS Global Technology Conference, ο επικεφαλής των οικονομικών της EA Blake Jorgensen ανέφερε ότι η EA θα διαθέσει μια υπηρεσία game streaming μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Μάλιστα, επισήμανε ότι για την ανάπτυξη της υπηρεσίας, θα υπάρξει συνεργασία με μια εταιρεία, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες και η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει μια συνδρομητική υπηρεσία game streaming που θα σας επιτρέπει να παίξετε games δίχως να τα κατεβάσετε. Το ίδιο θα πράξει και η EA. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η EA θα διαθέσει την υπηρεσία της ταυτόχρονα με την Microsoft, στοιχείο που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο εταιρείες να συνεργαστούν ξανά μετά το EA Access, αυτή την φορά στον τομέα του game streaming. Μένει να δούμε εάν ο άγνωστος συνεργάτης της EA είναι η Microsoft ή εάν οι δύο εταιρείες πρόκειται να διαθέσουν ξεχωριστά η καθεμία την υπηρεσία τους.

[UPDATE: 23/5/18 - Εξαγορά της GameFly] Η EA ανακοίνωσε την εξαγορά του τμήματος cloud gaming της GameFly.

Μόνο η επίσημη παρουσίαση της υπηρεσίας game streaming έμεινε από την EA, αφού η εξαγορά της GameFly δείχνει ξεκάθαρα τα πλάνα της εταιρείας. Η GameFly παρέχει υπηρεσίες cloud gaming και σας επιτρέπει να παίζετε games μέσα από διάφορες συσκευές δίχως να τα κατεβάσετε ή να έχετε την αντίστοιχη κονσόλα. Η EA βάζει πλέον στο δυναμικό της τόσο την τεχνολογία της GameFly, όσο και τους υπαλλήλους της.

Μένει να δούμε εάν η EA θα ανακοινώσει την δική της υπηρεσία game streaming στην επικείμενη E3 2018.

[UPDATE 2: 9/6/18 - Origin Access Premier] Η EA ανακοίνωσε την συνδρομητική υπηρεσία Origin Access Premier για τα PC.

 

Μέσω αυτής θα μπορείτε να παίξετε όλα τα νέα games της EA, καθώς και άλλα games των συνεργατών της από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους, ενώ ανακοινώθηκε και το game streaming που σας δίνει την δυνατότητα να παίζετε games δίχως να τα κατεβάσετε. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μια υπηρεσία που θα λειτουργεί όπως το Xbox Game Pass της Microsoft. Στα games συναντάμε μεταξύ άλλων τα FIFA 19, Anthem και Battlefield V, τα οποία θα μπορείτε να παίξετε από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους.

 

Το cloud gaming της EA θα λειτουργεί με την τεχνολογία της GameFly και θα σας επιτρέπει να παίξετε games σε μια πλειάδα από συσκευές χωρίς να τα κατεβάσετε. Στο παρακάτω βίντεο (1:15 και έπειτα) φαίνονται πλάνα από gamers να κάνουν streaming games σε συσκευές Android με την χρήση χειριστηρίων.

Το Origin Access Premier θα διατεθεί για PC μέσα στο καλοκαίρι. Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 15 ευρώ, ενώ η ετήσια συνδρομή κοστίζει 100 ευρώ.

[UPDATE 3: 27/7/18 - Ξεκινάει η Origin Access Premier] Η Electronic Arts ανακοίνωσε σήμερα σε συνέδριο επενδυτών ότι η νέα της υπηρεσία Origin Access Premier -που ανακοινώθηκε στην E3 και θα σας δώσει πρόσβαση σε νέα και δυνατά games, όπως τα Anthem,Fifa 19 και Battlefield 5- ξεκινάει την λειτουργία της την άλλη εβδομάδα.

Αν έχετε ήδη συνδρομή Origin Access τότε αυτή θα ονομαστεί "Basic" και θα συνεχίσετε να έχετε στη διάθεσή σας τα games της συνδρομής και το 10% έκπτωση στο Origin, αλλά και πρόσβαση μέσω Trial σε νέα games. Το κόστος της θυμίζουμε ότι ανέρχεται στα 5 ευρώ το μήνα.

Η νέα συνδρομή που ονομάζεται "Premier" έχει την ίδια έκπτωση, Vault Access και απεριόριστη πρόσβαση στα νέα games, ακόμα και στις μεγάλες κυκλοφορίες. Θα κοστίζει 15 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε επίσης για την διάθεση του EA Access σε άλλες πλατφόρμες και συζητήστε για το Origin Access Premier στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 15/11/2017 16:59
Ότι κάνει η μία εταιρεία αμέσως έρχεται μια άλλη για να κάνει ακριβώς το ίδιο.Προβλέψιμο εδώ και χρόνια.
#2 +1 Divine Raiden (Level 26) 15/11/2017 18:21
Σίγουρα τυχαία θα σου δίνεται η συνδρομή για την υπηρεσία μέσω lootbox!
Notification