Ειδήσεις Κονσόλες PS4 Firmware update v5.50

PS4 Firmware update v5.50

Thursday, 08 Mar 2018  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ca/dd/8c/ps4-firmware-update-5-5-1-60-1518005422.jpg
 

PS4 Firmware update v5.50

Κυκλοφόρησε αιφνιδίως σήμερα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 3/2/18] Η beta του Firmware 5.50 για το PS4 ξεκίνησε και περιέχει δύο μεγάλες αναβαθμίσεις.

Παρά το γεγονός το ότι η Sony δεν δημοσίευσε ή επιβεβαίωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες των νέων features φαίνεται κατόπιν δοκιμών πως προστέθηκε η δυνατότητα supersampling. Αυτή η υπηρεσία θα επιτρέπει στους κατόχους του PS4 Pro της να αυξάνουν την ποιότητα εικόνας ορισμένων games σε οθόνες με ανάλυση μικρότερη των 2K, συρρικνώνοντας τα 4K στιγμιότυπα. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον σε όσους δεν κατέχουν το PS4 Pro αλλά δεν έχουν οθόνη που να υποστηρίζει 4K ανάλυση.

Η αλλαγή του PSN username δεν εμφανίστηκε ακόμα, ωστόσο παρατηρήθηκε πως μπορείτε πλέον να κάνετε hide διάφορα αντικείμενα της Library. Επίσης θα μπορείτε να διαγράφετε τις ειδοποιήσεις.

[UPDATE: 7/2/18 - Play Time Management και αλλαγές στο UI] Μέσω του PlayStation Blog, η Sony έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τις αλλαγές που θα φέρει το νεότερο software update του PS4.

Πέρα από το supersampling, η Sony προσθέτει την λειτουργία Play Time Management, μέσω της οποίας μπορείτε να θέσετε χρονικό όριο στο account των παιδιών σας για κάθε ημέρα. Ταυτόχρονα, το μενού Βιβλιοθήκη (Library) θα υποδεχθεί νέα tabs που κατηγοριοποιούν καλύτερα τα games σας. Συγκεκριμένα, θα μπορείτε να δείτε σε ξεχωριστές καρτέλες όλα τα games της κονσόλας, αυτά που αγοράσατε με το PSN ID σας, καθώς και τα games που αποκτήσατε μέσω της συνδρομής PlayStation Plus, ενώ θα σας δίνεται η δυνατότητα να κρύψετε εφαρμογές από την λίστα που δεν χρησιμοποιείτε.

Βελτιώσεις συναντάμε και στο Quick Menu μέσω του οποίου θα έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση σε λίστες φίλων σας και να δείτε ποιοι από αυτούς βρίσκονται online. Επιπλέον, θα έχετε πρόσβαση σε background music στο PS Now, θα μπορείτε να εισάγετε wallpapers μέσω USB και να κάνετε customize τα Tournament Team Pages σας αλλάζοντας το wallpaper και το logo της ομάδας σας.

Το firmware update 5.50 με την κωδική ονομασία KEIJI βρίσκεται αυτή την στιγμή σε φάση beta. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα διατεθεί η τελική του έκδοση.

[UPDATE 2: 8/3/18 - Κυκλοφόρησε το νέο update] To νέο firmware update κυκλοφόρησε αιφνιδίως σήμερα και έχει μέγεθος περίπου 200MB. Μια λεπτομέρεια η οποία δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως από την Sony είναι η προσθήκη του εικονιδίου PlayStation VR στο κεντρικό menu και στο Library δίπλα στα games τα οποία το υποστηρίζουν ώστε να γνωρίζετε άμεσα ποιά το υποστηρίζουν και ποιά όχι.

Διαβάστε περισσότερα για το προηγόυμενο μεγάλο PS4 update και συζητήστε για το PSN σε αυτό το forum topic.

 

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification