Ειδήσεις Κονσόλες PlayStation Classic

PlayStation Classic

Monday, 26 Nov 2018  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μαρίνος Τζώτζης   | (4 σχόλια)
Μαρίνος Τζώτζης

Μαρίνος Τζώτζης  

Πιθανότατα παίζει Total War, μην ενοχλείτε..
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/31/15/b4/playstation-classic-05-1920-46-1537352124.jpg
 

PlayStation Classic

Δείτε το unboxing της κονσόλας [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση 19/9/18] Επιστροφή στα παλιά!

Η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία του PlayStation Classic, μια νέα έκδοση της πρώτης κονσόλας που κυκλοφόρησε η Sony. Θα μπορείτε να την συνδέσετε στην τηλεόρασή σας, ενώ έχει 21 προεγκατεστημένους τίτλους. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πέντε από αυτούς οι οποίοι είναι: Final Fantasy 7, Jumping Flash, R4: Ridge Racer Type 4, Tekken 3 και Wild Arms. Το PlayStation Classic θα είναι κατά 45% μικρότερο από την αυθεντική κονσόλα και θα μπορείτε να την κρατάτε σαν μωρό στην αγκαλιά σας.

Στην συσκευασία του θα περιλαμβάνονται πέρα από την κονσόλα και δύο controllers, οι οποίοι δεν θα διαθέτουν δόνηση ή dualshock καθώς είναι εμπνευσμένοι από τους πρώτους controllers της κονσόλας. Διαθέτει ακόμη θύρες USB και HDMI, με τα καλώδια να περιλαμβάνονται αμφότερα στην συσκευασία. Δεν θα μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τις παλιές σας Memory Cards καθώς τα saves θα αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη. Τα κουμπιά του δεν θα είναι διακοσμητικά και θα έχουν τις λειτουργίες που είχαν και στο αυθεντικό. Το βασικότερο στοιχείο που δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι το αν θα δίνεται η δυνατότητα να παίξετε τίτλους του PSone που διαθέτετε ψηφιακά.

[UPDATE: 20/9/18 - Διαφορετικά games ανάλογα με την περιοχή κυκλοφορίας] Η Sony ανακοίνωσε πως το PlayStation Classic θα διαθέτει διαφορετικούς τίτλους ανάλογα με την περιοχή που θα το αγοράσετε. Κατά κύριο λόγο θα χωρίζονται σε δύο εκδόσεις, δηλαδή Δύση και Ιαπωνία αλλά και σε χώρες της Δύσης θα υπάρχουν επιμέρους διαφορές.

Δεν αποκαλύφθηκαν κάποια νέα games, αλλά τα πέντε που ανακοινώθηκαν θα βρίσκονται στην κονσόλα ανεξαρτήτως της περιοχής αγοράς.

[UPDATE 2: 24/9/18 - Δεν θα δέχεται επιπλέον games] Εκπρόσωπος της Sony δήλωσε ότι το PlayStation Classic δεν θα δέχεται επιπλέον games. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τα 21 games που θα ενσωματώνει, δεν υπάρχουν σχέδια για κυκλοφορία άλλων games στην mini κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι δεν θα υποστηρίζει σύνδεση με το PSN, οπότε δεν θα υπάρχουν Trophies.

Το PlayStation Classic θα κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου ημέρα που σηματοδοτεί 24 χρόνια από την αρχική του κυκλοφορία. Θα έχει κόστος 100 ευρώ.

[UPDATE 3: 29/10/18 - Όλα τα games] Η Sony ανακοίνωσε την πλήρη λίστα των 20 PlayStation Classic games.

Πλέον μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των games που θα περιέχει το επερχόμενο PlayStation Classic. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony, είναι τα εξής

Battle Arena Toshinden
Cool Boarders 2
Destruction Derby
Final Fantasy VII
Grand Theft Auto
Intelligent Qube
Jumping Flash!
Metal Gear Solid
Mr. Driller
Oddworld: Abe's Oddysee
Rayman
Resident Evil Director's Cut
Revelations: Persona
Ridge Racer Type 4
Super Puzzle Fighter II Turbo
Syphon Filter
Tekken 3
Tom Clancy's Rainbow Six
Twisted Metal
Wild Arms

Δείτε ωστόσο το τρέιλερ που συνοδεύει τα games και που έχει λάβει αρκετά dislikes:

Η κονσόλα περιλαμβάνει δύο χειριστήρια, οπότε θα μπορείτε εξαρχής να παίξετε με τους φίλους σας.

 

 

 

[UPDATE 4: 26/11/18 - Unboxing] Δείτε το επίσημο unboxing του PlayStation Classic.

Διαβάστε ακόμη για τις φήμες περί κυκλοφορίας του PlayStation 5 και συζητήστε για το PlayStation Classic στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 20/09/2018 22:37
Μετά την nitendo και την sega, βλέπω μπαίνει στο χώρο και η sony, άργησε κιόλας. Τουλάχιστον από την sony περίμενα κάτι περισσότερο για την κονσόλα, ας πούμε να συνδέεται στο playstation network.
#2 Asxetoss (Level 19) 24/09/2018 21:11
Σε πρώτη φάση δεν με πείθει να μπω στην διαδικασία να την αγοράσω,θα ήθελα αρχικά περισσότερους τίτλους και παιχνιδια που πραγματικά θα μπορούν να σε κάνουν να νοσταλγήσεις αυτά τα χρόνια.
#3 DimutriKs (Level 16) 24/09/2018 22:06
Μεγάλο αρμέγμα αυτή η τάση της "επανακυκλοφορί ας" κονσολών. Με τους emulators στο pc μπορείς να παίξεις όποιο παιχνίδι γουστάρεις από όποια retro κονσόλα γουστάρεις και με βελτιωμένη ανάλυση. Το να πάρεις μια minimal συσκευή με περιορισμό παιχνιδιών είναι απλά κοροϊδία
#4 Blood Prince (Level 28) 26/09/2018 15:16
Πιστεύω θα αποτελέσει σίγουρη αγορά από όσους είναι τρελοί fan των Retro.Εγώ προσωπικά αν και δεν θα το αγοράσω πιστεύω πως το Tomb Raider The Last Revelation θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον αν υπήρχε προεγκατεστημέν ο στην κονσόλα.
Notification