Ειδήσεις Κονσόλες Το χειριστήριο του PS5

Το χειριστήριο του PS5

Monday, 18 Nov 2019  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/77/59/bf/ps5-dualshock-5-controller-14-1570552312.jpg
 

Το χειριστήριο του PS5

Η Sony κατέθεσε πατέντα για τα νέα χειριστήρια, στην οποία δεν διαθέτουν φωτεινή μπάρα μπροστά. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 08/10/19] Μετά την ανακοίνωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5, αποκαλύφθηκαν και οι πρώτες πληροφορίες για το χειριστήριό του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, δήλωσε ότι υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας στο gamepad της νέας κονσόλας της Sony. Το ένα είναι η απτική ανατροφοδότηση που χρησιμοποιείται αντί της δόνησης και η οποία δίνει μια καλύτερη αίσθηση καθώς θα αισθάνεστε καλύτερα όσα γίνονται γύρω σας σε ένα παιχνίδι, όπως για παράδειγμα από ένα τάκλιν σε αθλητικό παιχνίδι, μέχρι και το τρέξιμο σε μια πεδιάδα.

Ένα δεύτερο βασικό σημείο που κάνει την διαφορά είναι τα triggers L2 και R2, τα οποία οι developers θα μπορούν να ρυθμίσουν ως προς την αντίσταση που θα χρειάζεται να πατήσει ο παίκτης. Η λειτουργία αυτή δεν έχει σχέση με το trigger lock του Xbox Elite Controller, απλά θα θα καθορίζει πόσο δύσκολη θα είναι η χρήση του trigger button. Θα μπορείτε για παράδειγμα να νιώσετε την αντίσταση που θα έχει ένα τόξο όταν τραβάτε το σκοινί για να ρίξετε το βέλος.

Η απτική ανατροφοδότηση και τα ρυθμιζόμενα triggers "μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύ δυνατή εμπειρία που εξομοιώνει διάφορες ενέργειες" δηλώνει ο Jim Ryan.

[UPDATE: 18/11/19 - Δεν θα διαθέτει φωτεινή μπάρα] Μια πατέντα που κατέθεσε η Sony αποκαλύπτει το πως θα είναι μάλλον τα χειριστήρια του PS5.

Οι εικόνες που δημοσιέυτηκαν σήμερα στην αντίστοιχη Ιαπωνική υπηρεσία δείχνουν κάποιες αλλαγές στον σχεδιασμό σε σχέση με το DualShock 4. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές περιλαμβάνουν μεγαλύτερες σκανδάλες, μικρότερα αναλογικά sticks και μια θύρα USB Type-C, ενώ η φωτεινή μπάρα του μπροστινού μέρους απουσιάζει.

 

ps5 controller

 

Οι εικόνες ταιράζουν με τις περιγραφές του Wired για τα πρωτότυπα χειριστήρια της κονσόλας.

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν γνωρίζουμε το όνομα του χειριστηρίου του PS5, επομένως αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα επίσημες πληροφορίες του PS5 και συζητήστε για την επόμενη κονσόλα της Sony σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification