Ειδήσεις Κονσόλες Η Sony δυσκολεύεται να κρατήσει το κόστος του PS5 χαμηλό

Η Sony δυσκολεύεται να κρατήσει το κόστος του PS5 χαμηλό

Friday, 14 Feb 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Σταμάτης Καράμπογας  
Σταμάτης Καράμπογας
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/76/25/18/ps5-45-1581682655.jpg
 

Η Sony δυσκολεύεται να κρατήσει το κόστος του PS5 χαμηλό

Λόγω μεγάλης ζήτησης σε NAND memory.

Σύμφωνα με αναφορές η Sony δυσκολεύεται να κρατήσει το κόστος του PS5 χαμηλό.

Σύμφωνα με το Bloomberg μερικά εξαρτήματα του PS5 βρίσκονται σε έλλειμα, κάτι που κάνει την τιμή τους να αυξηθεί. Η Sony δύσκολα εξασφαλίζει αποθέματα NAND flash memory καθώς και DRAM εξαρτήματα. Η απόφαση της Sony να συμπεριλάβει NVME SSD σε κάθε PS5 την ανάγκασε να ανταγωνιστεί με τους κατασκευαστές smartphone, καθώς είναι ο ίδιος τύπος μνήμης που χρησιμοποιούν και αυτοί.

Το Bloomberg αναφέρει ότι καθώς όλο και περισσότεροι παραγγέλνουν NAND για την επόμενη γενιά των smartphones, η προσφορά μειώνεται καθώς η ζήτηση αυξάνεται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η τιμή. Άλλο ένα εξάρτημα που αυξάνει το κόστος του PS5 είναι η ψύξη, το οποίο κοστίζει “μερικά δολάρια” σε αντίθεση με τις προηγούμενες ψύξεις που κόστιζαν μερικά λεπτά.

Η μαζική παραγωγή συνήθως ξεκινάει την άνοιξη, ωστόσο με βάση τα παραπάνω, φαίνεται πως η Sony θα “περιμένει και θα δει”. Μερικοί εργαζόμενοι της εταιρίας υποστηρίζουν ότι η Sony δεν πρέπει να δεχτεί τέτοιο πλήγμα στην παραγωγή κάθε μονάδας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι αναγκαίο κακό. Για σύγκριση, η Sony δήλωσε ότι στην αρχική τιμή των 400$, το PS4 απέφερε 19$ ανά μονάδα.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το PS5 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification