Ειδήσεις Κονσόλες Μερικά PS5 περιέχουν διαφορετικά και ελαφρώς πιο θορυβώδη ανεμιστηράκια

Μερικά PS5 περιέχουν διαφορετικά και ελαφρώς πιο θορυβώδη ανεμιστηράκια

Monday, 30 Nov 2020  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης   | (1 σχόλιο)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/8c/b8/dd/ps5-fan-prototype-35-1606751407.jpg
 

Μερικά PS5 περιέχουν διαφορετικά και ελαφρώς πιο θορυβώδη ανεμιστηράκια

Το εξάρτημα που παρουσίασε η Sony είναι επίσης διαφορετικό.

Σύμφωνα με το Les Numeriques, κάποιες κονσόλες PS5 περιέχουν διαφορετικά και ελαφρώς πιο θορυβώδη ανεμιστηράκια από άλλες κονσόλες.

To Les Numeriques αναφέρει ότι κάποιοι χρήστες, συμπεριλαμβανομένου ενός εκ των συντακτών, δήλωσαν ότι οι κονσόλες τους ήταν λίγο πιο θορυβώδεις από ότι περιέγραφαν τα reviews, δηλαδή σχεδόν αθόρυβες. Το website αποφάσισε να κάνει μία έρευνα για το θέμα και ανακάλυψε ότι υπάρχουν διαφορετικά ανεμιστηράκια σε μερικές κονσόλες από ότι σε άλλες κάτι που εξηγούσε την διαφορά στον θόρυβο.

Όταν έλεγξαν τις κονσόλες που έκαναν περισσότερο θόρυβο οι μετρήσεις έφτασαν τα 43dB (Β στην εικόνα) ενώ οι πιο ήσυχες κονσόλες κατέγραψαν έως 39dB (A στην εικόνα). Δεν πρόκειται για τεράστια διαφορά και για όσους θέλουν να το διαπιστώσουν, υπάρχουν διαθέσιμες για ακρόαση οι ηχογραφήσεις, στο website Les Numeriques.
ps5 2 fan types
To site αναφέρει ότι εξέτασε πέντε διαφορετικές κονσόλες, δύο εκ των οποίων βρέθηκαν να φέρουν τα ήσυχα ανεμιστηράκια ενώ οι άλλες τρεις κονσόλες είχαν τα ελαφρώς πιο θορυβώδη ανεμιστηράκια. Το Les Numeriques σημειώνει επίσης ότι το ανεμιστηράκι που έδειξε η Sony στο βίντεο παρουσίασης του hardware του PS5, δεν είναι κανένα από τα ανεμιστηράκια που βρέθηκαν στις πέντε κονσόλες, συνεπώς υπάρχουν τρία διαφορετικά πιθανά εξαρτήματα που ενδέχεται να υπάρχουν σε ένα PS5.

Άξιο αναφοράς είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος για τους καταναλωτές να γνωρίζουν ποιο ανεμιστηράκι περιέχει η κονσόλα που έχουν σκοπό να αγοράσουν, καθώς ο μόνος τρόπος να το μάθουν είναι εάν αφαιρεθούν τα πλαϊνά λευκά panels της κονσόλας και εξεταστεί το εσωτερικό της. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ούτε στον αριθμό του μοντέλου, κάτι που ίσως να διευκόλυνε όσους θέλουν να αποφύγουν τα λιγότερο ήσυχα ανεμιστηράκια.

Είναι μερικά dB παραπάνω αρκετά ώστε να προβληματίσουν τους υποψήφιους αγοραστές; Iσως κάποιοι να ενοχληθούν με τα τρία πιθανά διαφορετικά εξαρτήματα που μπορεί να φέρουν οι κονσόλες της Sony.

 

Δείτε την σύγκριση PS5 vs Xbox Series X από το GameWorld.gr και συζητήστε για την νέα κονσόλα της Sony στο σχτικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 01/12/2020 16:06
Μικροθεματάκια τα οποία θα λυθούν σε βάθος χρόνου. Patience is a virtue.
Notification