Xbox Adaptive Controller για ΑΜΕΑ απ' την Microsoft

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
5
Xbox Adaptive Controller για ΑΜΕΑ απ' την Microsoft

Xbox Adaptive Controller για ΑΜΕΑ απ' την Microsoft

Χριστογεννιάτικο διαφημιστικό σποτ. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 15/5/18] Σύμφωνα με πληροφορίες του Windows Central, η Microsoft πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο χειριστήριο, το οποίο θα απευθύνεται σε ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας στα χέρια.

Το χειριστήριο θα λειτουργεί ως υλικό προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ και θα δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα κινητικότητας (παραδείγματος χάριν λόγω ατυχήματος), καθώς και σε όσους έχουν προβλήματα όρασης, να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους games δίχως ο χειρισμός τους να αποτελεί εμπόδιο. Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική εικόνα που διέρρευσε, στα αριστερά συναντάμε το d-pad και τα βασικά buttons (Menu, Home Button κτλ), ενώ στην δεξιά πλευρά του χειριστηρίου υπάρχουν δύο μεγάλα προγραμματιζόμενα buttons. Στο επάνω μέρος υπάρχουν επίσης touch buttons για πολλές λειτουργίες.

accessibility controller xbox one pc

[UPDATE: 17/5/18 - Αποκαλύφθηκε και επίσημα] Η Microsoft αποκάλυψε και επίσημα το χειριστήριο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ονομάζεται Xbox Adaptive Controller και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 στην Αμερική, αποκλειστικά μέσα από το Xbox Store της Αμερικάνικης εταιρείας. Σύμφωνα με τον Phil Spencer, επικεφαλή του τμήματος προγραμματισμού του Xbox, το Adaptive Controller κατασκευάστηκε με το σκεπτικό ότι κάποιοι gamers δεν μπορούν να κρατάνε ένα χειριστήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να φτάσουν όλα τα κουμπιά και τα triggers. Το συγκεκριμένο χειριστήριο θα τους επιτρέψει να παίξουν πιο εύκολα.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το επίσημο τρέιλερ:

Το χειριστήριο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την φιλανθρωπική εταιρεία AbleGamers Charity, το ίδρυμα Cerebral Palsy, Το Craig Hospital και τους οργανισμούς SpecialEffect και Warfighter Engaged. Έγινε gameplay testing απευθείας με gamers περιορισμένης κινητικότητας. Το χειριστήριο έχει δύο μεγάλα κουμπιά τα οποία επαναπρογραμματίζονται με το Xbox Accessories app, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ατόμου. Υποστηρίζεται επίσης σύνδεση με χειριστήριο οποιουδήποτε κατασκευαστή, όπως οι PDP, Logitech και Quadstick (δείτε εδώ την πλήρη λίστα).

Η κατασκευή του χειριστηρίου γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια και μπορεί να μην είναι το μόνο εξάρτημα που θα κατασκευάσει η Microsoft για την συγκεκριμένη ομάδα από gamers.

Δείτε ακόμη πως δουλεύει το χειριστήριο:

 

[UPDATE 2: 26/7/18 - Η συσκευασία θα είναι εύκολη στο άνοιγμα] H Microsoft ανακοίνωσε πως το Xbox Adaptive Controller θα κυκλοφορήσει σε ειδική συσκευασία με ταινίες και λαβές, ώστε να είναι εύκολο το άνοιγμά της από άτομα με κινητικές δυσκολίες.
Το μόνο το οποίο θα παραμείνει δύσκολο στο άνοιγμα για μερικούς είναι η εξωτερική ζελατίνα η οποία χρειάζεται κάποιο αιχμηρό αντικείμενο για να ανοίξει, αλλά μετά από αυτό δεν θα χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Επιπλέον, το κουτί θα μπορεί να ανοιχτεί με τα χέρια ή και με τα πόδια, ενώ το χειριστήριο βρίσκεται στον πάτο από όπου μπορεί να τραβηχτεί χωρίς να χρειαστεί να το σηκώσετε.

[UPDATE 3: 17/9/18 - Κυκλοφόρησε και επίσημα] Το Xbox Adaptive controller κυκλοφόρησε και επίσημα.

Αποκτήστε το με κόστος γύρω στα 100 ευρώ.

 

[UPDATE 4: 20/11/18 - Χριστουγεννιάτικο σποτ] Το νέο διαφημιστικό σποτ της Microsoft για τα Χριστούγεννα διαφημίζει το Xbox Adaptive Controller.

Πρόκειται για ένα χειριστήριο που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, αυτό των ΑΜΕΑ που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, αλλά μπορεί και θέλει να παίξει. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Υπάρχει επίσης και Behind the scenes βίντεο με τον Owen, τον νεαρό πρωταγωνιστή του διαφημιστικού σποτ, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Escobar και χρειάστηκε να χειρουργηθεί 33 φορές στο κεφάλι για να επιβιώσει.

 

Αποκτήστε το Xbox Adaptive Controller με κόστος γύρω στα 100 ευρώ.

Διαβάστε επίσης για το Microsoft Store που σας επιτρέπει να κάνετε δώρα στους φίλους σας. Συζητήστε για το νέο χειριστήριο στο σχετικό forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 20/11/2018 23:38
Μπράβο στην Microsoft που ευαισθητοποιείτ αι σε αυτό το θέμα.
Notification