Update του Steam επιτρέπει τη χρήση DualSense για PC

Hot
Update του Steam επιτρέπει τη χρήση DualSense για PC

Update του Steam επιτρέπει τη χρήση DualSense για PC

Προστέθηκε υποστήριξη και για άλλες λειτουργίες. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/11/20] Αν ανυπομονούσατε να χρησιμοποιήσετε το νέο DualSense χειριστήριο του PS5 για να παίξετε games στο PC, η Valve σας το επιτρέπει μέσω του τελευταίου Steam client update με το οποίο υποστηρίζει, κατά τα λεγόμενά της, “αρχική υποστήριξη” του χειριστηρίου.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορείτε να παίξετε games χρησιμοποιώντας το DualSense, το Steam δεν υποστηρίζει ακόμη όλες τις λειτουργίες του χειριστηρίου, όπως δόνηση, trackpad και gyroscope. Επίσης, η πολυδιαφημισμένη τεχνολογία haptic του DualSense είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο μέσω PS5.

Προς το παρόν, το DualSense μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε PC με καλώδιο ή ασύρματα. Για το πρώτο, θα χρειαστείτε ένα καλώδιο USB-C προς USB-A, εκτός εάν ήδη διαθέτετε θύρα USC-C. Το εν λόγω καλώδιο περιλαμβάνεται στη συσκευασία του PS5, αλλά όχι του DualSense καθαυτού. Για ασύρματη χρήση του χειριστηρίου θα χρειαστείτε ένα Bluetooth adapter, αν και πολλές σύγχρονες motherboards έχουν ήδη ένα ενσωματωμένο.

[UPDATE: 19/11/20 - Προστέθηκε υποστήριξη και για άλλες λειτουργίες] Το πρόσφατο update του Steam Client Beta, το δημόσιο test branch της Valve, προσθέτει επιπλέον υποστήριξη για το DualSense.

Το χειριστήριο ήδη δούλευε στο Steam, ωστόσο δεν υποστήριζε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όπως γράφουν τα update notes: “Προστέθηκε επιπλέον υποστήριξη για το χειριστήριο του PS5, το DualSense, όπως η λειτουργία LED, trackpad, rumble και gyro. Επίσης, προστέθηκε επιπλέον swipe mode για χρήση του trackpad και gyro.” Αυτά είναι σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του DualSense, εκτός των adaptive triggers. Φυσικά, αυτή το update βρίσκεται ακόμη σε beta.

Υπάρχουν ωστόσο πράγματα που δεν έχει διορθώσει ακόμα η Valve, όπως το γεγονός ότι φαίνονται τα σύμβολα του Xbox όταν χρησιμοποιείται το DualSense, καθώς και το ότι, όπως έχουν αναφέρει οι χρήστες, το rumble λειτουργεί μόνο στην ενσύρματη λειτουργεία. Η ταχύτητα με την οποία η Valve έκανε αυτές τις προσθήκες, δείχνει ότι η πλήρης υποστήριξη του DualSense δεν είναι και τόσο μακριά.

Διαβάστε περισσότερα για την μπαταρία του DualSense και συζητήστε για την κονσόλα νέας γενιάς της Sony στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 18/11/2020 08:50
Πολύ καλό αυτό το χαρακτηριστικό .Πιστεύω ότι αρκετοί χρήστες θα το χρησιμοποιήσουν .
#2 Blood Prince (Level 30) 19/11/2020 21:36
Dualsense για PS4 θέλουμε αλλά γι'αυτό δεν προνοούν.
Notification