Ειδήσεις Τα Games στο Cinema Ταινία Gears of War

Ταινία Gears of War

Tuesday, 18 Jun 2019  | in Τα Games στο Cinema  | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (5 σχόλια)
Μάνος Γρυπάρης
New Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/e8/52/e5/gears-of-war-movie-2016-3-1475743483.jpg
 

Ταινία Gears of War

Δεν θα έχει επιρροές από τα games. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 1/8/2009] Σε μία παρουσίαση που κράτησε περίπου μία ώρα, η Epic Games έδειξε για πρώτη φορά στον κόσμο το τι θα πρέπει να περιμένει από την μεταφορά του Gears of War στη μεγάλη οθόνη. Σκηνοθέτης θα είναι ο Len Wiseman (φώτο στα δεξιά), ο οποίος είχε αναλάβει την blockbuster ταινία "Live Free or Die Hard" με πρωταγωνιστή φυσικά τον Bruce Willis. Συγγραφέας του GoW θα είναι ο Chris Morgan, ο οποίος ήταν στη συγγραφική ομάδα της ταινίας Wanted.

Το casting
Η παραγωγή της ταινίας Gears of War βρίσκεται στα πρώτα στάδια και το casting δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Οι δύο παραγωγοί της ταινίας ανέφεραν απλά το τι φιλοσοφία θα ακολουθήσουν. Όσο για την φήμη που έλεγε ότι ο Dwayne Johnson (The Rock) θα αναλάβει τον ρόλο του κύριου πρωταγωνιστή Marcus Fenix, ο Len Wiseman την αρνήθηκε με βεβαιότητα δηλώνοντας ότι δεν θα ήθελε καμία διασύνδεση με την ταινία Doom. Δήλωσε πάντως ότι όποια κι αν θα είναι τελικά η επιλογή του, θα φροντίσει πρώτα να διαλέξει έναν καλό ηθοποιό που θα έχει τις ερμηνείες που θέλει και μετά να τον διαμορφώσει εμφανισιακά ώστε να ταιριάζει στον ρόλο.

Για έναν ακόμη χαρακτήρα, την Maria (γυναίκα του Dominic Santago, ο οποίος είναι φίλος του Marcus Fenix), ο Len Wiseman φρόντισε όπως οι καλοί προπονητές στο ποδόσφαιρο, να δηλώσει την μεταγραφική επιθυμία του. Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά ότι “Αν μπορώ να πείσω την Kate Beckinsale –και θα το επιχειρήσω- τότε πιστεύω ότι θα ήταν αυτή που πρέπει για τον συγκεκριμένο ρόλο!”

Σενάριο
Η ταινία Gears of War δεν θα ακολουθήσει πιστά την εξέλιξη των γεγονότων του παιχνιδιού. Ο Chris Morgan δήλωσε ότι το σενάριο θα ξεκινήσει με την “Emergency Day”, στην οποία οι Locust επιτίθενται στους ανθρώπους του πλανήτη Sera. Η ημέρα αυτή θα είναι άκρως εντυπωσιακή στην παρουσίαση. Θα δοθεί όμως περισσότερο έμφαση σε εκείνη την πρώιμη χρονική περίοδο και όχι εξ ολοκλήρου στις γνωστές καταστάσεις του παιχνιδιού, καθώς εκείνες διαδραματίζονται πολλά χρόνια μετά την πρώτη επίθεση.

Ο επικεφαλής της παραγωγής του παιχνιδιού, Rod Ferguson, είπε πως η ταινία που θα δημιουργηθεί δεν θα είναι τόσο πανομοιότυπη προς το παιχνίδι, καθώς θα έχει ως κύριο στόχο να βγει όσο το δυνατόν καλύτερη γίνεται κι όχι να επιχειρηθεί απλά μια μεταφορά του παιχνιδιού στη μεγάλη οθόνη. Μία πιθανή αλλαγή για τις ανάγκες της ταινίας, είναι η προσθήκη γυναικών στους COGs, την γνωστή στρατιωτική δύναμη των ανθρώπων (σ.σ. στα δύο παιχνίδια Gears of War δεν υπάρχουν γυναίκες στο στρατό). Για αυτό το ενδεχόμενο, ο σκηνοθέτης Len Wiseman ήταν απόλυτα σύμφωνος.

Κυκλοφορία
Αρχικά το Gears of War προοριζόταν για κυκλοφορία μέσα στο 2010, αλλά με τα τωρινά δεδομένα αντιλαμβανόμαστε ότι η ταινία θα δεχτεί παράταση. Θα περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία τις εξελίξεις, αλλά και τα νεότερα για το casting των ηθοποιών που θα την απαρτίζουν.

 

[UPDATE: 10/10/12] Αναβιώνουν τα σχέδια για τη μεταφορά του Gears of War από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με το site Variety, η Creative Artists Agency (CAA) -η οποία φέρεται να εκπροσωπεί την Epic Games- αδημονεί να συναντηθεί με παραγωγούς στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να συζητήσει την επανεκκίνηση των εργασιών για την μεταφορά της δημοφιλέστατης video game σειράς στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η παραγωγή της ταινίας είχε ξεκινήσει το 2007 με σκηνοθέτη τον Len Wiseman (Underworld, Live Free or Die Hard) στα στούντιο της εταιρίας New Line, υπεύθυνη για την τριλογία Lord of the Rings. Η εν λόγω εταιρία όμως αποφάσισε να "παγώσει" το Gears of War και να αφοσιωθεί στην παραγωγή ενός ακόμα έργου του Tolkien, του The Hobbit, το πρώτο μέρος του οποίου θα το δούμε το φετινό Δεκέμβριο.

Οι παραγωγοί του Twilight (Marty Bowen και Wyck Godfrey) είχαν παλιότερα συνδεθεί με τη μεταφορά στις αίθουσες του Gears of War, ενώ το τελευταίο σενάριο, δηλαδή αυτό που θα παρουσιάσει η CAA στις συναντήσεις της με τους νέους παραγωγούς, έχει γραφτεί από τον Stuart Beattie (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides). Η Epic Games θα παρέχει συμβουλές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ώστε το ύφος της ταινίας να είναι ανάλογο, με αυτό των παιχνιδιών καθώς και των βιβλίων που σχετίζονται με το σύμπαν του παιχνιδιού. Το Gears of War έχει αποφέρει, από το 2006 που ξεκίνησε η σειρά, πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις και έχει αποκτήσει εκατομμύρια αφοσιωμένους οπαδούς. Η κινηματογραφική εκδοχή ενός blockbuster αυτού του βεληνεκούς σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν gamer ασυγκίνητο.

 

[UPDATE 2: 30/4/13] Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε που μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την ταινία Gears of War κι απ' ότι φαίνεται το χτίσιμο της ταινίας είναι ακόμη..."στα μπετά"! Σύμφωνα με το Variety, παραγωγός της ταινίας ανέλαβε ο Scott Stuber, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα Ted και Battleship. Το πρώτο έλαβε πολύ καλές κριτικές ενώ το δεύτερο δεν είχε τόσο θετικά σχόλια. Ο Stuber δουλεύει πάνω στο σενάριο της ταινίας Gears of War μαζί με την Epic Games και θα αρχίσει σύντομα να μιλάει με την Universal σε μια προσπάθεια υλοποίησης της ταινίας στις μεγάλες αίθουσες. Φυσικά οι συζητήσεις του μπορεί να μην έχουν επιτυχή κατάληξη, όπως έγινε στο παρελθόν και με την ταινία Halo, για την οποία developers και παραγωγοίείχαν σημαντικές διαφωνίες ως προς την υλοποίησή της.

[UPDATE 3: 6/10/16 - Επανέρχεται το project] H ταινία Gears of War είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά το 2009 και η ανάπτυξή της ήταν ένα καθαρό μυστήριο. Από την πρώτη ανακοίνωση, πέρασαν τέσσερα χρόνια μέχρι να μάθουμε νεότερα. Τώρα, τρία χρόνια μετά, γνωστοποιείται ότι η Universal Studios βρίσκεται πίσω από την υλοποίηση του Project. O Rod Fergusson της developer εταιρίας The Coalition, ανακοίνωσε πως η ταινία προχωράει πλέον και ότι μπορεί να μην έχει σχέση με το σενάριο του παιχνιδιού. Από την άλλη, δεν έχουμε λεπτομέρειες για τους πρωταγωνιστές, τους ηθοποιούς ή το γενικότερο setting.

Ο Fergusson δήλωσε "Όταν κάνεις μια ταινία σαν και αυτή, πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι το κοινό και το μέσο που θα διαδοθεί θα είναι διαφορετικό. Πιστεύω πως αν αποφασίζαμε να συμβαδίσουμε 100% με το σενάριο από τα παιχνίδια, δεν θα είχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην ταινία. Το μεγάλο νέο είναι πως προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη ταινία βασισμένη στο σύμπαν του Gears of War και όχι στο να δημιουργήσουμε μια πιστή αντιγραφή του τίτλου."

[UPDATE 3: 4/5/17 – Συνεργασία με τον σεναριογράφο των Armageddon και Shaft] Τα νέα είναι αρκετά καλά και η ταινία Gears of War φαίνεται να προχωράει. Η Universal Pictures βρήκε τον σεναριογράφο της ταινίας στο όνομα του Shane Salermo. Ποιος είναι όμως ο Salermo; Είναι ο σεναριογράφος των πολύ επιτυχημένων ταινιών Armageddon και Shaft. Επιπλέον, έχει εργαστεί και στην σεναριακή ομάδα της ταινίας του James Cameron Avatar.

Τα κομμάτια του puzzle αρχίζουν και συμπληρώνονται σιγά σιγά, με τους υπεύθυνους της ταινίας να ψάχνουν το πιο σημαντικό, που αφορά την θέση του σκηνοθέτη.

[UPDATE 4: 29/11/18 - Σεναριογράφος και παραγωγή] Τελικά ο σεναριογράφος F. Scott Frazier θα αναλάβει την ταινία Gears of War, σύμφωνα με φήμες από το TheWrap.

Ο Dylan Clark (σειρά Planet of the Apes και Oblivion) θα αναλάβει την παραγωγή μαζί με τον συνδημιουργό της σειράς, Rod Ferguson.

[UPDATE 5: 18/6/19 - Δεν θα έχει επιρροές από τα games] Ο επικεφαλής του τμήματος development της εταιρείας ανάπτυξης The Coalition, η οποία έχει αναλάβει την σειρά Gears of War στις τελευταίες εκδόσεις της, δήλωσε ότι η ταινία Gears of War δεν θα έχει σχέση με το σενάριο της ομώνυμης gaming σειράς.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι θα πρέπει "πρώτα να είναι εξαιρετική ταινία και μετά ταινία για το Gears of War. Αρχικά πιστεύαμε ότι η ταινία θα πρέπει να διεξάγεται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Βασικά δεν θα πρέπει να βασίζεται στο σενάριο του παιχνιδιού ούτε να εμπνέεται από την ιστορία του".

Αυτό το σκεπτικό θα επιτρέψει στους σεναριογράφους να προσέλθουν με νέες ιδέες για την ταινία. Μάλιστα ο Ferguson έχει δει ότι σε άλλες gaming σειρές οι σεναριογράφοι πλησίασαν τους αντίστοιχους σεναριογράφους ταινιών για να ακολουθήσουν πιστά το σενάριο, έχοντάς το ως "Βίβλο με κανόνες" για το τι πρέπει να γίνει και τι όχι. Για την ταινία Gears of War η The Coalition είχε διαφορετική προσέγγιση.

Από εκεί κα ιπέρα για την The Coalition υπήρχαν δύο σελίδες με πληροφορίες για το τι πρέπει να μην γίνει στην ταινία και κάποιες προτάσεις. Από εκεί και πέρα θέλουν οι σεναριογράφοι να έχουν την ελευθερία να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες και να εντάξουν ακόμα και νέους χαρακτήρες. Ωστόσο, το σενάριο θα πρέπει να λάβει χώραι στον πλανήτη Sera και να υπάρχουν σε αυτό συγκεκριμένοι χαρακτήρες, όπως ο Marcus Fenix.

 

Διαβάστε τα reviews των Gears of War. Συζητήστε για την ταινία Gears of War στο παρακάτω forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 scriptor (Level 7) 06/10/2016 12:13
Ετσι ντε! Αυτα ειναι νεα! Πωω φανταζομε εναν Marcus Fenix και εναν Dominic να πετσωνουν Locust αβερτα με τα Lancer να βαρανε κοφτες!!
#2 ashbringer (Level 25) 07/10/2016 20:23
΄Αντε να δούμε παιδιά.Αξίζει να είναι ταινιάρα και τίποτα λιγότερο.
#3 drakul (Level 16) 07/10/2016 21:12
μακαρι να ειναι καλο γιατι οτι game εγινε ταινια ηταν μαπα τεραστια(doom,r esident evil,street fighter)κτλ.το mortal kombat ξεφυγε καπως.
#4 Shikabane_Hime7 (Level 29) 12/10/2016 14:52
Quoting drakul:
μακαρι να ειναι καλο γιατι οτι game εγινε ταινια ηταν μαπα τεραστια(doom,resident evil,street fighter)κτλ.το mortal kombat ξεφυγε καπως.

Τα μόνα που ξέφυγαν για μένα ήταν το Warcraft και το πρώτο Silent Hill. Τα Street Fighter, το πρώτο Mortal Kombat και το πρώτο Resident Evil μπορεί να μην ήταν κάτι τρομερό αλλά ήταν ευχάριστες.
#5 ashbringer (Level 25) 05/05/2017 09:23
Μακάρι να δούμε κάτι καλό και απο πλευράς σεναρίου.
Notification