Ειδήσεις Τα Games στο Cinema Τηλεοπτική σειρά Console Wars

Τηλεοπτική σειρά Console Wars

Thursday, 29 Nov 2018  | in Τα Games στο Cinema  | Γράφτηκε από τον Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος   | (1 σχόλιο)
Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος

Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος  

Δε σταματάμε να παίζουμε επειδή μεγαλώνουμε, μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε...
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/cb/2a/cb/console-wars-tv-show-32-48-1543505345.jpg
 

Τηλεοπτική σειρά Console Wars

Nintendo εναντίον Sega.

Μία τηλεοπτική εκπομπή βασισμένη στο βιβλίο του Blake Harris του 2014 για τα video games με τίτλο "Console Wars: Sega, Nintendo, and the Battle That Defined a Generation", είναι στα σκαριά. Μάλιστα δουλεύουν για αυτή πολύ μεγάλα ονόματα όπως ο Jordan Vogt-Roberts, ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία Kong: Skull Island και πρόκειται να σκηνοθετήσει και την επερχόμενη ταινία Metal Gear. Ο Mike Rosolio θα γράψει τον πιλότο. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως οι Seth Rogen και Evan Goldberg, που έγραψαν τον πρόλογο για το βιβλίο, θα είναι executive producers μαζί με τον James Weaver.

Το βιβλίο Console Wars επικεντρώνεται στην ιστορία του πρώην executive της Sega, Tom Kalinske, ο οποίος οδήγησε την εταιρεία σε διαχωρισμό τη δεκαετία του 90 στο απόγειο της και βοήθησε στο ξεκίνημα της Sega Genesis που επιτάχυνε τη θέση της Sega στον κόσμο του gaming. Όπως αναφέρει ο πλήρης τίτλος, το βιβλίο, που βασίζεται σε πολυάριθμες συνεντεύξεις, υπογραμμίζει και την αντιπαλότητα της Sega με την Nintendo για την κυριαρχία στη gaming βιομηχανία.

Οι δυο εταιρίες υπήρξαν πράγματι αντίπαλες ενώ μάλιστα η Sega είχε δημοσιεύσει και μια διαφήμιση που διακήρυττε πως η Genesis κάνει ότι δεν μπορεί η Nintendo. Ο Kalinske παραιτήθηκε από τη Sega το 1996 επειδή δεν εγκρίθηκε η ιδέα του για μια κονσόλα σε συνεργασία της Sony και της Sega. Με όλο αυτό το παρασκήνιο λοιπόν φαίνεται πως η σειρά Console Wars θα μας εξάψει την περιέργεια. Για την ώρα δε γνωρίζουμε πότε θα βγει η εκπομπή σε ποια πλατφόρμα ή ποιός θα πρωταγωνιστεί.

Το 2014 οι Rogen και Goldberg προσλήφθηκαν για να γράψουν και να σκηνοθετήσουν μια games της Nintendo όμως αυτό δε συμβαίνει πια. Τότε η ταινία ήταν υπό την εποπτεία της Sony Pictures όμως τώρα την έχει αναλάβει η Legendary Entertainment, εταιρεία παραγωγής του Detective Pikachu.

Δείτε τα games της Nintendo και τα αντίστοιχα games της Sega. Συζητήστε για το Console Wars στο αντίστοιχο forum topic.

Photos

console-wars-tv-show.jpg

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 30/11/2018 13:34
Τhe Battle That Defined a Generation.... πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται!!!
Notification