Ειδήσεις Τα Games στο Cinema Νέα ταινία Super Mario από την Universal

Νέα ταινία Super Mario από την Universal

Tuesday, 12 Feb 2019  | in Τα Games στο Cinema  | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (6 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/01/16/e2/nintendomovies-45-1463392406.jpg
 

Νέα ταινία Super Mario από την Universal

Αποκαλύφθηκε το έτος κυκλοφορίας. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/5/16] Η Nintendo δείχνει την τάση να θέλει να μπει στη βιομηχανία των ταινιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Nintendo Tatsumi Kimishima, η ιαπωνική εταιρεία έχει στα πλάνα της να κυκλοφορήσει ταινίες βασισμένες σε γνωστά της games όπως τα The Legend of Zelda, Super Mario Bros και Mario Kart. Όπως ανέφερε ο Kimishima σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Asahi, η Nintendo έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες παραγωγής και η πρώτη ταινία αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια. Μάλιστα, δήλωσε ότι είναι σχεδόν απίθανο οι ταινίες που θα ετοιμάσουν να είναι live-action, αντιθέτως, φαίνεται πως θα ακολουθήσουν το δρόμο του 3D animation.

Η κίνηση της Nintendo έχει ως στόχο να ενδυναμώσει περισσότερο την προώθηση των χαρακτήρων της και εκτός των gaming συνόρων. Θυμίζουμε ότι το 1993 είχε κυκλοφορήσει η ταινία Super Mario Bros, η οποία όμως δεν έτυχε της αποδοχής του κοινού και των κριτικών. Αυτή τη φορά όμως, η Nintendo θέλει να έχει πιο ενεργό ρόλο στις ταινίες που θα γυρίσει και όχι απλά να δώσει τα σχετικά δικαιώματα σε τρίτους.

[UPDATE: 15/11/17 - Σε συζητήσεις με την Universal] Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Nintendo και η Illumination Entertainment, θυγατρική της Universal και animation studio που έχει δημιουργήσει τα Minions και Despicable Me, βρίσκονται σε συζητήσεις για να φέρουν στις κινηματογραφικές αίθουσες μια νέα ταινία Super Mario με animated ήρωες.

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε επαφές για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο Shigeru Miyamoto θα είναι παραγωγός της ταινίας. Παράλληλα, η Nintendo φημολογείται ότι ετοιμάζει animated σειρά Zelda για το Netflix, παρά την άρνηση του προέδρου της εταιρείας Satoru Iwata. Αν η συμφωνία για την ταινία Super Mario ολοκληρωθεί, τότε θα πρόκειται για την δεύτερη ταινία, μετά την απογοήτευση της ταινίας Super Mario Bros. του 1993, που παραήταν cult για την εποχή της, με όλο τον σεβασμό βέβαια στον θανόντα πρωταγωνιστή Bob Hoskins.

Μετά την διαρροή του παραπάνω δημοσιεύματος, η Nintendo δήλωσε ότι..."δεν έχει να δηλώσει κάτι επί του θέματος". Συνεπώς όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

[UPDATE 2: 10/1/18 - Επίσημη παραδοχή της ταινίας] Ο πρόεδρος της Nintendo, Tatsumi Kimishima, δήλωσε ότι η Ιαπωνική εταιρεία είναι πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία για τον συνεργάτη που θα επιλέξει στην ταινία Super Mario.

Αυτό αποτελεί και την πρώτη επίσημη -έμμεση- παραδοχή για την ύπαρξη της ταινίας από την πλευρά της Nintendo.

[UPDATE 3: 12/2/18 - Πιθανή ακύρωση αν χρειαστεί] Mόλις τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της Nintendo δήλωσε πως θα κλείσει συμφωνία πολύ σύντομα για την δημιουργία της ταινίας Super Mario. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο παραγωγός Shigeru Miyamoto δήλωσε πως η ταινία θα κυκλοφορήσει μόνο έαν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση από το κοινό. Σύμφωνα με τον παραγωγό, οι συνεργάτες από την Illumination Entertainment που θα αναλάβουν το project αποτελούν άτομα με επιτυχίες που σκέφτονται πάντα με βάση το κόστος και τον χρόνο εκτέλεσης.

Ο Miyamoto είπε πως πολλοί μπερδεύουν την δημιουργία ενός video game με αυτή μιας ταινίας και εξήγησε πως πρόκειται για τελείως διαφορετικά πράγματα. Επίσης ανέφερε πως σε περίπτωση που το σενάριο δεν φανεί ικανοποιητικό ή δεν ανταποκριθεί των απαιτήσεων, η ταινία μπορεί και να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

[UPDATE 4: 12/2/19 - Ημερομηνία κυκλοφορίας] Η Nintendo αποκάλυψε ότι η ταινία προορίζεται για κυκλοφορία το 2022.

Ο Chris Meledandri, συνιδρυτής της Illumination Entertainment δήλωσε ότι ο Shigeru Miyamoto συνεχίζει να εμπλέκεται στο project και μάλιστα με σημαντική επιρροή. "Σπάνια έχω δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο με προσαρμογή οποιουδήποτε έργου, δηλαδή να ενστερνίζεται σε τέτοιο βαθμό την αυθεντική δημιουργική φωνή, όπως κάνουμε εμείς με τον Miyamoto."

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το Nintendo NX που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2017 και συζητήστε για την Nintendo στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Zaratoth (Level 28) 16/05/2016 13:38
Θα γούσταρα άπειρα να κάνει καθαρά animated παραγωγές. Σαν in-game cutscenes.
#2 +2 MusicGamer26 (Level 17) 17/05/2016 00:16
Χαχαχαχα αυτό θα είναι πάρα πολλή καλό :-)
#3 ashbringer (Level 25) 15/11/2017 16:41
Μακάρι να δούμε ένα αξιόλογο Mario αλλά και ένα επικό Zelda και να τα ευχαριστηθούμε.
#4 dimas.fk19 (Level 12) 10/01/2018 22:38
Αυτό σίγουρα πρέπει να το δω!
#5 ashbringer (Level 25) 11/01/2018 08:31
Μακάρι να δούμε μια αξιόλογη ταινία με θέμα τον αγαπημένο μας υδραυλικό διότι τα τελευταία χρόνια μόνο μετριότητες έχουμε δει.
#6 ashbringer (Level 25) 13/02/2018 10:49
Και εδώ τραβάμε μια απόλυτη ξενέρα.
Notification