Ειδήσεις Τα Games στο Cinema Elton John: "Το Lion King ήταν μια μεγάλη απογοήτευση"

Elton John: "Το Lion King ήταν μια μεγάλη απογοήτευση"

Thursday, 17 Oct 2019  | in Τα Games στο Cinema  | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/2e/d0/21/elton-john-lion-king-gq-GameWorld-78-1571307637.jpg
 

Elton John: "Το Lion King ήταν μια μεγάλη απογοήτευση"

Σκληρές δηλώσεις από τον συνθέτη της ταινίας.

Η νέα ταινία Lion King θέλησε να δώσει μια πιο αληθοφανή παρουσίαση της επιτυχημένης animation ταινίας, του 1994.

Οι προσδοκίες για την συγκεκριμένη ταινία ήταν σε πολύ υψηλά στάνταρ τα οποία μπορεί να εκπληρώθηκαν όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι στους κινηματόγραφους, ωστόσο αυτό δεν συνέβη και με τα μουσικά κομμάτια της ταινίας. Στα πλαίσια μιας συνέντευξης που παραχώρησε για το British GQ, ο θρυλικός μουσικός, τραγουδιστής και σύνθετης Elton John, δήλωσε τα εξής:

" Νέα έκδοση του Lion King ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για εμένα, καθώς πιστεύω ότι στο μουσικό κομμάτι της ταινίας πήγε κάτι στραβά. Στην παλιά ταινία η μουσική επένδυση έπαιζε έναν πολύ σημαντικό ρόλο, σε αντίθεση με την τωρινή, όπου η μουσική δεν έχει την ιδία αλληλεπίδραση. Η μαγεία και η ευτυχία χάθηκαν".

Ο Elton John αποτέλεσε έναν από τους συνθέτες του "Never Too Late" στην πρώτη animated ταινία του Lion King. Επίσης συνεργάστηκε με τον Time Rice, όπου μαζί έγραψαν τα "Circle of Life" και "Can You Feel the Love Tonight" για τα οποία βραβεύτηκαν με Oscar. Το 1994 οι πωλήσεις του δίσκου με τα τραγούδια της ταινίας είχαν αγγίξει τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα. Προφανώς αυτό δεν μπορούσε να επαναληφθεί καθώς η βιομηχανία της μουσικής έχει αλλάξει δραματικά, με το Spotify να αποτελεί τον βασιλιά των πωλήσεων. Βέβαια το soundtrank της νέας ταινίας έπεσε ταχύτατα από την κορυφή των charts με τον Elton να δηλώνει: " To soundtrack της ταινίας έπεσε πολύ γρήγορα στα charts, σε αντίθεση με την θέση της ταινίας στο box-office."

Ο ίδιος ήλπιζε πως η Disney θα ζητούσε περισσότερες συμβουλές από τον ίδιο ενώ συμπλήρωσε ότι: " Η δημιουργικότητα της ταινίας σε συνδυασμό με την μουσική ήταν πολύ διαφορετική αυτή την φορά και δεν ήμουν τόσο ευπρόσδεκτος ή δεν μου φερθήκαν με τον απαραίτητο σεβασμό. Αυτό με κάνει να νιώθω πολύ δυσαρεστημένος. Χαίρομαι που το αληθινό πνεύμα της μουσικής επένδυσης της ταινίας ζει ακόμα μέσω του Musical του Lion King".

Το remake του Lion King σημείωσε έσοδα ύψους 1,65 δισεκατομμύρια δολαρίων, φέροντας τη στην 7η θέση με τις πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών στον κινηματογράφο και την πιο επιτυχημένη animated ταινία που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Διαβάστε το review του The Lion King και συζητήστε περισσότερα για το remake της ταινίας στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification