Ειδήσεις Τα Games στο Cinema Back to the Future: Η εισαγωγή και το φινάλε επρόκειτο να είναι διαφορετικά

Back to the Future: Η εισαγωγή και το φινάλε επρόκειτο να είναι διαφορετικά

Tuesday, 20 Oct 2020  | in Τα Games στο Cinema  | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/6e/aa/b4/back-to-the-future-doc-emmett-brown-ending-clock-scene-49-1603219628.jpg
 

Back to the Future: Η εισαγωγή και το φινάλε επρόκειτο να είναι διαφορετικά

Ο συγγραφέας τα αποκάλυψε.

Το Back To The Future αποτελεί την καλύτερη τριλογία ταινιών με θέμα τα ταξίδια στο χρόνο. Έχουμε ξεπεράσει πλέον όλες τις χρονιές που παρουσιάστηκαν σε αυτή (σε κάποια δεδομένα έπεσε μέσα και σε κάποια όχι), ωστόσο ο συγγραφέας Bob Gale έσπασε τη σιωπή του για το intro και το φινάλε που επρόκειτο να έχει η πρώτη ταινία.

Όσοι δεν έχετε δει τις ταινίες (δύσκολο) προσοχή γιατί ακολουθούν spoilers.

Το πρώτο Back to the Future κυκλοφόρησε το 1985. Στο φινάλε του, ο Doctor Brown βοηθάει τον Marty με το γνωστό τρόπο στο μεγάλο ρολόι (βλέπετε, αποφεύγω τα spoilers ακόμα και για όσους έφτασαν μέχρι εδώ). Ωστόσο, ο Bob Gale μαζί με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Robert Zemeckis, είχαν γράψει αρχικά ένα φινάλε το οποίο είχε μία χρονομηχανή...ψυγείο (!) ενώ στο τέλος θα ανατινασσόταν και η πόλη! Ευτυχώς κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως μη ρεαλιστικό και δεν υλοποιήθηκε.

Το αρχικό φινάλε
Ως γνωστόν, η DeLorean στην ταινία δουλεύει με πυρηνική ενέργεια, η οποία όταν ταξιδεύει στο παρελθόν δεν υπάρχει, τουλάχιστον σε αφθονία, για να επιστρέψει στο μέλλον. Σε αντίθεση με το φινάλε που είδατε στην αρχική ταινία, ο Zemeckis και ο Gale είχαν εμπνευστεί από το ντοκιμαντέρ The Atomic Cafe και από μια ταινία The Atomic Kid και μία αίθουσα κινηματογράφου του 1955. Σκέφτηκαν λοιπόν "δεν θα ήταν ωραίο να φτιάξουμε μια τέτοια πόλη και να την ανατινάξουμε;" Αρχικά λοιπόν η χρονομηχανή θα ήταν ένα ψυγείο και εκεί μέσα θα βρισκόταν ο Marty όταν γινόταν η πυρηνική ανατίναξη.

Τελικά ευτυχώς οι σκηνές αυτές απορρίφθησαν λόγω περικοπών σε θέμα μπάτζετ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραγωγής έπρεπε να περικόψει ένα εκατομμύριο δολάρια από το μπάτζετ και το φινάλε όπου θα γινόντουσαν ανατινάξεις ήταν ότι πρέπει για να σωθεί το μπάτζετ. Η σκηνή με το ρολόι κόστησε σαφώς λιγότερο και μάλιστα οι παραγωγοί την σκέφτηκαν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Πάντως, ο παραγωγός Steven Spielberg είχε εμπνευστεί τότε από την ταινία Indiana Jones: Kingdom of the Crystal Skull, στην οποία ο Indiana Jones επέζησε από μια πυρηνική έκρηξη μπαίνοντας μέσα σε ένα ψυγείο.

Επίσης, αρχικά το Back to the Future επρόκειτο να έχει διαφορετική εισαγωγή αλλά και αυτή δεν προχώρησε λόγω έλλειψης μπάτζετ. Δεν θα περιελάμβανε το εργοστάσιο του Doc Emmett Brown κι αυτό διότι θυμίζουμε ότι ο αρχικός ηθοποιός της ταινίας ήταν ο Eric Stolz, ο οποίος ευτυχώς αντικαταστάθηκε από τον Michael J. Fox. Η ακριβή σκηνή εισαγωγής θα έδειχνε τον Marty σε κράτηση και να χρησιμοποιεί πυροσβεστήρες για να δραπετεύσει. Η σκηνή είχε αρκετή διεργασία και η παραγωγή αποφάσισε να δείξει απλά το εργοστάσιο του Doc Brown.

Η τριλογία του Back to the Future επιστρέφει σε 4K μέσα στον Οκτώβριο. 

Διαβάστε περισσότερα για το Back to the Future: The Game - 30th Anniversary Edition και συζητήστε για την τριλογία Back to the Future στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 21/10/2020 08:13
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτήν την επική τριλογία απο το παρελθόν.
Notification