Ακύρωση της ταινίας BioShock

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Ακύρωση της ταινίας BioShock

Ακύρωση της ταινίας BioShock

Ο σκηνοθέτης, Gore Verbinski, μίλησε για τους λόγους της ακύρωσης. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/3/12] Κάθε υλοποίηση ταινίας από video game και δύσκολη, κάτι που ισχύει πολύ περισσότερο για την περίπτωση του BioShock.

O σκηνοθέτης της ταινίας Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later), παραιτήθηκε καθώς -όπως ομολόγησε- η παραγωγός εταιρεία και η 2K Games δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία για το μπάτζετ και για το ηλικιακό κοινό που θα απευθυνθούν (ως γνωστόν περισσότερη βία ίσον ενήλικο κοινό). Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Gore Verbinski, γνωστός απ' τους πειρατές της Καραϊβικής.

O αρχικός σχεδιασμός της ταινίας BioShock έχει ξεκινήσει απ' το 2008. Toν Απρίλιο του 2009 η Universal Studios ζήτησε απ' τον Verbinski να μειώσει το κόστος του μπάτζετ καθώς τα 160 εκατομμύρια της φάνηκαν υπερβολικά. Ακολούθως όμως κι επειδή η ταινία προοριζόταν για R-Rating (κατάλληλη για ενηλίκους), δεν βρήκε κάποιο studio που να ενδιαφέρεται να την αναλάβει. Βέβαια τόσο ο Verbinski όσο κι ο δημιουργός του BioShock, Ken Levine, θέλησαν η ταινία να είναι στα πρότυπα του παιχνιδιού (δηλαδή με το ανάλογο επίπεδο βίας) και όχι περισσότερο "εμπορική" όπως την ήθελε η Universal. Διαφορετικά "δεν θα υπήρχε λόγος να κυκλοφορήσει στο εμπόριο" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο προγραμματιστής της 2K Games.

Στην παρούσα φάση κι εφόσον δεν έχει υπάρξει κάποια τελική συμφωνία, η ταινία BioShock δεν δείχνει ότι θα προχωρήσει.

[UPDATE: 16/2/17 - Ακύρωση της ταινίας] Ο Gore Verbinski, σκηνοθέτης των Πειρατών της Καραϊβικής, απάντησε δημόσια μέσω Reddit για τον λόγο που ακυρώθηκε η ταινία BioShock. Σύμφωνα με τον Verbinski, η Universal βρήκε το κόστος της ταινίας υψηλό και σε συνδυασμό με την βία που θα της έδινε αξιολόγηση ακατάλληλη για μικρό κοινό (σε συνδυασμό με την αποτυχία τέτοιων ταινιών τότε) αποφάσισε να την ακυρώσει. Βέβαια σήμερα οι ταινίες που απευθύνονται στις μεγαλύτερες ηλικίες είναι επιτυχημένες οπότε ίσως τα δεδομένα αλλάξουν. Ηθικά πάντως ο Verbinski δεν θα ήθελε να επιστρέψει.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι η ταινία θα έπρεπε να στηθεί με σκηνικά κατασκευής και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση ένα συνεργείο να πραγματοποιήσει εξωτερικό γύρισμα με έτοιμες τοποθεσίες. Θα έπρεπε να απεικονιστεί κανονικά ο κόσμος του BioShock. To μπάτζετ του για την ταινία θα μπορούσε να εγκριθεί από την Universal μόνο αν η ταινία έπαιρνε αξιολόγηση 13+. Τελικά ο Verbinski αρήθηκε κι έτσι βρέθηκε νέος σκηνοθέτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε. Αργότερα τον έλεγχο της ταινίας πήρε ο Ken Levine, δημιουργός της σειράς, ενώ λίγο καιρό μετά το project ακυρώθηκε.

[UPDATE 2: 5/3/21 - Gore Verbinski μίλησε για τους λόγους της ακύρωσης] Ο σκηνοθέτης των ταινιών Pirates of the Caribbean, Gore Verbinski, μίλησε σχετικά με την ακύρωση της ταινίας BioShock, η οποία βρισκόταν σε στάδιο παραγωγής πριν από κάποια χρόνια. Μιλώντας στο Collider, o Verbinski δήλωσε ότι υπήρχαν προβλήματα από την αρχή, καθώς η ταινία θα χρειαζόταν μεγάλο budget για να ολοκληρωθεί και οι επικεφαλής στην Universal τελικά έκαναν πίσω.

Ο Gore Verbinski δήλωσε: "Ήταν περίεργο, στην πρώτη μου συνάντηση στην Universal σχετικά με την ταινία BioShock, καθόμουν σε ένα δωμάτιο και έλεγα ότι πρόκειται για project στο οποίο θα χρειαστεί να επενδυθούν πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια. Οι επικεφαλής ήταν σιωπηλοί. Θυμάμαι τον ατζέντη μου να με ρωτάει 'Γιατί το είπες αυτό; Γιατί προσπαθείς να σκοτώσεις την ταινία την οποία δεν έχεις καν ξεκινήσει;' Αυτό είχε συμβεί πριν να δοθεί το σενάριο, πριν από οτιδήποτε. Ήμουν απλά ο εαυτός μου, ήθελα να είμαι ξεκάθαρος. Νομίζω ότι όλοι στο δωμάτιο εκείνη την στιγμή φάνηκε να δυσαρεστούνται με το ποσό."

Σύμφωνα με τον Verbinski, η Universal έκανε πίσω και δεν συμφώνησε με την ιδέα του για την δημιουργία μίας R-rated ταινίας με τεράστιο budget. Ο Verbinski σχολίασε ότι η διστακτικότητα της Universal ενδεχομένως να οφειλόταν στην κυκλοφορία του Watchmen, μία ταινία στην οποία επενδύθηκαν αρκετά χρήματα όμως τελικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε πωλήσεις. Γενικότερα ο Verbinski θεωρεί ότι η δουλειά του επάνω στην ταινία BioShock ήταν ένα ένδοξο χάσιμο χρόνου. Δήλωσε ότι είναι κρίμα επειδή το BioShock έχει πολύ ωραία ιστορία: "Πιστεύω ότι πρόκειται για μία από τις λίγες αφηγήσεις στα video games η οποία έχει εξαιρετική ιστορία. Είναι ο Oedipus. Έχει εξαιρετική ροή στην αφήγηση. Φυσικά η μεγάλη κρούση του αεροπλάνου ήταν τεράστιο κομμάτι της, η εισαγωγή στον κόσμο. Υπήρχε πολύ ιστορία για να ειπωθεί, υπήρχε η σκέψη για το πως θα μπορούσαν να παρουσιαστούν και τα δύο πιθανά τέλη στο θεατή."

O δημιουργός του BioShock, Ken Levine, σχολίασε επίσης την ακύρωση της ταινίας το 2017 λέγοντας ότι ο λόγος που ακυρώθηκε η ταινία, ήταν οι κακές επιδόσεις του Watchmen. O Levine δήλωσε επίσης ότι ο Verbinski δεν ήταν διατεθειμένος να δημιουργήσει μία ταινία BioShock με μικρότερο budget ή με σήμανση PG-13 και έτσι αποχώρησε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Levine μετά τον Verbinski προσλήφθηκε ένας άλλος σκηνοθέτης όμως λίγο αργότερα το project τερματίστηκε.

Διαβάστε για το Bioshock 4 και συζητήστε για την ταινία BioShock στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Dovahkiin (Level 22) 16/02/2017 22:01
Πολύ κρίμα... Αν κατάφερναν να αποδώσουν πιστά τον κόσμο του BioShock, το αποτέλεσμα θα ήταν τρομερό. Πόσοι δε θα τρέχαμε να δούμε την ταινία!
#2 +1 An arrow in the knee (Level 22) 16/02/2017 22:21
Τα Bioshock ειναι η δευτερη αγαπημενη μου σειρων παιχνιδιων.Κριμ α μεγαλο που ακυρωθηκε η ταινια,ποσο μαλλον απο την στιγμη που ειχε αναλαβει τα ηνια ο Ken Levine.
Αν και δεν κραταω ποτε μεγαλο καλαθι σε project μεταφορας παιχνιδιων στο σινεμα,για αυτη την ταινια θα πηγαινα 100% και με μεγαλες προσδοκιες.
#3 +1 Efane (Level 24) 16/02/2017 22:28
Δεν σας κρύβω πώς τα Bioshock, (αγαπημένο μου είναι το πρώτο ) τα έχω λατρέψει. Πολύ ατμόσφαιρα, ωραίος κόσμος, ωραίες ιδέες σωστά υλοποιημένες. Κρίμα που ακυρώθηκε ένα πολλά υποσχόμενο project.
#4 ashbringer (Level 25) 17/02/2017 16:59
Ας το πάρει κάποια άλλη εταιρεία εκτός απο την Universal με Gore Verbinski για σκηνοθέτη.
#5 Kadaz (Level 24) 06/03/2021 00:51
Παίζει να γινόταν η καλύτερη ταινία από video game.