Ειδήσεις Κινητά Spore και Super Monkey Ball για iPhone

Spore και Super Monkey Ball για iPhone

Thursday, 13 Mar 2008  | in Κινητά | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/95/b7/75/0ea760dfa8da32111175f3c77ef13d15_Generic.jpg
 

Spore και Super Monkey Ball για iPhone

Με το iPhone, η Apple μπαίνει ακόμα πιο δυναμικά στην αγορά των mobile games.

Αν η κυριαρχία των PC στους Home Computers είχε ισοπεδώσει εδώ και μία δεκατία την Commodore και την Apple, εντούτοις η τελευταία έχει κρατηθεί ζωντανή στη βιομηχανία και μάλιστα πρωτοπορούσε πάντοτε στον τομέα των φορητών συσκευών. Η Commodore είχε επιχειρήσει τον Σεπτέμβριο του '93 να μπει στην αγορά των κονσολών με το Amiga CD32. Απέτυχε. Η Apple εδώ και χρόνια έχει καταξιωθεί με συσκευές όπως το iPhone και το iPod και έχει σημειώσει αξιόλογες πωλήσεις, τουλάχιστον στα μεγάλα ηλικιακά target group.

Αυτή τη φορά η Apple αρχίζει να κάνει κινήσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες όπως η Sega και η EA Games, οι οποίες θα αναλάβουν να αναπτύξουν games για τo iPhone της. Αυτό θα γίνει εφικτό μέσω του SDK (software development kit). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης third-party εφαρμογών η οποία είναι διαθέσιμη στις εταιρείες εδώ και μία εβδομάδα. Για λογαριασμό της Apple, η Sega αναπτύσσει ήδη το Super Monkey Ball και η EA το Spore, παιχνίδια τα οποία παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες κι άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι τιμές των διαφόρων εκδόσεων του iPhone πλησιάζουν αρκετά αυτές των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων (αφού οι λειτουργίες τους είναι πολύ περισσότερες από μία φορητή κονσόλα) δίνοντάς τους έτσι ένα μειονέκτημα απέναντι στο PSP και το DS. Το μέλλον θα δείξει αν μέσω νέων συνεργασιών η Apple θα μπει για τα καλά στο κόλπο ή αν θα επιστεγαστεί από την πειρατεία την οποία ήδη μισούν θανάσιμα οι mobile game developers.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification