Ειδήσεις Κινητά Τέλος τα κινητά και οι φορητές κονσόλες στα σχολεία

Τέλος τα κινητά και οι φορητές κονσόλες στα σχολεία

Tuesday, 26 Jun 2018  | in Κινητά | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (3 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4c/80/36/student-mobile-phone-80-1530031564.jpg
 

Τέλος τα κινητά και οι φορητές κονσόλες στα σχολεία

Μόνο για καθηγητές σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε με νέα εγκύκλιο ότι απαγορεύει οριστικά τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και (έμμεσα) και τις φορητές κονσόλες στα σχολεία. Απαγορεύεται ακόμη η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές καθώς και η χρήση καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εξέδωσε εγκύκλιο και ενημέρωσε για την χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία. "Οι μαθητές πλέον δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου. Ακόμη, δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου" αναφέρει η ανακοίνωση. Κοινώς, ξεχάστε τα PS Vita και 3DS. Δεν θα επιτρέπονται ούτε οι φορητές κονσόλες.

Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού, όπως διευκρινίζει το υπουργείο.

Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων και δεν θα επιτρέπεται στο εξής η λειτουργία καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Διαβάστε αναλυτικά την νέα εγκύκλιο.

Εσείς πως βλέπετε την συγκεκριμένη απόφαση; Συζητήστε εκτενώς το θέμα στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 geololj (Level 28) 27/06/2018 01:38
Ξεχάσανε τα smartwatches! Επίσης, με ποια λογική απαγορεύεις μια συσκευή πρώτης ανάγκης (όπως το κινητό) όταν για παράδειγμα θα πρέπει να την έχεις μαζί σου για παν ενδεχόμενο. Μπούρδες!
#2 chriszaro (Level 13) 27/06/2018 10:54
Quoting geololj:
Ξεχάσανε τα smartwatches! Επίσης, με ποια λογική απαγορεύεις μια συσκευή πρώτης ανάγκης (όπως το κινητό) όταν για παράδειγμα θα πρέπει να την έχεις μαζί σου για παν ενδεχόμενο. Μπούρδες!

Καθώς στον σχολικό χώρο ότι χρειαστείς υπάρχουν καθηγητές και σταθερά τηλέφωνα για να σε εξυπηρετήσουν. Το ότι υπάρχει ένα ποσοστό του 0,01% να το χρειαστείς δεν τους ενδιαφέρει, εφόσον οι πλειονότητα το χρησιμοποιεί να την προσωπική του διασκέδαση. Όντως ξεχάσαν τα smartwatches και τα smartbands, αλλά εφόσον δεν διαθέτουν κάμερες και sim, δεν αποτελούν "κίνδυνο".
#3 the_prophet1987 (Level 22) 27/06/2018 23:57
Για μια ακόμη φορά χτυπάνε κάποιοι το σαμάρι αντί να χτυπήσουν το γα'ί'δούρι.Απαγ ορεύουν τα κινητά και τις φορητές κονσόλες,αντί να αναρωτηθούν γιατί τα παιδιά δεν βρίσκουν ενδιαφέρον στα μαθήματα του σχολείου και ασχολούνται με κινητά και φορητές κονσόλες για να περάσουν την ώρα τους.
Notification