Ειδήσεις Κινητά Αρθρωτό smartphone από το Facebook

Αρθρωτό smartphone από το Facebook

Sunday, 23 Jul 2017  | in Κινητά | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (2 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/db/31/26/facebook-modular-smartphone-7-1500805442.jpg
 

Αρθρωτό smartphone από το Facebook

Σύμφωνα με κατάθεση αίτησης ευρεσιτεχνίας.

Το Facebook φαίνεται πως εργάζεται πάνω στην δημιουργία ενός αρθρωτού κινητού.

Σύμφωνα με κατάθεση αίτησης ευρεσιτεχνίας που έγινε την Πέμπτη, το Facebook έχει στα σχέδιά του να κυκλοφορήσει ένα αρθρωτό smartphone, ώστε να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο project της Google με την ονομασία Project Ara. Η αίτηση κάνει λόγο για μια αρθρωτή συσκευή η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως smartphone. Αν και το Facebook δεν έχει σχολιάσει ακόμα επίσημα την είδηση, η ομάδα που έχει αναλάβει να εργαστεί επάνω στο modular κινητό της εταιρείας, έχει ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας που αφορά την κάμερα της συσκευής και σε τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά μέλη που εργάζονταν επάνω στο Project Ara της Google, εργάζονται πλέον για το Facebook. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα αρθρωτά smartphone αφορούν συσκευές με εναλλασσόμενα μέρη. Μπορείτε για παράδειγμα να αφαιρέσετε την κάμερα του κινητού και στη θέση της να προσθέσετε κάποιο άλλο “εξάρτημα”, ενώ έχετε την δυνατότητα να αναβαθμίσετε μέρη του κινητού με πιο καινούρια, κρατώντας τον “σκελετό” της συσκευής πάνω στον οποίο συνδέονται τα πάντα. Σκεφτείτε το ως ένα αναβαθμίσιμο PC όπου μπορείτε να αλλάξετε το hardware του με εύκολες κινήσεις.

Η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει παρουσιάσει αρθρωτές συσκευές, αφού το ίδιο έχουν πράξει και οι LG και Lenovo, ενώ η Motorola ακολούθησε έως ένα σημείο την λογική των modular smartphones με τα Moto Z και Moto Z Droid, τα οποία δέχονται τα λεγόμενα Moto Mods που σας επιτρέπουν να προσθέσετε στο κινητό (αλλάζοντας το πίσω μέρος του) προτζέκτορα, καλύτερη κάμερα ή πιο δυνατά ηχεία. Ελπίζουμε ένα από τα αρθρώματα της συσκευής του Facebook να μας δίνει εύκολη πρόσβαση στο... “κούκλα κάνε add, είμαι block”.

Δείτε επίσης το κινητό της Razer που απευθύνεται στους gamers και συζητήστε εκτενώς για όλες τις κινήσεις του Facebook στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 TheReaper (Level 21) 23/07/2017 14:25
Περισσότερο για τηλέφωνο από την ΙΚΕΑ μου κάνει :lol:
#2 ashbringer (Level 25) 24/07/2017 12:16
Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον τομέα των κινητών.Για να δούμε τι θα μας δείξουν οι δύο εταιρείες.
Notification