Reviews New Super Mario Bros. Wii
Wii  
Comments (5)

New Super Mario Bros. Wii Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

New Super Mario Bros. Wii
"It's me, Mario!"
Δεν υπάρχει gamer που να μη γνωρίζει τον Mario, οι περιπέτειες του οποίου έχουν γράψει ιστορία σε όλες τις κονσόλες της Nintendo. Ο διασημότερος υδραυλικός του κόσμου, δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα σχεδιαστή video games Shigeru Miyamoto κι έκανε το ντεμπούτο του στο Donkey Kong το 1981. Έκτοτε, αποτελεί τη μασκότ της Nintendo, κάνοντας την εμφάνισή του σε περισσότερα από 200 παιχνίδια.

Η τελευταία περιπέτεια του Mario, κυκλοφόρησε στο Wii στις 20 Νοεμβρίου του 2009 και ήδη αποτελεί τεράστια επιτυχία, έχοντας πουλήσει περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.Σενάριο
Το σενάριο ενός κλασικού Mario παιχνιδιού, περιλαμβάνει την τυπική πριγκίπισσα σε απόγνωση, τον τυπικό “κακό” που την έχει απαγάγει και τον τυπικό ήρωα που θα τη σώσει, κερδίζοντας έτσι ένα…τυπικό φιλί στο μάγουλο. Για άλλη μια φορά λοιπόν, ο συμπαθής villain με το όνομα Bowser, απαγάγει την όμορφη Princess Peach. Γιορτάζοντας στο κάστρο τα γενέθλιά της με τους φίλους της Mario, Luigi, Blue Toad και Yellow Toad, η όμορφη πριγκίπισσα εκπλήσσεται, βλέποντας να καταφθάνει μία τεράστια τούρτα και ξαφνιάζεται ακόμα περισσότερο, όταν μέσα από την τούρτα πετάγονται ο Bowser Jr. και οι Koopas, οι οποίοι την παγιδεύουν. Οι τέσσερις φίλοι, παρακολουθούν σοκαρισμένοι τους κακούς να απαγάγουν την πριγκίπισσα, φορτώνοντάς την στο αερόπλοιο του Bowser και ξεκινούν αμέσως την καταδίωξη.

Χειρισμός
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και το New Super Mario Bros επαναφέρει το γνωστό gameplay που έκανε τη σειρά τόσο δημοφιλή. Μπορείτε να παίξετε είτε κρατώντας το Wiimote οριζοντίως, είτε χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα Wiimote και Nunchuk, με το μοχλό να χρησιμεύει για την κίνηση του ήρωα.

Θα εξοικειωθείτε αμέσως με τις κινήσεις του Mario, ακόμα και αν δεν έχετε παίξει άλλο platform game στο παρελθόν. Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι ο ίδιος που χαρακτηρίζει όλα τα Super Mario, περιλαμβάνοντας τη χρήση δύο μόνο κουμπιών, ένα για άλμα και ένα για τρέξιμο. Χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα κίνησης του Wiimote, μπορείτε να κάνετε μερικές επιπλέον κινήσεις κινώντας το κατάλληλα, όπως να κρατήσετε αντικείμενα ή να μετακινήσετε συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Όπως σε όλα τα Mario, έτσι και στο New Super Mario Bros, κάθε φορά που σας αγγίζει εχθρός χάνετε μια ζωή και για να εξουδετερώσετε τους εχθρούς, θα πρέπει να πηδάτε στα κεφάλια τους. Απλό και διασκεδαστικό.Power ups
Κάθε Super Mario που σέβεται τον εαυτό του, επιβάλλεται να έχει μία πληθώρα από power ups. Αυτά τα χρήσιμα δώρα εμφανίζονται όταν χτυπήσετε συγκεκριμένα blocks και προσφέρουν στον Mario έξτρα ζωές, αλλά και επιπλέον κινήσεις μεταμορφώνοντάς τον. Οι μεταμορφώσεις του ήρωα, είναι οι εξής:

1) Super Mario: Όταν ο Super Mario χτυπηθεί δεν χάνει ζωή, αλλά μεταμορφώνεται σε απλό Mario.
2) Fire Mario: Εκτοξεύει μπάλες φωτιάς στους εχθρούς του.
3) Ice Mario: Έχει τη δυνατότητα να πετάει μπάλες πάγου, που παγώνουν τους αντιπάλους του.
4) Star Mario: Γίνεται άτρωτος για μικρό χρονικό διάστημα.
5) Mini Mario: Λόγω του μικρού του μεγέθους, έχει την ικανότητα να κάνει μεγαλύτερα άλματα, να τρέχει πάνω στο νερό και να διασχίζει μικροσκοπικά περάσματα.
6) Propeller Mario: Ο Propeller Mario μπορεί να πετάξει, με μία απλή κίνηση του Wiimote.
7) Penguin Mario: Έχει τη δυνατότητα να ελίσσεται εύκολα στο νερό, να γλιστράει στον πάγο παρασέρνοντας τους εχθρούς του και να πετάει μπάλες πάγου όπως ο Ice Mario.

Μία ευχάριστη έκπληξη στο New Super Mario Bros Wii είναι η επανεμφάνιση του Yoshi σε ορισμένα επίπεδα, τον οποίο ο ήρωάς μας μπορεί να καβαλήσει. Χρησιμοποιώντας τον Yoshi, μπορείτε να καταπιείτε τους εχθρούς σας αλλά και να αιωρηθείτε για λίγη ώρα, φτάνοντας σε μέρη που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να πάτε.

Οθόνη χάρτη και επίπεδα
Τα επίπεδα του παιχνιδιού είναι χωρισμένα σε οκτώ κόσμους, στους οποίους μπορείτε να πλοηγηθείτε μέσα από την οθόνη του χάρτη. Στον όμορφα σχεδιασμένο χάρτη του κάθε κόσμου, εκτός από τις πίστες θα βρείτε mini games τα οποία θα σας δώσουν την ευκαιρία να κερδίσετε πολλά δώρα, αλλά και περιπλανώμενους εχθρούς τους οποίους θα πρέπει να σκοτώσετε. Σε κάθε κόσμο υπάρχουν δύο κάστρα, τα οποία περιλαμβάνουν bosses. Όταν κερδίσετε το κάθε boss, θα σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε save.Στο New Super Mario Bros θα διασχίσετε πάνω από 70 πίστες, και σπάνια θα βρείτε δύο επίπεδα που να μοιάζουν μεταξύ τους. Η ποικιλία αυτή που προσφέρει το παιχνίδι, θα σας κάνει να μη βαρεθείτε μέχρι να το τερματίσετε. Για να φτάσετε ως το τέλος, ανάλογα με τις ικανότητές σας, μπορεί να χρειαστείτε από 12-20 ώρες, ανάλογα με το αν παίζετε με speed run ή αν θέλετε να συλλέξετε όλα τα star coins. Το πόσο θα το απολαύσετε είναι δικό σας θέμα.

Δυσκολία
Το New Super Mario Bros. Wii έχει αυξημένη δυσκολία σε σχέση με τα κλασικά Super Mario Bros (μιας και το στυλ του παραπέμπει στην συγκεκριμένη σειρά). Οι εχθροί ακολουθούν την κλασική κατευθυνόμενη πορεία και η δυσκολία κλιμακώνεται λόγω του σχεδιασμού των levels και των παγίδων που εισάγονται σε αυτά. Στο τέλος κάθε κόσμου, θα σας περιμένουν είτε ο Bowser, είτε ο Bowser Jr κι εκεί θα πρέπει να είστε κατά προτίμηση προετοιμασμένοι, με τα κατάλληλα power ups.

Παρότι οι έμπειροι παίκτες δεν θα δυσκολευτούν να το τερματίσουν, οι αρχάριοι θα πρέπει να συνηθίσουν την οθόνη του Game Over. Γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί να ξενερώσει τους casual gamers, η Nintendo έθεσε σε εφαρμογή μία πολύ πρωτότυπη ιδέα, το Super Guide.

 

Το New Super Mario Bros Wii, θα σας κάνει να νοσταλγήσετε τις εποχές που τα απλά παιχνίδια σας προσέφεραν ανέμελες στιγμές διασκέδασης, κάνοντάς σας να νιώσετε και πάλι παιδιά.Αν κάποιος χάσει σε μία πίστα οκτώ φορές στη σειρά, κάνει την εμφάνισή του ένα πράσινο block. Χτυπώντας το, επιτρέπετε στον Luigi να αναλάβει δράση περνώντας το level για εσάς. Ωστόσο, έχετε τη δυνατότητα να ξαναπάρετε το χειρισμό στα χέρια σας, αν το επιθυμείτε. Όταν ο πιστός αδερφός του Mario ολοκληρώσει την πίστα, έχετε την επιλογή να προχωρήσετε στην επόμενη ή να ξαναπροσπαθήσετε την ίδια.

Multiplayer
Στο κλασικό arcade Mario Bros, δινόταν η ευκαιρία σε δύο παίκτες να παίξουν ταυτόχρονα. Εδώ το συγκεκριμένο πλάνο του New Super Mario Bros Wii, έχει την εξής πρωτοτυπία. Ότι χωράει μέχρι και τέσσερις παίκτες σε μία οθόνη! Πως; Πολύ απλά κάθε παίκτης αναλαμβάνει έναν εκ των Mario, Luigi, Blue Toad και Yellow Toad και το γλέντι ξεκινά.

Οι τέσσερις ήρωες έχουν ακριβώς τις ίδιες ικανότητες, αλλά στο multiplayer μπορείτε να κάνετε κάποιες επιπλέον κινήσεις, που επιτρέπουν τη συνεργασία μεταξύ των παικτών. Έτσι, σας δίνεται η δυνατότητα να αναπηδήσετε πάνω στα κεφάλια των συμπαικτών σας αλλά και να τους κουβαλήσετε, βοηθώντας τους έτσι να περάσουν τα δύσκολα σημεία. Ακόμη, αν ένας παίκτης θέλει να αποχωρήσει, τότε το κάνει ελεύθερα και οι υπόλοιποι παίκτες συνεχίζουν κανονικά.Στο New Super Mario Bros, υπάρχουν τρία modes. Καταρχήν έχουμε το Scenario, δηλαδή το κυρίως παιχνίδι, το οποίο μπορείτε να παίξετε μόνος ή και με φίλους. Στη συνέχεια υπάρχει το Free Mode, εκεί όπου οι παίκτες βαθμολογούνται στο τέλος της κάθε πίστας, ανάλογα με το σκορ και τα νομίσματα που έχουν μαζέψει και τον αριθμό των εχθρών που έχουν εξουδετερώσει. Τέλος, έχουμε και το Coin Battle, στο οποίο κερδίζει ο παίκτης που έχει μαζέψει τα περισσότερα νομίσματα στο τέλος της κάθε πίστας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το multiplayer του New Super Mario Bros Wii είναι απίστευτα χαοτικό. Ο συγχρονισμός των παικτών επιτυγχάνεται δύσκολα, ενώ ειδικά αν παίζετε με αρχάριους, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεκαρδιστείτε από τα γέλια με την όλη εικόνα που θα αντιμετωπίσετε.

Γραφικά
Τα backgrounds του παιχνιδιού είναι δισδιάστατα και ειδυλλιακά, αλλά οι χαρακτήρες και τα αντικείμενα είναι τρισδιάστατα, συμβάλλοντας στη μείξη του 2D με το 3D, για ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Τα καρτουνίστικα γραφικά του New Super Mario Bros Wii δεν έχουν την αισθητική αρτιότητα του Super Mario Galaxy, αλλά καταφέρνουν να σας ταξιδέψουν σε έναν παραμυθένιο κόσμο μέσα από κάστρα, βουνά, δάση, πάγους, σύννεφα, ιπτάμενα πλοία και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας. Η κίνηση των ηρώων είναι πάντα ομαλή και δεν θα σας προβληματίσει, ακόμα και αν παίζετε τέσσερα άτομα ταυτόχρονα και η οθόνη έχει γεμίσει εχθρούς.Ήχος
Πολλά κομμάτια από τα κλασικά soundtracks της σειράς Super Mario, επιστρέφουν σήμερα στο New Super Mario Bros Wii. Σε συνδυασμό με τα νέα κομμάτια, σας βάζουν αμέσως στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, ακολουθούμενα από τα γνωστά ηχητικά εφέ που όλοι έχουμε αγαπήσει. Όσο κι αν στο σπικάζ δεν έχουμε κανέναν… εκσυγχρονισμό, η μουσική του New Super Mario Bros είναι απλή αλλά χαριτωμένη, φτιάχνοντάς σας τη διάθεση επιτυχώς όσο ασχολείστε μαζί του.

Επίλογος
Τα τρισδιάστατα γραφικά και ο high tech ήχος είναι πάντα καλοδεχούμενα σε ένα video game, αλλά πάνω απ’ όλα προέχει η διασκέδαση. Το New Super Mario Bros Wii δεν προσφέρει ούτε τα μαγευτικά και υψηλής ανάλυσης γραφικά του Super Mario Galaxy, αλλά ούτε και την κινηματογραφική μουσική του Legend of Zelda. Αυτό που ξέρει να κάνει καλά όμως, είναι να προσφέρει χαρά σε όσους θα έχετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε μαζί του. Τόσο καλά, ώστε θα σας κάνει να παίξετε λίγο παραπάνω απ’ όσο σας επιτρέπει ο πολύτιμος χρόνος σας, προσπαθώντας να περάσετε “άλλη μία πίστα”.

Τερματίζοντας το New Super Mario Bros Wii, ίσως θα θελήσετε να το ξαναπαίξετε με τους φίλους σας, κάτι που συμβάλει στην αντοχή του παιχνιδιού (όσο αυτό είναι δυνατό, καθώς θα παίζετε στις ίδιες πίστες). Όπως και να ‘χει, ο τίτλος αυτός απευθύνεται τόσο στους παλιούς φίλους της σειράς, όσο και στους νεότερους που θέλουν κάτι πολύ απλό και εύχρηστο.

Θετικά:
- Αντοχή στο χρόνο
- Σχεδίαση επιπέδων
- Εθιστικά απλό gameplay
- Απίστευτο γέλιο στο multiplayer mode

Αρνητικά:
- Το multiplayer με πολλούς παίκτες, ίσως σας εκνευρίσει σε κάποια σημεία
-Άλλο ένα συνηθισμένο Mario παιχνίδι
-Αν είστε έμπειροι θα το τελειώσετε γρήγορα

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 10
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.2

Το New Super Mario Bros Wii υπόσχεται να σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά, χαρίζοντάς σας ανέμελες ώρες διασκέδασης. Η Nintendo μας γυρίζει πίσω στις ρίζες μας με έναν ακόμη κλασικό τίτλο.

Νίκος Παπαγεωργίου

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Geonick (Level 19) 29/01/2010 04:46
πωωωωωωωωω,τι μου θυμισες τωρα!!απιστευτε ς εποχες.παιζαμε κοντρες στο mario για το ποιος θα το τερματισει πρωτος χωρις να χασει!βεβαια οι εποχες αλλαξαν και αν αυτοι ειναι οι κορυφαιοι τιτλοι του wii...τοτε η Nintendo το εχει χασει το παιχνιδι.
#2 Chichie (Level 1) 11/02/2011 17:03
Εννοείται 10 στα 10!Λατρεύουμε super mario!Κλασσικό και διαχρονικό!Ωραί ες και εύκολες πίστες!Κρατάει το ενδιαφέρον!Διασ κεδαστικό!Και φυσικά για όλες τις ηλικίες!!!!
#3 Pj64 (Level 2) 11/02/2011 17:03
Πολύ καλό το παιχνίδι!!! Ακόμα ένας τίτλος που μας επιβεβαιώνει το πόσο προσεγμένα είναι τα παιχνίδια που βγάζει η nintendo
#4 zouzou22 (Level 6) 11/02/2011 17:03
τελειο!
#5 Bunnny (Level 1) 08/05/2011 21:40
το παιχνιδι ειναι απλα τελειο, διπλο τα σπαει,πολλες ωρες καψιματος
Score 8.2
User Score ( 0 votes ) 0
User Reviews 0
Genre: 2D Platform
Developer: Nintendo EAD
Publisher: Nintendo
Διάθεση:
Players:
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 20/11/2009
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification