Minecraft: Story Mode: Episode 2

Hot
H αναζήτηση για τα μέλη του Order of the Stone συνεχίζεται.

H αναζήτηση για τα μέλη του Order of the Stone συνεχίζεται.

H αναζήτηση για τα μέλη του Order of the Stone συνεχίζεται.

Χωρίς ίχνος υπερβολής η Telltale Games μας έχει βομβαρδίσει τους τελευταίους μήνες, καθώς οι κυκλοφορίες της διαδέχονται η μια την άλλη με καταιγιστικό ρυθμό. Συγκεκριμένα η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μας έχει παρουσιάσει τρεις σειρές, το Game of Thrones, το Tales from the Borderlands και το Minecraft: Story Mode.

Δύο μόλις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του πρώτου επεισοδίου του Minecraft: Story Mode, η Telltale Games ξαναχτυπά με τον διάδοχό του, ο οποίος φέρει τον τίτλο Assembly Required. Το γεγονός αυτό μας προκαλεί προβληματισμό σχετικά με την ποιότητα του δεύτερου επεισοδίου, καθώς το χρονικό κενό που μεσολάβησε από την κυκλοφορία του προκατόχου του μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά σύντομο. Αν μη τι άλλο η δημιουργός των The Walking Dead και The Wolf Among Us δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες βεβιασμένες κινήσεις. Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν πλήρως στην περίπτωση του Assembly Required, καθώς παρουσιάζεται κατώτερο των περιστάσεων για αρκετους λόγους, τους οποίους και αναλύσουμε παρακάτω.


To reunion του Order of the Stone

Από σεναριακής πλευράς, το δεύτερο επεισόδιο του Minecraft: Story Mode συνεχίζει από το τέλος του προκατόχου του. Στο πρώτο επεισόδιο είχαμε την πρώτη μας γνωριμία με τον Jesse, τον κεντρικό πρωταγωνιστή της ιστορίας, στον οποίο -μετά από μια σειρά ανεκδιήγητων περιστατικών- πέφτει το βάρος της σωτηρίας του κόσμου από το Witherstorm. To τελευταίο είναι ένα τεράστιο τέρας που σπέρνει τον τρόμο στο πέρασμά του, καθώς ρουφά στην κυριολεξία ολόκληρες πόλεις και χωριά.

Στο τέλος του πρώτου επεισοδίου, ο Jesse και η παρέα του πήραν την απόφαση να στρατολογήσουν τα εναπομείναντα μέλη της Order of the Stone. H Order of the Stone αποτελούνταν από πέντε πανίσχυρους πολεμιστές, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταφέρει να νικήσουν ακόμη και τον περιβόητο Ender Dragon.

Ξεκινώντας το Assembly Required θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν δύο ουσιαστικά εκδοχές της ιστορίας, ανάλογα με τις αποφάσεις που είχατε πάρει στο παρελθόν. Λόγου χάρη αν στο πρώτο επεισόδιο είχατε αποφασίσει να στρατολογήσετε τον Magnus, στον διάδοχό του θα πρέπει να ταξιδέψετε στην Boomtown για να προσθέσετε στο party σας τον ατίθασο αυτό πολεμιστή. Στον αντίποδα αν στο παρελθόν πήρατε την απόφαση να αναζητήσετε την Ellegaard, εδώ καλείστε να μεταβείτε στην Redstonia και να αναζητήσετε την πολυμήχανη engineer.

Οι αποφάσεις σας δεν μετουσιώνονται σε καθοριστικές αλλαγές στον τρόπο εξέλιξης του σεναρίου.


Πρακτικά λοιπόν, το δεύτερο κεφάλαιο του Assembly Required εξελίσσεται σε δύο τελείως διαφορετικές περιοχές. Στην περίπτωση λοιπόν που θέλετε να δείτε όλες τις εκδοχές της ιστορίας θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε δύο ξεχωριστά playthroughs, κάνοντας παράλληλα rewind στο έκτο και τελευταίο κεφάλαιο του πρώτου επεισοδίου.

Το γεγονός αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αυξήσει το replayability και κατ' επέκταση την συνολική αντοχή του Minecraft: Story Mode στον χρόνο, εντούτοις η Telltale Games δεν φροντίζει να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία. Αυτό γιατί η διάρκεια του Episode 2 δεν ξεπερνά τα 60 λεπτά. Αν βέβαια πραγματοποιήσετε ένα δεύτερο playthrough του δεύτερου κεφαλαίου για να δείτε και τις δύο εκδοχές του θα χρειαστεί να αφιερώσετε 20-30 λεπτά επιπλέον. Ακόμη και έτσι όμως η συνολική διάρκεια του δεύτερου επεισοδίου είναι μικρότερη από την αντίστοιχη του πρώτου.


Αυτό βέβαια δεν είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς όποιον και από τους δύο πολεμιστές στρατολογήσετε στην ομάδα σας η εξέλιξη των γεγονότων δεν αλλάζει. Για παράδειγμα όταν επιστρέψετε στην βάση σας με τον Magnus θα διαπιστώσετε ότι εκεί βρίσκετε ήδη η Ellegaard, η οποία στρατολογήθηκε στο party σας στο διάστημα της απουσίας σας. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ηTelltale Games δεν μπήκε καν στον κόπο να αλλάξει τους διαλόγους, αφού οι ατάκες των Magnus και Ellegaard είναι πανομοιότυπες με ελάχιστες παραλλαγές.

Ανάλογο αποτέλεσμα έχουν και οι υπόλοιπες -θεωρητικά- κρίσιμες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε στο δεύτερο επεισόδιο. Όποια κι αν είναι η απόφασή σας όμως η ιστορία εξελίσσεται με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα εδώ είναι πολύ λιγότερες οι περιπτώσεις όπου θα πρέπει να κάνετε craft κάποιο αντικείμενο, να χτίσετε κάποιο κτήριο ή να πολεμήσετε. Η πρόκληση εξακολουθεί να παραμένει χαμηλότατη, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας υποτυπώδης γρίφος για να λύσετε, όπως τουλάχιστον είχαμε συμβεί στο πρώτο επεισόδιο.


Με Corey Feldman στον ρόλο του Magnus
Οι “εκπτώσεις” στην διάρκεια, στο σεναριακό κομμάτι και στο gameplay, ευτυχώς δεν επεκτείνονται και στον οπτικοακουστικό τομέα, ο οποίος για μια ακόμη φορά καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ουσιαστικά δεν έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με τα όσα είδαμε δύο εβδομάδες νωρίτερα, καθώς και πάλι δεσπόζει η ιδιαίτερη αισθητική του πρωτότυπου Minecraft, η οποία αναδεικνύεται μέσα από την μηχανή γραφικών Telltale Tool.

Το voice acting συνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα ποιότητας, με τον κωμικό Patton Oswald να δίνει και πάλι τα... ρέστα του ως Jesse. Στο ρόστερ των voice actors έχουμε μια εξαιρετικά ηχηρή προσθήκη, καθώς στον ρόλο του Magnus συναντάμε τον Corey Feldman. O αμερικανός ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ταινίες την δεκαετία του '80 (The Goonies, Stand By Me, Gremlins, The Lost Boys κ.ο.κ), παρόλα αυτά οι δραστηριότητες του στην βιομηχανία των video games ήταν μέχρι σήμερα μετρημένες στα δάχτυλα. Θετική κρίνεται και η ερμηνεία της Grey DeLisle ως Eleegaard, αν και το γεγονός αυτό δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη αν λάβουμε υπόψη μας το βιογραφικό της νεαρής ηθοποιού, καθώς έχει συμμετάσχει σε κορυφαία games, όπως το Diablo III, το Batman: Arkham Knight και το Bayonetta 2.


Όποιος βιάζεται σκοντάφτει

Το πρώτο επεισόδιο του Minecraft: Story Mode είχε θέσει τις βάσεις πάνω στις οποίες θα μπορούσε να εξελιχθεί ένα αξιόλογο Adventure, αλλά δυστυχώς η συνέχειά του είναι με μια λέξη απογοητευτική. Η συμμετοχή του Corey Feldman είναι μια ευχάριστη έκπληξη, ιδιαίτερα για όσους από εσάς έχουν μεγαλώσει με τις ταινίες του, δεν κρίνεται όμως αρκετή για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα. Πόσο μάλλον όταν η διάρκεια του Assembly Required δεν ξεπερνά την μία ώρα, κάτι που το καθιστά ως το πιο σύντομο επεισόδιο που μας έχει παρουσιάσει η Telltale Games.

Θετικά:
- Πιστό στην αισθητική του πρωτότυπου Minecraft
- Άρτιος οπτικός τομέας
- Κορυφαίο voice acting με συμμετοχή του Corey Feldman
- Ενδιαφέρον σενάριο

Αρνητικά:
- Διαρκεί ελάχιστα
- Η εξέλιξη της ιστορίας δεν εξαρτάται από τις αποφάσεις σας
- Το gameplay παραμένει στάσιμο

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 6.5
Αντοχή: 2
Γενικά: 6.5

Καταστρέφει όλα όσα έχτισε ο προκάτοχός του.

Παντελής Δασκαλέλος 

NEWS   VIEW ALL

Minecraft: Story Mode - Episode 2: Assembly Required

Η Telltale Games κυκλοφόρησε το δεύτερο επεισόδιο της σειράς Minecraft: Story Mode. Με το όνομα Assembly Required η retail έκδοση του δεύτερου επεισοδίου θα περιλαμβάνει το Season Pass με όλα τα επ...
Posted (27 Oct 2015)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 supermario644ever (Level 20) 02/11/2015 18:08
Πολύ καλό το review
Το θεωρώ πολύ καλό διότι παίζοντας το 1st episode εντυπωσιάστηκα
Score 6.5
6.67 User Score
(9 votes )
User Reviews 0
Genre: Adventure
Developer: Telltale Games
Publisher: Telltale Games
Διάθεση: Telltale Games
Players: 1
Requirements: 3GB RAM, Επεξεργαστής Core 2 Duo 2GHz, Κάρτα γραφικών 512ΜΒ RAM, Χώρος στον σκληρό δίσκο 3GB, Λειτουργικό σύστημα Windows XP
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Mac: 27/10/2015, Wii U, PS Vita, iOS, Android: Προς ανακοίνωση
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification