Minecraft: Story Mode: Episode 3

Hot
Χορεύοντας με τους Endermen.

Χορεύοντας με τους Endermen.

Χορεύοντας με τους Endermen.

Οι προτάσεις της Telltale Games για το 2015 μολονότι κρίνονται θετικές στο σύνολό τους, δεν κατάφεραν να φθάσουν τα επίπεδα ποιότητας των προγενέστερων δημιουργιών της αμερικανικής εταιρείας. Είναι σαφές ότι οι δημιουργοί των The Walking Dead και The Wolf Among Us άνοιξαν φέτος περισσότερα “μέτωπα”, καθώς επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους σε τρεις συνολικά σειρές, το Tales from the Borderlands, το Game of Thrones και το Minecraft: Story Mode. Στις δύο πρώτες είδαμε κάποια δείγματα του εξαιρετικού storytelling της εταιρείας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την τρίτη.

Το Minecraft: Story Mode είναι γεγονός ότι αποτελεί -μέχρι στιγμής- την χειρότερη συνολικά δουλειά της Telltale Games την τελευταία τριετία, παρόλα αυτά απευθύνεται σε ένα εξαιρετικά μεγάλο πυρήνα παικτών. Τον Οκτώβριο είδαμε το πρώτο επεισόδιό του, το οποίο ήταν “συμπαθητικό”, για να ακολουθήσει δύο εβδομάδες αργότερα ο διάδοχός του. Δυστυχώς το Assembly Required, όπως ονομάζεται το δεύτερο επεισόδιο, κατέστρεψε ότι με πολύ κόπο είχε χτίσει ο προκάτοχός του. Στην προκειμένη περίπτωση, το τρίτο επεισόδιο της σειράς αποτελεί μια ευκαιρία για εξιλέωση. Θα καταφέρει άραγε η Telltale Games να μας παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο; H απάντηση ακολουθεί παρακάτω.

 


H κάθοδος στο The End

To φινάλε του δεύτερου επεισοδίου μας είχε αφήσει στα... κρύα του λουτρού, καθώς η αναζήτησή του Jesse και της παρέας του για τα εναπομείναντα μέλη της Order of the Stone δεν είχε την καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Ως εκ τούτου η απόφαση των σεναριογράφων να προχωρήσουν με πιο γοργό ρυθμό την πλοκή της ιστορίας κρίνεται επιτυχημένη, καθώς το “The Last Place you Look” (η ονομασία του τρίτου επεισοδίου) ξεκινά με μια εντυπωσιακή σεκάνς δράσης. Η τελευταία κορυφώνεται με την κάθοδο των πρωταγωνιστών της ιστορίας στο The End, όπου και αναζητούν τον Soren the Architect, το πέμπτο και τελευταίο μέλος της Order of the Stone.

Στο κομμάτι του gameplay δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα επεισόδια, αν και είναι φανερό ότι οι developers κάνουν εδώ μια κατάχρηση των quick-time events, ιδιαίτερα στην αρχή του τρίτου επεισοδίου. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις αν πατήσετε κάποιο λάθος κουμπί δεν υπάρχει καμία απολύτως επίπτωση για τον χαρακτήρα σας, κοινώς δεν θα πεθάνετε. Οι δημιουργίες της Telltale Games ποτέ δεν φημίζονταν για τον βαθμό πρόκλησής τους, παρόλα αυτά στην προκειμένη περίπτωση ο βαθμός δυσκολίας αγγίζει πραγματικά το ναδίρ και ουσιαστικά δεν υφίστανται.

Σε αντίθεση με το gameplay παρατηρήσαμε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνεται το σενάριο, στην απόδοση των χαρακτήρων, αλλά και στην γενικότερη ατμόσφαιρα του Minecraft: Story Mode. Ειδικότερα, στα δύο πρώτα επεισόδια είχαμε γίνει μάρτυρες ενός εξαιρετικά ανάλαφρου κλίματος (χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί κάτι το αρνητικό), εδώ όμως η ατμόσφαιρα είναι σαφώς πιο βαριά. Φυσικά δεν μιλάμε για δραματικές στιγμές επιπέδου The Walking Dead, εντούτοις το “βαρύτερο” κλίμα καταφέρνει να δώσει μια πρωτόγνωρη -για τα δεδομένα της σειράς- δυναμική στο σενάριο του Minecraft: Story Mode.

Tρίτη και φαρμακερή για την Telltale Games, καθώς το The Last Place you Look είναι μακράν το καλύτερο επεισόδιο της σειράς.


Κατ' επέκταση θα νιώσετε ακόμη μεγαλύτερη συμπάθεια για την Petra και την... ασθένειά της (δεν μπαίνουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για να αποφύγουμε spoilers), ενώ θα χρειαστεί να καταβάλετε φιλότιμες προσπάθειες για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του Lucas. O τελευταίος αποδίδεται με διαφορετικό τρόπο στην προκειμένη περίπτωση, καθώς έχει την τάση να περιθωριοποιείται χωρίς προφανή λόγο και αιτία, χωρίς να χάνει πάντως την αίσθηση του χιούμορ του.


Εν τω μεταξύ, ο νέος χαρακτήρας που θα συναντήσετε εδώ, ο Soren δηλαδή, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Θα λέγαμε ότι ο Soren σκιαγραφείται με βάση το αρχέτυπο του ιδιόρρυθμου επιστήμονα, ο οποίος μένει προσηλωμένος στις μελέτες του, αδιαφορώντας για το το τι συμβαίνει γύρω του. Συν τις άλλοις, ο Soren αψηφά τον κίνδυνο, αφού δεν διστάζει να μελετήσει την συμπεριφορά των Endermen για να προχωρήσει τις μελέτες του.Μιας και αναφερθήκαμε στους Endermen να προσθέσουμε ότι τα πλάσματα αυτά έχουν πιο ενεργό ρόλο σε σχέση με το δεύτερο επεισόδιο του Minecraft: Story Mode. Οι αναμετρήσεις σας μαζί τους μάλιστα απαρτίζουν αρκετές από τις κορυφαίες στιγμές του τρίτου επεισοδίου της σειράς.

Δυστυχώς πάντως αυτές οι στιγμές κρατούν λίγο, καθώς η διάρκεια του The Last Place you Look ξεπερνά μετά βίας την μιάμιση ώρα, ακόμη και αν εξερευνήσετε πλήρως τις περιοχές και παρακολουθήσετε όλους τους διαλόγους. Θετική εντύπωση μας άφησε ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται τόσο το τρίτο επεισόδιο, όσο και γενικότερα η ιστορία του Minecraft: Story Mode. Κι αυτό γιατί η πλοκή έχει ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος, χωρίς να σας αφήνει αναπάντητα ερωτήματα και κυρίως χωρίς να κόβεται απότομα όπως είχε συμβεί λόγου χάρη στο δεύτερο επεισόδιο.


Προσεγμένο τεχνικά
Όσον αφορά τον οπτικό τομέα ισχύει πάνω κάτω ότι είχαμε δει και στα δύο προηγούμενα κεφάλαια της σειράς, καθώς η Telltale Tool engine αποτυπώνει μοναδικά τον ιδιαίτερο κόσμο του Minecraft. Παράλληλα, εδώ θα επισκεφθείτε αρκετές περισσότερες τοποθεσίες που αναδεικνύουν την δουλειά των developers, όσον αφορά το level design. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι καθόλη την ενασχόλησή μας με το Minecraft: Story Mode: Episode 3 δεν παρατηρήσαμε bugs ή glitches, ενώ το frame rate παρέμεινε σταθερό από την αρχή μέχρι το τέλος.

Στα ίδια υψηλά επίπεδα κινείται και το voice acting, το οποίο για μια ακόμη αφορά δεν απογοητεύει. Ο Αμερικανός κωμικός John Hodgman κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στον χώρο των video games αποδίδοντας με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του Soren.


Η Telltale Games εξιλεώνεται

Το τρίτο επεισόδιο του Minecraft: Story Mode παρουσιάζει εμφανή σημάδια βελτίωσης, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στο κομμάτι του storytelling και στην περίτεχνη σκιαγράφηση των διαφόρων πρωταγωνιστών της ιστορίας. Σαφώς βέβαια και υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία του πέμπτου επεισοδίου του Tales from the Borderlands όπου και η Telltale Games απέδειξε ότι είναι ακόμη σε θέση να μας προσφέρει μοναδικές Adventure εμπειρίες. Πλέον λοιπόν ευελπιστούμε ότι τα τελευταία δύο επεισόδια της σειράς θα καταφέρουν να μας χαρίσουν ανάλογες στιγμές.

Θετικά:
- Αξιοποιεί και αναδεικνύει το lore του Minecraft
- Πλοκή που σε καθηλώνει από την αρχή ως το τέλος
- Αρκετά πιο “σκοτεινό” από τους προκατόχους του, χωρίς να χάνει το χιούμορ του
- Άρτιος οπτικοακουστικός τομέας

Αρνητικά:
- Διαρκεί μόλις 90 λεπτά
- Κατάχρηση των quick-time events
- Ανύπαρκτη πρόκληση

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 4
Γενικά: 7.6

Τα εμφανή σημάδια βελτίωσης θέτουν τις βάσεις για να δούμε κάτι καλύτερο στα επόμενα επεισόδια.

Παντελής Δασκαλέλος

NEWS   VIEW ALL

Minecraft: Story Mode - Episode 3: The Last Place You Look

Η Τelltale Games ανακοίνωσε το τρίτο επεισόδιο της σειράς Minecraft: Story Mode. Μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του Assembly Required, στο τρίτο επεισόδιο με τίτλο "The Last Place You Look", o ...
Posted (20 Nov 2015)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Mystique (Level 23) 22/12/2015 21:49
Αχ αυτο το Minecraft εφιαλτης μου εχει γινει. Οπου πηγαινω βλεπω και καποιον να το παιζει. Δεν ξερω, ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω τι του βρισκουν και εχουν κολλησει μαζι του. Ισως τα γραφικα του να με ξενιζουν ισως το γενικοτερο στυλ του. Δεν εχω καταφερει να βρω κατι που να μου κεντρισει το ενδιαφερον.
#2 Diminio (Level 2) 25/12/2015 14:36
Όντως είναι καλύτερο από τα δύο προηγούμενα και παρεπιπτόντως και το τέταρτο επεισόδιο είναι επίσης αξιόλογο.
#3 Obi-Wan (Level 4) 31/12/2015 12:37
Μιας και καταφέρα να δοκιμάσω το τρίτο επεισόδιο μπορώ να επιβεβαιώσω όσα λέει ο Παντελής στο review. Μακάρι όπως λέει και εκείνος να δούμε τα επόμενα επεισόδια βελτιωμένα!
Score 7.6
7.4 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Adventure
Developer: Telltale Games
Publisher: Telltale Games
Διάθεση: Telltale Games
Players: 1
Requirements: 3GB RAM, Επεξεργαστής Core 2 Duo 2GHz, Κάρτα γραφικών 512ΜΒ RAM, Χώρος στον σκληρό δίσκο 3GB, Λειτουργικό σύστημα Windows XP
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 24/11/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification