Reviews Lego Marvel’s Avengers
Comments (4)

Lego Marvel’s Avengers Hot

"What the...brick is going on here?" 

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/bb/08/88/lego-avengers-box-96-1457169287.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

"What the...brick is going on here?" 

Τα games είναι μια ανθούσα βιομηχανία που παράγει σωρηδόν έργα τέχνης για να τα καταναλώσετε μόνοι ή με παρέα ικανοποιώντας μια από τις βασικότερες βιολογικές μας θα έλεγα λειτουργίες, το παιχνίδι. Σαν βιομηχανία έχει συνηθίσει στην μαζική παραγωγή προϊόντων που έχουν υψηλή ζήτηση, κουράζοντας μας πολλές φορές με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα διάφορων τίτλων που παύουμε να ασχολούμαστε μαζί τους όσο η ποιότητα φθίνει. Τα Lego games έχουν το μοναδικό προνόμιο να μην οδηγούν ποτέ σε κορεσμό παρότι η αγορά έχει κατακλυστεί από αυτά τα τελευταία χρόνια. Οι δεκάδες τίτλοι που φέρουν την διάσημη στάμπα χωρίζονται σε όσα βασίζονται στους ξεχωριστούς κόσμους της επιτραπέζιας διάστασης των Lego και στα licensed προϊόντα που βασίζονται σε κινηματογραφικά ή σε comic franchises.

Το Lego Marvel’s Avengers είναι η δεύτερη μεταφορά στις οθόνες μας ενός πλήθους από υπερήρωες της εταιρείας Marvel που φιλοδοξούν να σώσουν τον κόσμο από τους σατανικούς εγκεφάλους που θέλουν να τον υποδουλώσουν. Για να αφηγηθεί την ηρωική ιστορία των Avengers, το παιχνίδι προχωρά σε ισομερή καταμερισμό της πλοκής των δύο Avengers films αλλά και αρκετών ακόμα ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστούν οι ίδιοι ήρωες και συγκεκριμένα τα Captain America: The First Avenger, Iron Man 3, Thor: The Dark World και Captain America: The Winter Soldier. Τα levels είναι χωρισμένα σε τρεις πράξεις και αναπαριστούν εξ’ ολοκλήρου τις σκηνές δράσης των φιλμ ενώ οι διάλογοι και η πάρλα που γεμίζει τα κενά μεταξύ τους στην μεγάλη οθόνη, στο Lego Avengers καταλαμβάνει αρκετά λεπτά από όμορφες cutscenes. Μην κάνετε το λάθος να παίξετε το Lego Avengers αν δεν έχετε δει τις ταινίες γιατί θα φάτε το spoiler του αιώνα, χτυπήστε ένα μαραθώνιο από Marvel movies πρώτα για να μην «ξενερώσετε».

Avengers Assemble
Αν σας συναρπάζει ο νεωτερισμός της Marvel που περιέγραψα (είναι το πρώτο Lego game με υπερήρωες που δεν έχει πρωτότυπο σενάριο αλλά αναπαριστά την πλοκή συγκεκριμένων ταινιών) τότε θα βρείτε εξίσου ενδιαφέροντες τις δευτερεύουσες ιστορίες του που είναι σκορπισμένες σε όλες τις hub περιοχές υπό μορφή αποστολών. Ακροβολισμένοι σε όλα τα σημεία του Μανχάταν, της Νότιας Αφρικής, του σπιτιού του Iron Man στο Μαλιμπού και αλλού, στέκονται ήρωες της Marvel ζητιανεύοντας την βοήθεια σας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σαν γνήσιοι επιλυτές προβλημάτων θα προστρέξετε σε βοήθεια, κερδίζοντας όχι μόνο ηθική ικανοποίηση και πολλά παραπανήσια λεπτά δράσης αλλά και την προσθήκη πολλών νέων μαχητών στο roster σας. Οι αποστολές δεν παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία αφού συνήθως ασχολούνται με την προστασία του αιτούμενου βοήθεια από εχθρική επίθεση και την προσκομιδή αντικειμένων που χρειάζεται αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπως μια αποστολή που πρέπει να ψάξετε για την γάτα ενός παιδιού ή να βοηθήσετε ένα μεροκαματιάρη εργάτη να καθαρίσει τα μπάζα που άφησαν οι μάχες σας.

Παρότι αποτελεί συνηθισμένη πρακτική στα Lego games η ύπαρξη ενός πίνακα με δεκάδες χαρακτήρες που πρέπει να γεμίσετε σταδιακά, στο Lego Avengers ο πίνακας περιλαμβάνει υπερανθρώπους που δεν περίμενα να χειριστώ και μου προξένησε μεγάλη χαρά η παρουσία τους. Ο Michael Korvac στέκεται υπερήφανος στην πρώτη θέση των υπερηρώων προς απόκτηση για εμένα. Τα 11 τεύχη του Avenger comic που έμειναν στην ιστορία με την ονομασία «Korvac Saga» ανήκουν στις ωραιότερες ιστορίες της Marvel που διάβασα ποτέ. Ο Korvac τοποθετείται δικαιωματικά στην πρώτη γραμμή των δυνατότερων πλασμάτων του Marvel Universe και στο παιχνίδι αποτυπώνεται σαν ένα Lego χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που λαμποκοπά από κοσμική ενέργεια. 

Ένας δεύτερος υπέρ-πολεμιστής που θα σας αρέσει ο χειρισμός του είναι ο Devil Dinosaur, κόκκινος δεινόσαυρος βγαλμένος θαρρείς από τα κλουβιά του Jurassic Park. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι υπεράνθρωποι του Lego Avengers προσφέρουν ο καθένας την δική τους οπτική γωνία για να ζήσετε την εμπειρία του παιχνιδιού. Με τον Iron Man και άλλους ιπτάμενους ήρωες θα διασχίσετε τους αιθέρες ανεβαίνοντας σε δευτερόλεπτα σε όλες τις ταράτσες και τα κτίρια και διασχίζοντας λίμνες και ποτάμια χωρίς να βραχείτε ποτέ. Το διπλό πάτημα του A button εν ώρα πτήσης είναι μονόδρομος στις προσπάθειες που θα κάνετε για να κερδίσετε τους αγώνες ταχύτητας που έχουν κλασικά την μορφή σειράς άυλων «δακτυλίων» που πρέπει να διασχίσετε διαδοχικά σε περιορισμένο χρόνο. Ο Quicksilver θα αλλάξει την επίγεια περιπλάνηση σας προς το καλύτερο: κινούμενος με ασύλληπτη ταχύτητα καλύπτει τεράστιες αποστάσεις πολύ γρήγορα πηγαίνοντας σας στο μέρος του χάρτη που θέλετε άνετα.

Πάμε στο ζήτημα του χάρτη τώρα. Ξεχάστε τον γενικό χάρτη που θυμάστε από άλλα Lego Games, εδώ θα βρείτε μόνο ένα mini map που απεικονίζει σαν scanner μια μικρή περιοχή γύρω από την ομάδα σας. Κανονικά αυτός ο νεωτερισμός θα ήταν αρνητικός αλλά το mini map περιλαμβάνει όλα τα σημεία αλληλεπίδρασης σε ένα hub world σε μορφή χρωματιστών σημαδιών. Τρέχοντας προς την κατεύθυνση που τα βλέπετε στον χάρτη μπορείτε να τα ανακαλύψετε όλα πολύ εύκολα. Το μέγεθος του hub Μανχάταν θα σας ενοχλήσει αρχικά γιατί η Νέα Υόρκη έχει πέντε διαμερίσματα και όχι ένα. Πετώντας στις γέφυρες που το ενώνουν με τα υπόλοιπα νησιά μοιάζει σαν ένα αόρατο τείχος να εμποδίζει την μετάβαση σας εκεί, γεγονός που σπάει αυτόματα την ψευδαίσθηση ενός ρεαλιστικού περιβάλλοντος. Ευτυχώς όλα τα hub είναι τεράστια σε έκταση και γεμάτα πράγματα για να κάνετε έτσι θα ξεχάσετε αυτή την μικρή παρατυπία των σχεδιαστών του παιχνιδιού που την έπραξαν με σκοπό τα σκηνικά της περιπέτειας να ταυτίζονται με τα σκηνικά των ταινιών.

Avengers Attack
Εφόσον πρόκειται για Action game που απευθύνεται σε παιδιά των περισσότερων ηλικιών, το Lego Avengers χρησιμοποιεί απλούστατους μηχανισμούς για να σας επιτρέψει να αλληλεπιδράσετε με τον τεράστιο κόσμο του. Οι υπεράνθρωποι της Marvel διαθέτουν ένα βασικό χτύπημα και μια δευτερεύουσα ιδιότητα που μπορεί να είναι επιθετική (εξαπόλυση φλεγόμενης ακτίνας που λιώνει τούβλα σαν κερί για παράδειγμα) ή χρήσιμη για το ξεπέρασμα στατικών εμποδίων όπως ένας γάντζος και η ικανότητα να γίνεται κάποιος αόρατος. Προσθέτοντας την δυνατότητα να μεταπηδάτε από τον ένα χαρακτήρα στον άλλο σαν να πρόκειται για… δαιμονική κατοχή και το απαραίτητο άλμα θα δείτε ότι τα τέσσερα μπροστινά buttons του χειριστηρίου εκτελούν με άνεση όλες τις απαιτούμενες κινήσεις.

Με το φαινομενικά απλό σύστημα χειρισμού του Lego Marvel θα εκτελέσετε τόσες πολλές ενέργειες με τόσο ανόμοια αποτελέσματα που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας. Στις μάχες σώμα με σώμα και στην καταστροφή των lego που συνθέτουν τα σκηνικά ενός επιπέδου, το button mashing έχει την τιμητική του ώστε οι απαιτούμενες κινήσεις σας να μην είναι δυσκολοεφάρμοστες. Αντίστοιχα το button mashing αξιοποιείται και στις καινοτόμες προσθήκες του gameplay που έγιναν για να αυξήσουν σημαντικά την δραματική ένταση μιας σύγκρουσης. Λόγω της «παιδικότητας» τους, τα Lego games δεν αναπαριστούν αιματοβαμμένους καυγάδες με γροθιές και κλωτσιές που τσακίζουν κόκκαλα, διαμελίζουν κορμιά και ανάλογες αγριότητες έτσι τα χτυπήματα σε έναν αντίπαλο οδηγούν στην απλή αποκόλληση των τούβλων που απαρτίζουν το σώμα του. Στο Lego Avengers υπάρχουν πολλές σκηνές όπου ο ένας από τους ήρωες που χειρίζεστε έρχεται στα χέρια με τον αντίπαλο του και τα χτυπήματα πέφτουν βροχή. Εκεί ενεργοποιούνται και τα τέσσερα buttons που πρέπει να πατηθούν μανιωδώς έως ότου τελειώσει το ξυλοκόπημα, με την σειρά που εμφανίζονται στην οθόνη σε στυλ quick time event. Εκτός από το ξύλο, σε αντίστοιχες αναμετρήσεις εκτελούνται με τον ίδιο τρόπο οι υπερδυνάμεις του ήρωα, για παράδειγμα ο Thor κοντράρει με τον κεραυνό του την ενεργειακή δέσμη ενός αντιπάλου.

Η επική σύγκρουση Hulk–Hulkbuster αποτελεί την επιτομή του gameplay διότι ενσωματώνει εντός της όλο το σύστημα χειρισμού μαζί με τις καινοτομίες του. Εκτός από τις κανονικές επιθέσεις που κάνει ο Hulkbuster στην προσπάθεια να σταματήσει τον αήττητο εχθρό του, τον πλακώνει και στα μπουκέτα με το quick time event mechanic. Άξαφνα συμβαίνει κάτι μοναδικό: το παιχνίδι σας αποσπά απότομα από την μάχη των δύο τιτάνων και σας ανεβάζει στην στρατόσφαιρα, δίνοντας σας τον έλεγχο της Veronica, του απίθανου δορυφόρου κατασκευής Tony Stark. Η Veronica έχει πολλές λειτουργίες, από την επισκευή του φθαρμένου Hulkbuster μέχρι την εκτόξευση ρουκετών με αναισθητικό αέριο ώστε να καταλαγιάσει την οργή του Hulk. Όλες οι ενέργειες της εκτελούνται με εύκολο τρόπο, στοχεύοντας το «ψηφιακό μάτι» της εκεί που θέλετε να επέμβετε και η αρμονική εναλλαγή της οπτικής σας γωνίας καλύπτει ολιστικά την τιτανομαχία.

Πόσο καλύτερη θα ήταν η συνολική εμπειρία πράγματι αν ο Stan Lee δεν εμφανιζόταν συνέχεια και δεν εκστόμιζε ανόητες ατάκες!

Χάρις στο χειριστήριο του Xbox One η απορρόφηση στο Lego Avengers και η μεταφορά της έντασης της δράσης επί της οθόνης στο σώμα σας πραγματοποιούνται. Όταν για παράδειγμα ο Iron Man κόβει σαν βούτυρο με την καυτή απωθητική του ακτίνα ένα τοίχο φτιαγμένο από χρυσάφι η κίνηση του μοχλού ακολουθεί το περίγραμμα του τοίχου και θα σας δώσει την αίσθηση ότι χειρίζεστε έναν μικροσκοπικό οξυγονοκολλητή σχεδιάζοντας γκράφιτι πάνω στον τοίχο. Η σύγκρουση ανάμεσα στα θεϊκά όντα της Marvel ταρακουνάει το σύμπαν, γκρεμίζει τα σκηνικά και προκαλεί εντυπωσιακές εκρήξεις που καταβροχθίζουν τα πάντα. Κάθε φορά που η σύγκρουση κορυφώνεται το χειριστήριο δονείται βίαια και οι κραδασμοί του περνούν απευθείας στο χέρι σας, ηλεκτρίζοντας τις αισθήσεις και μεταφέροντας έτσι την τιτανομαχία σε οργανικό επίπεδο.

Οδηγώντας τον Captain America στην μάχη θα πέσετε πάνω σε μια αστοχία των gameplay mechanics που δεν επηρεάζει το συνολικό αποτέλεσμα. Για να σβήσει τις φωτιές με την ασπίδα του θα πρέπει να πατήσετε πρώτα το B και μετά το A button του χειριστηρίου, χαμηλώνοντας πρώτα την ασπίδα και πηδώντας μετά πάνω στην φωτιά σε slow motion. Βλέποντάς τον αρκετές φορές να πηδάει στην φωτιά πατώντας μόνο το πρώτο button γίνεται εμφανής η απροσεξία στον σχεδιασμό του μηχανισμού εξάλειψης πυρκαγιών.

Ο μηχανισμός των combos είναι η σίγουρη λύση για την συσσώρευση αστρονομικών ποσών από studs ιδίως αν έχετε τα ανάλογα red bricks στην κατοχή σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να τον εκμεταλλευτείτε είναι οι Shoot ‘em up πίστες. Με τα πυρά του ήρωα σας να πέφτουν βροχή και τους πιθανούς στόχους να μην τελειώνουν ποτέ, το κοντέρ των combos κολλάει μόνιμα στα 10x και η ροή των studs είναι συνεχής. Στις μάχες σώμα με σώμα ο συνδυασμός χτυπημάτων μένει σε χαμηλά επίπεδα.

Όλοι μας είμαστε στο βάθος της ύπαρξης μας πλάσματα που τείνουμε διαρκώς προς την τελειότητα, που θέλουμε να πετύχουμε το υπέρτατο αποτέλεσμα σε ότι και αν κάνουμε στην ζωή μας. Επειδή αυτό είναι συνήθως ανέφικτο στον ατελή μας κόσμο μας κατατρώει πάντοτε η δυσαρέσκεια και ένας υπόγειος εκνευρισμός γιατί έχουμε την εντύπωση ότι μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα στην τελευταία μας προσπάθεια. Το Lego Avengers στηρίζεται πάνω στην έμφυτη τελειομανία του ανθρώπου με σκοπό να σας κρατήσει «αιχμάλωτους» στον ψηφιακό του κόσμο όσο περισσότερες ώρες μπορεί.

Μέσα σε 9 ώρες θα περάσετε με χαρακτηριστική άνεση τα επίπεδα που βασίζονται σε σενάρια ταινιών της Marvel. Πέντε ώρες αργότερα θα είστε στην ευχάριστη θέση να έχετε αδειάσει τα ίδια επίπεδα από όλα τα συλλεκτικά αντικείμενα που κρύβουν μέσα τους. Η λογική λέει ότι εδώ θα κατεβάζατε το gamepad και θα κλείνατε το μηχάνημα σας ικανοποιημένοι που νικήσατε έναν ακόμη τίτλο της συλλογής σας. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα το κάνετε όμως. Ο «τελειομανής» εντός σας θα αρχίσει να σας τριβελίζει το μυαλό με σκέψεις του στυλ «πρέπει να βγάλω όλα τα achievements για να μεγαλώσω το gaming score μου», «ο χάρτης πολλών περιοχών είναι γεμάτος αποστολές και χαρακτήρες που δεν έχω δει», «δεν μπορώ να αφήσω το roster μου γεμάτο κλειδωμένα εικονίδια, είναι γελοίο το θέαμα» κ.ο.κ. Ενδίδοντας στην εσωτερική σας παρότρυνση θα περάσετε τουλάχιστον 30 ώρες μέχρι να μην αφήσετε ούτε γωνία του Lego Avengers άψαχτη.

Avengers Beware
Ενώ επιφανειακά το Lego Avengers μοιάζει απλοποιημένο ώστε να αφήσει ανοικτή την πρόσβαση στο περιεχόμενο του σε έμπειρους και άπειρους users, χάρη στον ιδιοφυή σχεδιασμό του ευνοεί σε τεράστιο βαθμό τους gamers που έρχονται φορτωμένοι με άφθονη εμπειρία από τα περασμένα Lego games σαν τον γράφοντα. Εξαρχής ο έμπειρος παίκτης θέτει ως πρωταρχικό του «θήραμα» τα red bricks γιατί γνωρίζει ότι οι ιδιότητες που παρέχουν στον κάτοχο τους οδηγούν στο εύκολο «ξεσφράγισμα» όλων των υπόλοιπων μυστικών του παιχνιδιού. Μόλις ο βετεράνος gamer ανακαλύψει τις βασικές πέντε-έξι δευτερεύουσες ιδιότητες που του χρειάζονται, αποκτά τους αντίστοιχους ήρωες, κυνηγά τα red bricks, γεμίζει το θησαυροφυλάκιο του με βουνά από studs και επιδίδεται στην συνέχεια στην απόλαυση όλου του διαθέσιμου περιεχομένου. Ενώ έχω τερματίσει αρκετά Lego games στο Lego Avengers ήταν η πρώτη φορά που είχα όλα τα red bricks, έφτασα τα δισεκατομμύρια studs στο ξεχειλισμένο θησαυροφυλάκιο μου και η απόκτηση όλων των υπολοίπων βραβείων που περίμεναν στα levels και τα hubs ήταν απλά θέμα χρόνου. Με το δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης του Lego Avengers που μόλις περιέγραψα, οι σχεδιαστές του έδειξαν μεγάλη ωριμότητα και την αποφασιστικότητα τους στην συνεχή βελτίωση του franchise.

Το πρόβλημα με την κίνηση της κάμερας αφαιρεί ένα μικρό ποσοστό από την οπτική του απόλαυση και συνιστά το ενοχλητικότερο σημείο του Lego Avengers. Σε ένα πλήρως τρισδιάστατο game με ανοιχτές περιοχές και πάρα πολλά πράγματα για να ανακαλύψετε η ελεύθερη κίνηση της κάμερας προς όλες τις διευθύνσεις επιβαλλόταν, αντ’ αυτού όμως η εξουσία που έχετε πάνω της είναι τρομερά περιορισμένη, κοινώς μπορείτε να την μετακινήσετε ελάχιστα προς την κατεύθυνση που θέλετε. Αντιλαμβάνεστε πόσο γρήγορα ταράζεται το νευρικό σας σύστημα όταν γνωρίζετε που βρίσκεται ένα συλλεκτικό αντικείμενο αλλά η προσπάθεια σας να το αποκτήσετε πέφτει διαρκώς στο κενό επειδή πρέπει να περάσετε μέσα από μια… ποντικότρυπα την ώρα που σας ραντίζει μαγική ενέργεια η Scarlet Witch; Μια διαδικασία που θα χρειαζόταν έναν απλό υπολογισμό απόστασης του ήρωα από την τρύπα και του όγκου του ώστε να χωρέσει σφαίρα με μια κίνηση, γίνεται γολγοθάς διότι η κάμερα είναι κολλημένη στα πλάγια και αποτραβηγμένη από την δράση. Γυρίζοντας τον από δω και από κει ξαφνικά θα δείτε την κάμερα να ζουμάρει στον ήρωα και την πολυπόθητη… τρύπα και, πριν προλάβει ακόμα να σβήσει το «επιτέλους» από τα χείλη σας, η κάμερα θα αποτραβηχτεί ξαναγυρίζοντας σας στον ίδιο φαύλο κύκλο.

Υπήρξαν στιγμές που χώθηκα σε στενό χώρο για να τσιμπήσω ένα αντικείμενο και η κάμερα γύρισε σε… πρώτο πρόσωπο ή έβλεπα μέσα από το σώμα του χαρακτήρα το δωμάτιο γύρω του! Σε άλλες περιπτώσεις αντικείμενα και studs ήταν κρυμμένα πίσω από εμπόδια οπότε έστειλα τον υπεράνθρωπο μου εκεί και άρχισα να βαράω στα τυφλά περιμένοντας από τα ηχητικά εφέ να με ενημερώσουν αν πέτυχα τίποτα. Σε ένα game που η ανακάλυψη μυστικών και η περιπλάνηση παίζουν βασικό ρόλο δεν επιτρέπονται τέτοιες ατέλειες. Το αντίβαρο που ανακάλυψα για την προβληματική τοποθέτηση της κάμερας η οποία οδηγεί ακόμα και σε αδιέξοδες καταστάσεις είναι η τεχνητή νοημοσύνη των υπολοίπων μελών της ομάδας μου όταν δεν τους χειρίζομαι. Προγραμματισμένοι να παίζουν για πάντα το παιχνίδι «ακολούθα τον αρχηγό», οι υπόλοιποι χαρακτήρες πολεμούν σαν λιοντάρια στο πλευρό σας και βρίσκουν πάντα τρόπο να ξεφύγουν από αδιέξοδα σημεία της πίστας. Κόλλησε ο βασικός χαρακτήρας σας σε απίθανο σημείο και δεν ξέρετε πως θα τον βγάλετε από εκεί; Αλλάζετε χαρακτήρα και αφήνετε τον υπολογιστή να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά!

Avengers “R” Us!
Το Lego Avengers είναι μακράν το ομαδικότερο videogame που φέρει την στάμπα Lego ευθυγραμμιζόμενο με το concept του comic που είναι το ομαδικό πνεύμα. Ενώ σε ολόκληρο το Lego franchise χειρίζεστε τουλάχιστον δύο χαρακτήρες με δεκάδες άλλους να περιμένουν στον… πάγκο για να μπουν στην μάχη, για πρώτη φορά εδώ παρουσιάζονται team up κινήσεις. Αυτές εκτελούνται πλησιάζοντας έναν από τους χαρακτήρες που σας ακολουθούν και πιέζοντας το B button. Αμέσως οι δύο ήρωες συνεργάζονται εξαπολύοντας μια area attack στους εχθρούς η οποία είναι ότι πιο καταστροφικό διαθέτει το «οπλοστάσιο» σας. Οι team up κινήσεις έχουν άμεση σχέση με τους ήρωες που συνεργάζονται για να τις εξαπολύσουν και ποικίλλουν από πλευράς θεάματος. Προσωπικά ξεχώρισα την girl power επίθεση των Scarlet Witch και Black Widow που θερίζουν με τις βολές του κυκλικά τα πάντα, την συνεργασία Scarlet Witch με Captain America που δημιουργεί μια ομπρέλα από επιθετικές βολές και η σύμπραξη Hulk και Quicksilver με τον πρώτο να μετατρέπει τον δεύτερο σε σβούρα του… πάρτα όλα!

Η ομαδική διασκέδαση τινάζεται στα ύψη μόλις στρατολογήσετε φιλικό σας πρόσωπο, του δώσετε δεύτερο χειριστήριο και του αναθέσετε να κοντρολάρει τον ένα από τους αυτοκινούμενους χαρακτήρες της ομάδας σας. Ο συμπαίκτης σας και εσείς δεν έχετε τον παραμικρό περιορισμό στις κινήσεις σας πράγμα που σημαίνει ότι ό ένας μπορεί να αναλάβει να σώσει κανένα φουκαρά κάτοικο από πορτοφολάδες στο Μανχάταν και ο άλλος να ψάχνει για gold bricks, όσο μακριά και αν βρίσκονται οι στόχοι σας μεταξύ τους. Με την οθόνη να προχωρά αυτόματα σε split screen μόλις απομακρυνθούν λίγο οι ήρωες η αυτόνομη δράση τους οδηγεί σε παλαβές καταστάσεις όπου θα φωνάζετε ο ένας στον άλλο τι να κάνει σε μια δύσκολη στιγμή ανταλλάσσοντας βαριές κουβέντες όταν κάποιος μείνει ξεκρέμαστος από ολιγωρία του άλλου.

Εκδικούμενοι την μετριότητα
Από όποια οπτική γωνία και αν τον αντικρίσετε, ο τεράστιος κόσμος του Lego Avengers είναι τόσο όμορφα πλασμένος που θα σας φύγει το… καφάσι Σηκώστε το κεφάλι σας στον ουρανό του Μανχάταν και αντικρίστε την εκπληκτική θέα του helicarrier της SHIELD να αιωρείται πάνω από την πόλη σαν βουνό χωμένο στα σύννεφα. Απολαύσετε άφοβα τους απόκοσμους χώρους της μυθικής Asgard και νοιώστε για λίγο τι εστί lifestyle δισεκατομμυριούχου περιφερόμενοι στην βίλα του Iron Man στο Malibu. Βρήκα τους χαρακτήρες πιο καλοσχεδιασμένους από όλα τα προηγούμενα Lego games παρότι δεν έχουν χάσει την τούβλινη αισθητική τους και η ανάμειξη Lego κατασκευασμάτων και γραφικών στατικών που δεν χρήζουν αλληλεπίδρασης από εσάς είναι τόσο τέλεια συνδυασμένα που θα δυσκολευτείτε να ξεχωρίσετε ποιο είναι ποιο.

Το τέλειο animation των Lego ηρώων ευδοκιμεί όταν χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους: ο Quicksilver κινείται τόσο γρήγορα που νομίζεις ότι δεν τρέχει αλλά κάνει… phasing, η Scarlet Witch δικαιολογεί το μαγικό προσωνύμιο της κουνώντας τα χέρια και κάνοντας την ύλη να χορεύει γύρω της και να αλλάζει όψη, ο Hulkbuster μοιάζει με αδερφάκι του Optimus Prime από τα Tranformers κ.τ.λ. Το καλύτερο μέρος του animation για μένα είναι το ίδιο που μεταφέρεται από το ένα Lego game στο άλλο, η χαιρετούρα που κάνουν τα Lego μόλις θέλουν να μιλήσουν σε κάποιον, όταν σας λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το παρακολουθήσω χωρίς να χαμογελάσω κυριολεκτώ.

Πέρασαν πλέον οι εποχές που τα χαριτωμένα μας ψηφιακά Lego μίλαγαν την δικιά τους γλώσσα, ένα ακατάληπτο συνονθύλευμα ήχων που εξωτερίκευε με πρωτόγονο τρόπο τον εσωτερικό τους κόσμο. Στο Lego Avengers θα απολαύσετε πολλές ώρες απολαυστικών μονολόγων και διαλόγων από ένα voice cast χολιγουντιανών αστέρων και επαγγελματιών του χώρου. Σχεδόν σύσσωμο το cast των ταινιών Avengers επαναλαμβάνει τους ρόλους που τους έκαναν διάσημους στο κοινό της Marvel και, σε μικρή απόσταση πίσω τους, ακολουθούν μια πλειάδα διάσημων ηθοποιών που δανείζουν τις φωνές τους στους πλεονάζοντες χαρακτήρες του Marvel universe.

Θα ριγήσετε από συγκίνηση ακούγοντας τον Mark “Luke Skywalker” Hamill να υποδύεται φωνητικά τον παρανοϊκό συνεργάτη του Red Skull, Arnim Zola. Την παθιάρικη φωνή με έντονη βρετανική προφορά της Hayley Atwell σαν Agent Carter θα την ακούτε και στον ύπνο σας! Προσωπικά χαιρόμουν περισσότερο από οτιδήποτε να ακούω την φωνή του James Spader σαν Ultron να εκστομίζει διστακτικά τις παλαβομάρες του.

Avengers Disassemble
Θυμάστε στα παιδικά σας χρόνια να παίζετε με Lego, Playmobil ή άλλα παιχνίδια του ίδιου στυλ που να έχουν την εξωτερική εμφάνιση και τις ικανότητες των διασημότερων υπερανθρώπων της comic κουλτούρας; Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο συνεπώς αντιλαμβάνεστε τον ενθουσιασμό μου που επιτέλους μπορούμε να οδηγήσουμε τους παιδικούς μας ήρωες σε building toy μορφή και σε απίθανες περιπέτειες ξανά και ξανά χωρίς να φοβόμαστε την φθορά τους. Το Lego Avenger’s εμπλούτισε το ούτως ή άλλως διασκεδαστικό gameplay της σειράς που ανήκει, προσθέτοντας αρκετά νέα στοιχεία παράλληλα με το εξαιρετικό σύστημα χειρισμού του και τους εκατοντάδες πρωτοεμφανιζόμενους χαρακτήρες. Ένας από τους βασικούς λόγους που το λάτρεψα είναι η συγγένεια του με την τηλεοπτική σειρά της Marvel που ονομάζεται Avengers Assemble.

Αν την παρακολουθήσετε θα καταλάβετε το πόσο εύστοχα μετέφεραν την συνταγή της στον κόσμο του Lego Avengers: περιορισμένη διάρκεια αποστολών για να μην κουράζεται ο θεατής–χρήστης, καταιγιστικός ρυθμός χωρίς κοιλιές, έξυπνο χιούμορ βασιζόμενο σε ατάκες που χαρακτηρίζουν τους ομιλούντες ήρωες, σταδιακή αύξηση της έντασης μέχρι την τελική κορύφωση. Με 40+ ευρώ τσιμπάτε το Lego Avengers σε retail έκδοση και μετά αγοράζετε online το season pass ώστε να αποκτήσετε άλλους 40 χαρακτήρες για το roster σας, πέντε πρόσθετα επίπεδα βασισμένα στην τηλεοπτική σειρά και άλλες πρόσθετες παροχές. Το Lego Marvel’s Avengers περιμένει να γίνει το καλύτερο κομμάτι της Lego συλλογής σας, συνεπώς μην του το αρνηθείτε.

Θετικά:
- Πρωτοφανής αριθμός playable χαρακτήρων με πληθώρα skills που κατανέμονται αρμονικά ανάμεσα τους
- Άψογο σύστημα χειρισμού για αυθεντικότερη εμπειρία της δράσης
- Το καλύτερο voice acting στο Lego franchise μέχρι στιγμής
- Χορταστική διάρκεια αν συμπεριλάβουμε όλες τις αποστολές

Αρνητικά:
- Προβλήματα με την τοποθέτηση της κάμερας
- Η εκνευριστική παρουσία του Stan Lee σε όλα τα levels
- Μικρές διαφορές στο gameplay σε σχέση με την σειρά των Lego games

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7
Gameplay: 8 
Αντοχή: 8 
Γενικά: 7.5

Σταθερή πηγή διασκέδασης.

Γιάννης Μοσχονάς

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Lego Jurassic Park και Lego Marvel's Avengers

[Αρχική δημοσίευση: 29/1/15] Η Warner Bros. Interactive ανακοίνωσε δύο σημαντικές κυκλοφορίες νέω...
Posted (10 Jun 2015)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 leokap (Level 9) 05/03/2016 23:00
Αγαπάω Lego από πάντα θα το αγοράσω σίγουρα με τον μισθό του ερχόμενου μήνα.
#2 Lordwinter (Level 28) 07/03/2016 15:03
Τα LEGO video games έχουν καταντήσει τραγικά επαναλαμβανόμεν α, το μόνο που αλλάζει είναι τα skins των ηρώων, άλλοτε από το The Hobbit, τώρα ήρωες από το σύμπαν της Marvel, στο παρελθόν Star Wars, Harry Potter, Indiana Jones, Batman κτλ. Προσωπικά δύσκολα θα ασχοληθώ ξανά με τις κυκλοφορίες της Traveller's Tales.
#3 Efane (Level 24) 07/03/2016 17:38
Νομίζω ότι η σειρά απευθύνεται μόνο στους οπαδούς της. Έχοντας παίξει το Hobbit στο PC δεν βρήκα λόγω να το συνεχίσω. Με κούρασαν πολυ τα gameplay videos απο τα υπόλοιπα. Μια απο τα ίδια.
#4 foxmulder13 (Level 4) 22/03/2016 22:55
Τα Lego μου ξυπνούν διάφορες και ποικίλες αναμνήσεις, οπότε σκοπεύω να τα τιμήσω. :)
Score 7.5
User Score ( 10 votes ) 7.5
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Traveller's Tales
Publisher: Warner Bros. Interactive Entertainment
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1-2
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Pentium ή Athlon στα 2.4GHz, Κάρτα γραφικών 1024ΜΒ, Χώρος στο σκληρό δίσκο 14GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date:
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS
Notification