Reviews Bullet Soul Infinite Burst
Comments (1)

Bullet Soul Infinite Burst Hot

Οπλίστε και διαλύστε! 

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/3b/24/73/bullet-soul-ib-logo-34-1506768925.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Οπλίστε και διαλύστε! 

Bullet hell. Αδιαμφισβήτητα μια από τις κατηγορίες του gaming που απαιτεί έναν ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης αλλά και ικανότητα, ώστε να μπορεί κανείς να καταφέρει να ανταπεξέλθει στον μεγάλο βαθμό δυσκολίας που παρουσιάζουν. Υπενθυμίζουμε πως στα bullet hell games παίρνετε τον έλεγχο ενός χαρακτήρα ο οποίος ανάλογα με το setting του παιχνιδιού μπορεί να είναι πολεμιστής, οδηγός διαστημοπλοίου και πολλά άλλα. Σημασία δεν έχει τι θα είναι ο χαρακτήρας σας αλλά το τι θα μπορεί να κάνει, που δεν είναι άλλο από το να γεμίζει με άπειρες σφαίρες την οθόνη, καθιστώντας δύσκολο σε ορισμένες περιπτώσεις να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Φυσικά ο χαρακτήρας που θα χρησιμοποιείτε δεν είναι και ο μόνος με αυτή την ιδιότητα καθώς το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και οι αντίπαλοί σας, ενώ τα bosses παρουσιάζουν συνήθως απίστευτα μεγάλους βαθμούς δυσκολίας με σφαίρες να καλύπτουν όλη την οθόνη και τους δύσμοιρους παίκτες να προσπαθούν να μην πεθάνουν. 

Το Bullet Soul Infinite Burst αποτελεί το standalone expansion του Shoot-'em-up τίτλου Bullet Soul που κυκλοφόρησε αρχικά για Xbox 360 και στην συνέχεια και στα PC στις 7/4/2017. Το expansion κυκλοφόρησε επίσης για Xbox 360 και ήρθε και στα PC στις 31/7/2017. Μια ερώτηση την οποία έχουν όσοι θέλουν να δοκιμάσουν το bullet hell game της 5pb. είναι ποιο από τα δύο games να διαλέξουν, δηλαδή το vanilla ή το standalone expansion. Η δική μου άποψη σε αυτό το θέμα είναι πως δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι θα πρέπει να αγοράσετε το expansion αν είναι επιλέξετε κάτι από τα δύο, καθώς προσθέτει καινούρια modes και αντιπάλους, με την τιμή τους να είναι ίδια. Θα το βρείτε στο Steam με κόστος 15 ευρώ.  

bullet soul ib 1Κάποτε σε ένα μακρινό μακρινό γαλαξία
H διαβολική αυτοκρατορία του διαστήματος Mecha-warl αποφασίζει να κατακτήσει όλο το διάστημα χρησιμοποιώντας τις αμέτρητες δυνάμεις της. Κανείς δεν τολμά να σταθεί στο δρόμο της εκτός από τέσσερεις γενναίους ήρωες: Fugu Taiten Zenichi ένας πειρατής που ορκίστηκε εκδίκηση ενάντια στην Mecha-warl επειδή σκότωσε τους γονείς του, Tenba Koukuu Yun, μια αξιωματικός που περιπλανιέται στο διάστημα με απώτερο σκοπό την καταστροφή της διαβολικής αυτοκρατορίας, Oudou Rakudo Sadahl ένα βασιλιά που κήρυξε πόλεμο  στην Mecha-warl για να αυξήσει τα σύνορα του και Yuou Maishin Loop, ένα ανδροϊδές που συνεχίζει να πολεμά ενάντια στην Mecha-warl παρά την ήττα της Γης από τη διαβολική αυτοκρατορία.

Ενδιαφέρον έτσι; Ε η ανάπτυξη της ιστορίας φτάνει μέχρι εκεί. Δεν υπάρχουν διάλογοι, δεν υπάρχουν cutscenes ανάμεσα στα επίπεδα και τίποτα σχετικό με την ιστορία όσο παίζουμε. Μάλιστα οι πληροφορίες αυτές έρχονται από το manual του παιχνιδιού (υπάρχουν και στην ιστοσελίδα, ουάο!) και αποτελούνε και τις μόνες πληροφορίες που έχουμε για το τί παίζει στον κόσμο του παιχνιδιού. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τερματίσετε την ''ιστορία'' θα πρέπει να περάσετε από πέντε στάδια το ένα πιο δύσκολο από το άλλο. Ανταμοιβή για τη σκληρή σας προσπάθεια; Ένα μικρό ending cutscene το οποίο είναι το ίδιο κάθε φορά (και ένα wallpaper που αν περάσετε όλα τα επίπεδα με θηλυκό χαρακτήρα είναι σκέτο fan service)!

Τρελές σφαίρες
Αφήνοντας την σχεδόν ανύπαρκτη πλοκή ας πάμε στο gameplay που αποτελεί μακράν το δυνατότερο κομμάτι και αυτό που θα σας κρατήσει ώρες καθηλωμένους αποφεύγοντας χιλιάδες σφαίρες. H βασική αρχή των bullet hell games γενικότερα είναι πυροβολήστε τα πάντα, αποφύγετε τα πάντα. Σε αυτό το χιλιοπαιγμένο είδος gameplay, το Bullet Soul Infinite Burst έρχεται και προσθέτει αρκετά νέα στοιχεία τα οποία το ξεχωρίζουν από άλλα. Αρχικά σας προτρέπει να πλησιάζετε τους αντιπάλους σας καθώς σας επιβραβεύει με περισσότερους πόντους ανάλογα με το πόσο κοντά είστε στους εχθρούς που σκοτώνετε ενώ σας δίνεται και η δυνατότητα να διαλύετε τις σφαίρες που πέφτουν πάνω σας καταστρέφοντας τους αντιπάλους πριν αυτές σας φτάσουν. Στις δυσκολότερες πίστες η τακτική αυτή αποτελεί μονόδρομο καθώς οι σφαίρες είναι τόσο πολλές που η αποφυγή τους είναι σχεδόν αδύνατη.

Διαθέτετε δύο είδη επιθέσεων και ένα bonus attack το οποίο ανάλογα με το mode που παίζετε είναι είτε τρεις βόμβες που διαλύουν τα πάντα γύρω σας ή μια musou επίθεση που φορτώνει ανάλογα με το σκορ σας και όταν την ενεργοποιείτε, κάνει πολύ δυνατότερη τη βασική σας επίθεση. Οι επιθέσεις που διαθέτετε είναι μια η οποία διαθέτει μεγάλο εύρος, κάνει καλό damage και αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή, ενώ η δεύτερη διαθέτει μικρότερο εύρος και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για μικρότερες αποστάσεις.

bullet soul ib 2Γραφική επένδυση
Ο οπτικός τομέας δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Όχι μόνο τα γραφικά δεν είναι τόσο εντυπωσιακά αλλά η οθόνη στην οποία παίζετε θα είναι ένα μικρό παράθυρο, με το υπόλοιπο της οθόνης να συμπληρώνετε από ένα wallpaper με τον χαρακτήρα που επιλέγετε κάθε φορά. Αν επιθυμείτε μπορείτε μέσω των settings να scaleάρετε το παράθυρο αλλά όσο πιο πολύ το μεγαλώνετε τόσο χειρότερη θα γίνεται η ποιότητα των γραφικών. Καλό θα ήταν να πειραματιστείτε με τα settings και να βρείτε το ιδανικό μέγεθος για σας. Στα θετικά των γραφικών τα χρώματα είναι ευχάριστα και οι επιθέσεις σας είναι ωραία σχεδιασμένες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα bosses.

Αυτό που θα σας αφήνει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση παίζοντας είναι κάποιες εναλλαγές μεταξύ περιοχών, η τοποθέτηση ορισμένων κτηρίων και εναλλαγές της κάμερας που γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να σας ζαλίζουν και να δημιουργούνε την αίσθηση του βάθους. Σε συνδυασμό με τις άπειρες σφαίρες που πετάνε δεξιά και αριστερά νιώθετε έστω και για λίγα δευτερόλεπτα ότι η οθόνη βουλιάζει και εσείς μαζί με αυτή. Το μόνο παράπονο που έχω για αυτό είναι ότι θα ήθελα να συμβαίνει σε περισσότερα σημεία.

Ετοιμαστείτε για οθόνες γεμάτες σφαίρες χωρίς καμία απολύτως κατανόηση για το τί συμβαίνει!

Χαρακτήρες και A.I.
Καλείστε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερεις χαρακτήρες. Ο κάθε χαρακτήρας διαθέτει το δικό του μοναδικό σκάφος, ενώ η δύναμη του κάθε σκάφους μετριέται με βάση την ταχύτητα και το damage και κάθε ένας από αυτά είναι καλύτερο στο ένα από τα δυο στατιστικά. Αν και υπάρχουν αλλαγές στο πως χειρίζεστε τον κάθε χαρακτήρα με βάση τα διαφορετικά στατιστικά, οι διαφορές στο gameplay δεν είναι τόσο εμφανείς. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο close range μηχανισμός της Loop, o οποίος είναι πολύ δυνατός, αλλά χρειάζεται και αρκετό skill στη χρήση του καθώς θα βρίσκεστε συνέχεια σε κίνδυνο. Κάθε φορά που χάνετε μία από τις τρεις ζωές που διαθέτετε η όποτε κερδίζετε ορισμένους εχθρούς θα παίρνετε ορισμένες αναβαθμίσεις που αυξάνουν τη δύναμη της επίθεσής σας.

Οι αντίπαλοί σας παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία ενώ τα patterns από τις σφαίρες είναι πολύ διαφορετικά και δε θα βλέπετε παρόμοιους συνδυασμούς να επαναλαμβάνονται συνεχώς μπροστά σας. Τα bosses παρουσιάζουν ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας και όσο περνάτε τα επίπεδα θα δυσκολεύουνε ακόμη περισσότερο και θα χρειάζεστε απόλυτη συγκέντρωση ώστε να μην τα κάνετε θάλασσα. Ακόμη, μην περιμένετε να τα περάσετε όλα από την πρώτη φορά. Σημαντικό ρόλο στο πόσο θα μπορέσετε να προχωρήσετε θα παίξει η μνήμη σας. Πρέπει να χάσετε, να μάθετε πως κινούνται οι εχθροί ώστε να επιστρέψετε με μεγαλύτερες αξιώσεις κάθε φορά.

bullet soul ib 3Κάπου σ'έχω ξαναδεί
To ''κάπου σ'έχω ξαναδεί'' θα είναι η πίσω σκέψη του μυαλού σας όποτε θα αλλάζετε modes. Θα σκέφτεστε μήπως κάνατε κάποιο λάθος και μπήκατε κατά λάθος στο ίδιο mode με αυτό που μπήκατε πριν. Θα ολοκληρώνετε το playthrough και θα συνειδητοποιείτε πως όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο κυρίως γιατί τα modes είναι πολύ ίδια με ελάχιστες διαφορές. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Caravan mode όπου ο χρόνος μετράει αντίστροφα και προσπαθείτε να κάνετε ένα πολύ υψηλό σκορ διαθέτοντας άπειρες ζωές και ένα σκάφος με όλες τις δυνατές αναβαθμίσεις. Τα υπόλοιπα modes είναι τα normal και burst, τα οποία έρχονται σε δύο εκδόσεις, κανονικό και bancho mode. Στις κανονικές εκδόσεις θα μπορείτε να παίξετε όλες τις πίστες από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ στα bancho modes διαλέγετε ξεχωριστές πίστες και παίζετε μόνο αυτές. Στα δύο normal modes θα έχετε ως special όπλο βόμβες, ενώ στα δύο burst modes μια musou επίθεση. Για να αυξήσετε το σκορ σας στα burst modes μαζεύετε και νομίσματα. Όταν ολοκληρώσετε όλες τις πίστες με όλους τους χαρακτήρες ανεξαρτήτως mode κεκλειδώνετε το Musou mode, όπου έχετε συνεχώς ενεργοποιημένη την musou επίθεσή σας. 

Μια πολύ ωραία προσθήκη στο Bullet Soul Infinite Burst είναι το ότι όταν χάνετε βγαίνει μια οθόνη σαν τις παλιές οθόνες των arcade που παίζαμε μικρότεροι και εμφανίζεται με μεγάλα γράμματα η λέξη ''Continue'' με το χρονόμετρο κυλάει αντίστροφα. Όπως και σε arcade μπορείτε να επιλέξετε να συνεχίσετε σαν να βάζατε άπειρα νομίσματα μέχρι να περάσετε και την τελευταία αποστολή. 

bullet soul ib 4Το soundtrack θα παίζει συνέχεια στο μυαλό σας
Η μουσική και γενικότερα ο ήχος είναι κάτι που εκτελέστηκε με άρτιο τρόπο. Τα τραγούδια είναι ένα και ένα, ενώ υπάρχει ένα για κάθε διαφορετικό στάδιο και αφήνουν μια αίσθηση από anime των 90s. Υπάρχουν μάλιστα και διασκευές των soundtracks για τα διάφορα modes. Μερικά από αυτά κατάφεραν να μου μείνουν και όταν περιπατάω στο δρόμο να κάνουν την εμφάνισή τους στο μυαλό μου αποτέλεσμα να τα σιγοτραγουδάω σε άκυρες φάσεις.

Όσον αφορά τον ήχο τώρα τα εφέ είναι πολύ καλά φτιαγμένα και σε βοηθάνε στη δημιουργία μιας καλής ατμόσφαιρας σε συνδυασμό με το soundtrack. Διάλογοι και cutscenes δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως λίγο voice acting που ενεργοποιείτε όταν χάνετε κάποια ζωή ή από κάποιο άλλο συμβάν. Είναι σχετικά generic με εξαίρεση την Loop η οποία είναι ίσως η πιο καλοφτιαγμένη χαρακτήρας σε όλο το game. Κάθε φορά που χάνετε μια ζωή θα σας υπενθυμίζει το ''You suck-desu'' που εν ολίγοις σημαίνει ''Είσαι κακός παίκτης'' ή για να το πω και με πιο ιντερνετικούς όρους ''Git-gud''. Παρά την αγένεια της είχε το πιο ευχάριστο gameplay αλλά και χαρακτήρα. Μοναδικό κακό όσον αφορά τον ηχητικό τομέα είναι ότι στα δύο burst modes οι χαρακτήρες θα φωνάζουν συνέχεια ''Bancho'' όταν συλλέγετε τα κόκκινα νομίσματα μετά από ειδικές επιθέσεις κάτι που μπορεί να εκνευρίσει ορισμένους παίκτες.

bullet soul ib 5Μια πιο ''ψαγμένη'' επιλογή
Το Bullet Soul Infinite Burst δεν θα αποκτήσει κάποιο τεράστιο κοινό. Είναι μέλος ενός genre που δεν είναι τόσο διάσημο, αλλά που διαθέτει μια σταθερή ακολουθία από παίκτες, παίκτες στους οποίους και απευθύνεται. Δύσκολα θα φέρει άτομα που δεν έχουν μυηθεί στο είδος, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ καλό εισαγωγικό τίτλο για αυτούς που επιθυμούν να το δοκιμάσουνε καθώς είναι κατάλληλο τόσο για βετεράνους όσο και νεότερους παίκτες. Παρόλα αυτά η μικρή ποικιλία του και η απουσία ουσιαστικού multiplayer μειώνουν σημαντικά τον χρόνο που θα αφιερώσετε σε αυτό. 

Θετικά

- Ευχάριστο gameplay
- Καλός βαθμός δυσκολίας
- Πιασάρικο soundtrack
- Πλήθος αντιπάλων
- Ιδανικό και για αρχάριους

Αρνητικά
- Πλήρης απουσία storytelling
- Πανομοιότυπα modes
- Απουσία ουσιαστικού multiplayer

Βαθμολογία
Γραφικά 6.5
Gameplay 8
Ήχος 7.5
Αντοχή 7
Γενικά 7.2

Κατάλληλο για βετεράνους και αρχάριους του είδους

Τζώτζης Μαρίνος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lyricaldemon (Level 22) 09/10/2017 13:09
Εντάξει τα φάγαμε με το κουτάλι τα shot em up παλιά,δεν μου τραβάει το ενδιαφέρον το συγκεκριμένο!
Score 7.2
User Score ( 6 votes ) 7.25
User Reviews 0
Genre: Shoot-'em-up
Developer: Tachyon Inc. , 5pb.
Publisher: MAGES. Inc.
Διάθεση: MAGES. Inc.
Players: 1
Requirements: 2 GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3 γενιάς Sandy Bridge, Κάρτα γραφικών Intel HD Graphics με 1GB RAM, Χώρος στο σκληρό δίσκο 3GB, λειτουργικό σύστημα Windows 7/8.1/10.
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 31/7/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification