Reviews Dishonored: Death of the Outsider
Comments (6)

Dishonored: Death of the Outsider Hot

Ο ρόλος της Billie αλλάζει και το Void βρίσκεται σε κίνδυνο.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/83/e8/74/dishonored-death-of-the-outsider-box-46-1515108884.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ο ρόλος της Billie αλλάζει και το Void βρίσκεται σε κίνδυνο.

To Dishonored 2 αποτελεί έναν τίτλο που στo GameWorld βαθμολογήσαμε αρκετά υψηλά. Μπορείτε να δείτε το review του Dishonored 2 εδώ και του πρώτου Dishonored εδώ για να συγκρίνετε βαθμολογίες και χαρακτηριστικά. Προσωπικά είχα ασχληθεί με την κριτική του πρώτου τίτλου και παίζοντας το sequel αλλά και αυτό το τρομερό DLC, πιστεύω ότι για εμένα η ιστορία ολοκληρώθηκε ή ακόμα καλύτερα καλύφθηκε από διάφορα κενά που υπήρχαν. Για να μην μπερδεύτείτε, το Dishonored: Death of the Outsider, μπορεί να μην έχει τον αριθμό “2” στο όνομά του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ανήκει στον πρώτο τίτλο ως DLC.

Πρόκειται για DLC του Dishonored 2 αλλά πωλείται ως standalone τίτλος και στην ουσία πλαισιώνει την ιστορία από την πλευρά της Billie Lurk. Σίγουρα η διάρκεια του Death of the Outsider δεν είναι αρκετά μεγάλη για να θεωρηθεί ως τρίτος τίτλος αφού κυμαίνεται γύρω στις έξι ώρες το campaign και δεν θα καταλάβετε τι συμβαίνει ούτε τι σχέση έχουν οι χαρακτήρες μεταξύ τους έαν δεν έχετε παίξει τα προηγούμενα.

Ψάχνοντας τον Outsider
Η Billie Lurk αποτελεί χαρακτήρα που έχουμε ξαναδεί στην σειρά Dishonored αλλά στο συγκεκριμένο DLC γίνεται πρωταγωνίστρια. Στο Death of the Outsider, η Billie ψάχνει τον Daud με σκοπό να σκοτώσουν τον Outsider. Όσοι έχετε παίξει τους προηγούμενους τίτλους θα γνωρίζετε πως ο Outsider είναι αυτός που δίνει τις δυνάμεις που μπορούν να χρησιμοποιούν οι πρωταγωνιστές.

Σύμφωνα με το σενάριο όμως, ο Outsider πρέπει να πεθάνει προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στο σύμπαν του Dishonored. Η Billie διαθέτει ιδιαίτερες δυνάμεις στην μάχη και καταφέρνει να τα βάλει με τους απαραίτητους εχθρούς χάρις στο σπαθί, το όπλο της και τις γνώσεις της. Θα λέγαμε πως ο Daud είναι ο μέντοράς της και τον αντιγράφει όπως η Emily τον Corvo. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι παίζουμε Dishonored όμως έαν δεν είχαμε και υπερ-δυνάμεις. Έτσι η Billie αποκτάει τρία μόλις abilities και τραβάει ενέργεια από το Void για να τα χρησιμοποιήσει.

H Billie μπορεί να χρησιμοποιεί τις δυνατότητές της σε συνδυασμό για να καταφέρει στο έπακρο το να τερματίσει χωρίς να σκοτώσει κανέναν.

Νέες δυνατότητες, καινούριες ευκαιρίες
Το πρώτο ability είναι το Displace που λειτουργεί σαν Blink. Με αυτό μπορούσαμε να μεταθέσουμε τον εαυτό μας σε μια άλλη περιοχή και να αφήσουμε πίσω ένα marker στο οποίο μπορούμε να επιστρέψουμε. Όπως με κάθε ability, έτσι και εδώ το Displace στην αρχή βρίσκεται σε αρκετά πρώιμη μορφή. Με τα κατάλληλα Bone Charms όμως μπορούμε να αναβαθμίσουμε και να βελτιώσουμε το Displace όπως για παράδειγμα να τοποθετήσουμε δύο markers ή να μπορούμε να κάνουμε άμεσα teleport στην αρχική μας θέση χωρίς να περιμένουμε.

Το δεύτερο ability είναι το Semblance όπου βολεύει κυρίως για εσάς που θέλετε να τερματίσετε το Death of the Outsider χωρίς να σκοτώσετε κανέναν. Διαλέγετε έναν χαρακτήρα, χρησιμοποιείτε το Semblance πάνω του και παίρνετε την μορφή του. Ωραία θα ήταν να δούλευε αυτό και στην πραγματική ζωή...anyway. Εδώ βλέπουμε και την κατά πολύ βελτιωμένη Α.Ι στο Death of the Outsider. Δοκιμάσαμε να πάρουμε την μορφή ενός εχθρού και να μην κρύψουμε το πτώμα του με αποτέλεσμα όταν τον βρει κάποιος άλλος να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και να μας επιτεθεί. Επίσης είναι τρομερά κακή ιδέα να κλέψετε κάτι ενώ λειτουργεί το Semblance καθώς χαλάει αμέσως η μεταμφίεση! Δοκιμάσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Semblance πάνω σε ένα ποντίκι και να περάσουμε όλο το παιχνίδι με αυτή τη μορφή αλλά δυστυχώς δεν δουλεύει παρά μόνο σε ανθρώπους.

Τέλος θα μιλήσουμε για το τρίτο και τελευταίο ability, το Foresight. Εδώ η Billie έχει την δυνατότητα να σταματήσει τον χρόνο και να μετακινηθεί σαν φάντασμα στον χώρο για να δει τυχόν εχθρούς ή bone charms που μπορεί να μαζέψει στον κάθε χώρο. Έαν θέλετε να κάνετε stealth play, είναι απαραίτητο να δείτε τους εχθρούς σας πρώτα και μετά να επιτεθείτε. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Foresight σε συνδυασμό με το Displace για να αποφύγετε διάφορες περιοχές.

Η καταστροφή του Void
Η δουλειά της Bethesda στο Dishonored: Death of the Outsider μας άφησε καλές εντυπώσεις ως προς τον σχεδιασμό του και την βελτίωση στο A.I. Παρατηρήσαμε ότι είναι το ίδιο διασκεδαστικό gameplay ακόμα και αν παίζουμε με μόλις τρία abilities και δεν χρειαζόμαστε μια ντουζίνα από αυτά για να χειριστουμε καταστάσεις. Η Billie ήταν μια ευχάριστη πρωταγωνίστρια και μια αλλαγή χρειαζόταν. Το campaign διαρκεί έξι ώρες, κάτι που για DLC είναι υπέρ-αρκετό. Έπειτα από τις εξηγήσεις που δίνονται μέσα από την ιστορία του Death of the Outsider, πιστεύουμε ότι η ιστορία του Corvo και της Emily έχει καλυφθεί από όλες τις πλευρές.

Οπότε αυτό ίσως να σημαίνει πως δεν θα ξαναδούμε sequel με τους συγκεκριμένους χαρακτήρες, κάτι που από μία πλευρά μας κάνει να νιώθουμε άσχημα αλλά από την άλλη χαιρόμαστε που απαντήθηκαν διάφορα ερωτήματα. Θα σας πρότεινα να δοκιμασετε το Death of the Outsider μόνο έαν έχετε παίξει έστω το Dishonored 2 και όχι έαν είναι η πρώτη σας επαφή με την σειρά.

Θετικά:
- Νέα πρωταγωνίστρια
- Βελτιωμένη A.I.
- H ελευθερία προσέγγισης των αποστολών

Αρνητικά:
- Λίγα abilities
- Ως stand-alone δεν προσφέρει πληροφορίες για τους προηγούμενους τίτλους

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 8
Αντοχή: 6.5
Γενικά: 7.9

Το DLC που δίνει τέλος στην ιστορία της σειράς Dishonored.

Χριστιάνα Θάνου

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Dishonored: Death of the Outsider

[Αρχική δημοσίευση: 12/6/17] Κατά την διάρκεια της χτεσινής Press Conference της Bethesda στην Ε3 2017, ανακοινώθηκε...
Posted (14 Sep 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Divine Raiden (Level 26) 07/01/2018 14:16
Προσωπικά δεν παρατήρησα διαφορά στο A.I.Το ίδιο μου φάνηκε και έκανε τα ίδια περίεργα πράγματα και στο Dishonored 2.Μου άρεσαν πολύ τα achievements που είχε στο DLC γιατί ήθελαν λίγο παραπάνω φαντασία.Επίσης σε "ανάγκασαν" να συνδυάζεις τα abilities σου για να πετύχεις τον στόχο σου ενώ στα προηγούμενα Dishonored σου έδινε μεν την επιλογή αλλά δεν ήταν και απαραίτητο.Τέλο ς με χάλασε το γεγονός ότι οι χάρτες είναι πιο περιορισμένοι σε σχέση με τα άλλα δύο παιχνίδια...Ναι μεν σου δίνει ελευθερία επιλογών και εξερεύνησης αλλά είναι πολύ περιορισμένη.Θα ήθελα κάτι παραπάνω.
#2 Lyricaldemon (Level 22) 07/01/2018 15:08
Ουσιαστικά φαίνεται πιο μικρός ο χάρτης,ενώ στο πρώτο και στο δεύτερο μπορούσες να κάνεις πολλά!Βέβαια είναι σίγουρα πιο οπτικά όμορφο από το πρώτο,έχοντας και καλύτερο ήχο κλείνοντας και ωραία την σειρά!
#3 TheReaper (Level 21) 07/01/2018 19:53
Δεν μπορώ να καταλάβω τα αρνητικά. Μάλλον, άντε ας δεχθώ ότι οι λίγες ικανότητες είναι λίγες και δε σου δίνει μεγάλη ευελιξία στο παιχνίδι. Αλλά στο δεύτερο έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τον εαυτό σου. Από τη μια λες ότι δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα για τους χαρακτήρες του σύμπαντος που δεν είχαν απαντηθεί στα προηγούμενα παιχνίδια κι από την άλλη λες ότι δε δίνει πληροφορίες για τους προηγούμενους τίτλους. Τελικά, τι; Το γεγονός ότι απαντάει σε προηγουμένως δημιουργηθέντα ερωτήματα είναι καλό. Και στο κείμενο παρουσιάζεται ως καλό σημείο. Αλλά στο τέλος το βάζεις στα αρνητικά; :o
#4 ashbringer (Level 25) 08/01/2018 08:03
Απο τα dlc που σίγουρα αξίζει να έχει ο κάθε φαν της σειράς.Μπράβο στην Χριστιάνα για το εξαιρετικό άρθρο.
#5 efane (Level 22) 10/01/2018 16:26
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα Dishonored, δεν πρόλαβα; δεν έτυχε; πέσανε όλα τα games μαζεμένα; ίσως και να μην με πείθει γενικά. Το γεγονός είναι ένα, πως είναι αδύνατο να ασχοληθείς με όλα τα games. Οπότε διαβάζω το ωραίο άρθρο και κρατώ μια άποψη. Ευχαριστούμε πολύ!
#6 efane (Level 22) 10/01/2018 16:32
Quoting TheReaper:
Δεν μπορώ να καταλάβω τα αρνητικά. Μάλλον, άντε ας δεχθώ ότι οι λίγες ικανότητες είναι λίγες και δε σου δίνει μεγάλη ευελιξία στο παιχνίδι. Αλλά στο δεύτερο έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τον εαυτό σου. Από τη μια λες ότι δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα για τους χαρακτήρες του σύμπαντος που δεν είχαν απαντηθεί στα προηγούμενα παιχνίδια κι από την άλλη λες ότι δε δίνει πληροφορίες για τους προηγούμενους τίτλους. Τελικά, τι; Το γεγονός ότι απαντάει σε προηγουμένως δημιουργηθέντα ερωτήματα είναι καλό. Και στο κείμενο παρουσιάζεται ως καλό σημείο. Αλλά στο τέλος το βάζεις στα αρνητικά; :o


Καλά έκανε και το έβαλε στα αρνητικά, γιατί είναι stand-alone!!!, και τις όποιες πληροφορίες θα τις καταλάβουν μόνο όσοι έχουν παίξει τα προηγούμενα. Οπότε το αρνητικό προσιμο υπερτερεί του θετικού (που απευθύνεται μόνο σε όσους ασχοληθήκανε με τα προηγούμενα). Έτσι πάει!
Score 7.9
User Score ( 8 votes ) 7.81
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure/Stealth
Developer: Arkane Studios
Publisher: Bethesda
Διάθεση: IGE
Players: 1
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-2400/AMD FX-8320, Κάρτα γραφικών AMD Radeon HD 7970 (3GB)/NVIDIA GeForce GTX 660 (2GB), Χώρος στον σκληρό δίσκο 60GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 15/09/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification