Reviews The Inpatient
PS4  
Comments (2)

The Inpatient Hot

Η απαρχή του κακού.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/81/c6/86/the-inpatient-box-12-1518012863.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η απαρχή του κακού.

To 2015 το Until Dawn αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη έκπληξη με το σενάριο, το στυλ του, το gameplay και κυρίως τους πρωταγωνιστές του. Το δημιούργημα της Supermassive Games κατάφερε να συνδυάσει στοιχεία από Slasher films, teenage movies και τα έβαλε στο μίξερ βγάζοντας έναν συνδυασμό που προκαλεί κάθε PS4 gamer να δοκιμάσει έστω μια φορά. Το κινηματογραφικό feeling, οι επιλογές που είχαμε διαθέσιμες αλλά και η σκληρή τύχη των ηρώων του Until Dawn συμπληρώνουν ένα προφίλ αρκετά ωραίο για τον τίτλο και ας μην ξεχνάμε πως οι κριτικές που δέχτηκε ήταν αρκετά υψηλές.

Φέτος, η Supermassive Games μας προσφέρει παραπάνω από το σύμπαν του Until Dawn με έναν νέο τίτλο, το The Inpatient. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το The Inpatient αποτελεί prequel του Until Dawn. Παρόλα αυτά, οι developers προτείνουν να παίξετε πρώτα το Until Dawn, έαν δεν το έχετε κάνει μέχρι στιγμής φυσικά. Σύμφωνα με το σενάριο, σανατόριο Blackwood και η γύρω περιοχή έχουν πολύ σκοτεινό παρελθόν το οποίο μας πηγαίνει 60 χρόνια πίσω και δίνει κάποιες εξηγήσεις για το λουτρό αίματος που βλέπουμε στο Until Dawn.

Θρίλερ από το 1940
Το The Inpatient ξεκινάει κάπως περίεργα και αγχωτικά θα λέγαμε. Βρισκόμαστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με λιγοστό φωτισμό και καλούμαστε να απαντήσουμε σε διάφορες ερωτήσεις. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως οι απαντήσεις μας στο The Inpatient μπορούν να γίνουν και...λεκτικά. Το PlayStation VR Headset περιλαβάνει μικρόφωνο το οποίο μάλιστα είναι και πολύ ποιοτικό. Το μικρόφωνο όμως αποτελεί τον αφανή ήρωα του PSVR καθώς ούτε οι VR τίτλοι το χρησιμοποιούν αλλά ούτε πολλοί αναφέρονται σε αυτό. Εδώ λοιπόν βλέπουμε μια σωστή χρήση του μικροφώνου και η αλήθεια είναι πως είχε πλάκα στην αρχή να λέμε τις φράσεις αντί να τις επιλέγουμε με το χειριστήριο αλλά στην συνέχεια έγινε κάπως περίεργο το συναίσθημα. Όσοι έχετε το headset της Sony σπίτι σας θα έχετε παρατηρήσει ότι όσοι παίζουν με αυτό φαίνονται κάπως σαν να είναι στον κόσμο τους, φανταστείτε και να μιλάνε στον αέρα!

Έχουμε την επιλογή να φτιάξουμε τον χαρακτήρα μας και να διαλέξουμε ανάμεσα σε γυναίκα ή άντρα με ελάχιστες άλλες επιλογές όπως το χρώμα του δέρματος. Έπειτα ξεκινάει η αργή και βασανιστική πρώτη ώρα θα λέγαμε όπου όλα είναι αφιλόξενα και με τον αργό ρυθμό βαδίσματος, τα πράγματα δυσκολεύουν. Αυτό που παρατηρούμε είναι το Butterfly Effect το οποίο εμφανίζεται κάθε φορά που κάποια επιλογή μας θα αλλάξει την ροή της ιστορίας. Αυτό μπορεί να είναι κάποια ανοιχτή πόρτα ή κάτι άλλο που ίσως να σας φανεί ασήμαντο αλλά για κάποιον άλλον χαρακτήρα μπορεί να σημαίνει το να χάσει την ζωή του. Οι επιλογές μας στο The Inpatient, όπως και στο Until Dawn, είναι το αλάτι και το πιπέρι του gameplay. Το τί θα επιλέξετε έχει σοβαρές συνέπειες στην συνέχεια της ιστορίας αλλά και των ηρώων καθώς συνήθως έχετε να κάνετε επιλογές ζωής ή θανάτου.

Αυτό που είναι αρκετά διαφορετικό όμως στην περίπτωση του prequel, είναι ότι δεν κάνουμε πραγματικά κάτι. Για αρχή δεν μπορούμε να τρέξουμε, οπότε καταλαβαίνετε ότι μόνο από αυτό το στοιχείο, οι επιλογές μας μειώνονται κατά πολύ. Μπορεί η ατμόσφαιρα να είναι τρομαχτική αλλά δεν συμβαίνει κάτι το οποίο μας βάζει πραγματικά σε δυσμενή θέση. Πάντα έρχεται κάποιος να μας βγάλει από την δύσκολη κατάσταση και ενώ στην αρχή μας άρεσε, στην συνέχεια είδαμε πως αυτό μας καθιστά ανίκανους για οποιαδήποτε δράση. Υπάρχουν ορισμένες στιγμές με jump scares όπως για παράδειγμα την πρώτη νύχτα στο σανατόριο, πετάγεται μπροστά μας ένας γνωστός χαρακτήρας και...ουρλιάζει. Παρόλα αυτά, ίσως επειδή έχω συνηθίσει τα θρίλερ, τα συγκεκριμένα jump scares δεν κατάφεραν 100% τον στόχο τους και ίσα ίσα το θεώρησα προσπάθεια που απέτυχε.

Το σανατόριο Blackwood καταφέρνει να μεταφέρει τον τρόμο των απάνθρωπων πειραμάτων που έγιναν δεκαετίες πριν.

Τρομαχτικά αληθινό
 Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα του The Inpatient, έχουμε να πούμε τα καλύτερα από κάθε άποψη. Για αρχή θα ξεκινήσουμε με τα γραφικά τα οποία όντως ανταποκρίνονται στην δύναμη που προσφέρει το PS4 ή το PS4 Pro σας. Σε πολλά VR games έχουμε παρατηρήσει θολά ή πρόχειρα textures αλλά η περίπτωση του Inpatient είναι εντελώς διαφορετική. To Blackwood είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει τρόμο, ανασφάλεια και πολλές απορίες. Τα χρώματα, οι μικρές λεπτομέρειες και το αργό gameplay, προσφέρουν μια αργή και βασανιστική εμπειρία την οποία φυσικά αποζητάνε όσοι παίζουν Ηorror games.

Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι λεπτομερώς και εμφανίζονται αρκετά κοντά μας, σαν να μιλάνε σε εμάς και όχι απλά σε έναν χαρακτήρα. Επίσης αυτό που ανέφερα και πιο πάνω είναι οι φωνητικές εντολές οι οποίες λειτουργούν τις περισσότερες φορές (εκτός αν έχετε πολύ περίεργη προφορά στα αγγλικά). Το να έχω την φάτσα ενός χαρακτήρα μπροστά μου να μου μιλάει και στην συνέχεια να απαντάω φωνητικά και εγώ και να βλέπω πως αλλάζει η συζήτηση και οι διαφορετικές διακλαδώσεις της, είναι σίγουρα κάτι που λείπει από τα VR games.

Το sequel που λύνει τα ερωτήματα
Το The Inpatient αποτελεί μια συνταγή η οποία δεν πέτυχε στον απαραίτητο βαθμό. Όσοι ενδιαφέρεστε να το αποκτήσετε για να έχετε μια ανάλογη εμπειρία με το Until Dawn, σίγουρα δεν θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Το σενάριο αποτελεί prequel του Until Dawn και έχει κάποια σχέση όσον αφορά την ιστορία αλλά μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για το gameplay. Αντιθέτως, το The Inpatient αποτελεί ένα Horror Adventure για το PS VR το οποίο είναι αργό, με λίγα jump scares και σχεδόν καθόλου δράση.

Το Butterfly Effect είναι σημαντικότατο χαρακτηριστικό που συμβάλλει στο replayability αλλά αυτό εξαρτάται από την υπομονή και την περιέργειά σας. Εγώ προσωπικά δεν θα ξαναέπαιζα το The Inpatient απλώς για να δω τι θα είχε αλλάξει έαν απαντούσα κάπως αλλιώς ή έαν άφηνα κάποια άλλη πόρτα ανοιχτή. Με το σενάριο να μας κρατάει από δύο μέχρι τέσσερις ώρες το πολύ, η αντοχή σίγουρα δεν είναι από τα δυνατά σημεία του The Inpatient. Από την άλλη παρατηρούμε πολύ δυνατό οπτικοακουστικό τομέα με την ατμόσφαιρα να ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που περιμένει ο παίκτης και τις φωνητικές εντολές να κάνουν το gameplay πιο διασκεδαστικό.

Θετικά:
- Τρομαχτική ατμόσφαιρα
- Φωνητικές εντολές
- Ενδιαφέρον σχεδιασμός των χαρακτηρών

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Αργό gameplay
- Αμφίβολο replayability

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 5
Αντοχή: 4
Γενικά: 6

Ένα prequel του Until Dawn που δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει.

Χριστιάνα Θάνου

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

The Inpatient: Ημερομηνία κυκλοφορίας

[Αρχική δημοσίευση: 29/8/17]  Η Sony ανακοίνωσε αρχικά ότι το Inpatient θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου γ...
Posted (10 Nov 2017)

The Inpatient

Η Supermassive Games παρουσίασε επίσημα το νέο Horror game που αναπτύσσει για το PlayStation VR.

Από το τρέιλερ καταλαβαίνο...
Posted (13 Jun 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 08/02/2018 09:56
Κρίμα γιατί θα μπορούσε να είναι και πολύ καλύτερο.Μπράβο στην χριστιάνα για το άρθρο.
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 08/02/2018 13:20
Αδιάφορο φαίνεται το game δυστυχώς.
Score 6
User Score ( 8 votes ) 6.13
User Reviews 0
Genre: Horror Adventure
Developer: Supermassive Games
Publisher: Sony
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Requirements:
Official Website:
Demo:
Full Game:
Release Date: 24/01/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification