Magical Eyes - Red is for Anguish

Hot
REVIEWED ON PC  

Κούκλες, γουρούνια, δολοφόνοι.

Κούκλες, γουρούνια, δολοφόνοι.

Κούκλες, γουρούνια, δολοφόνοι.

Εάν κάνετε έναν κόπο και πατήσετε τον όρο Visual Novel στο Steam τότε θα εμφανιστεί μπροστά σας μια λίστα με τόσα πολλά παιχνίδια που ούτε δυο ζωές δεν αρκούν για να τα ολοκληρώσετε. Τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν, ρομαντικές πλοκές ή σεξουαλικό περιεχόμενο και δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει κάποιο μέσα στον τεράστιο όγκο τους. Αυτό που δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλη αφθονία αντιθέτως είναι τα Visual Novels μυστηρίου.

Το Magical Eyes - Red is for Anguish είναι ένα Horror-mystery visual novel και αποτελεί το πρώτο επεισόδιο της σειράς Magical Eyes που κυκλοφόρησε στις 30 Μαρτίου του 2016. Το sequel του, Indigo Blue Heaven, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη και θα είναι αυτό που θα ολοκληρώσει τη σειρά. Αναπτύχθηκε από την ιαπωνική Indie oμάδα Pomera Studios (συντομογραφία του Pomeranian Swingers) και εκδόθηκε από την Fruitbat Factory, εκδότρια εταιρεία μερικών ακόμη άσημων Βullet hell και Visual Novel παιχνιδιών. Θα το βρείτε στο Steam στην τιμή των 15 ευρώ. Μαζί με το παιχνίδι θα παραλάβετε και το επίσημο artbook του σε μορφή pdf.

magical eyes red 1Μια πόλη βαμμένη κόκκινη
Κατά τη διάρκεια των αιώνων έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες για το τι είναι αυτό που συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει. Πολλές φορές άνθρωποι οι οποίοι φεύγουν έχουν ανεκπλήρωτες επιθυμίες, επιθυμίες που γεννούν ανεξήγητα φαινόμενα. Για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων υπάρχει μια ειδικά εκπαιδευμένη οργάνωση με το όνομα Disobeyers.

Ο πρωταγωνιστής μας, Amakawa Yuu, μαθητής λυκείου, είναι μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης και βρίσκει τον εαυτό του μπλεγμένο σε ένα μυστήριο του οποίου οι απαρχές είναι καλυμμένες γύρω από ένα σκοτεινό πέπλο. Όταν ένας μαγαζάτορας χάνει το χέρι του και υποστηρίζει πως μια ζωντανή κούκλα ήταν αυτή που του το έκοψε, μύθος και πραγματικότητα ενώνονται για να μας δώσουν μια καλοφτιαγμένη πλοκή με αρκετές τροπές που θα σας κρατήσoυν κολλημένους μέχρι τέλους. Κάποια ερωτήματα μένουν εντελώς αναπάντητα οπότε θα πρέπει να αναμένουμε το sequel ώστε να έχουμε και μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ιστορία της οποίας γινόμαστε μύστες.

Η αλήθεια είναι πως το concept της κούκλας δολοφόνου είναι χιλιοχρησιμοποιημένο σε anime, manga και ταινίες. Παρόλα αυτά όμως είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργήσουμε μια νέα ιστορία χωρίς να χρησιμοποιήσουμε πράγματα που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί αλλού. Αυτό που έχει σημασία είναι το πως γίνεται η χρήση αυτών και στην περίπτωση του Magical Eyes, παρόλο που η πλοκή διαθέτει διάφορα anime clichés και «παιγμένα» θέματα προσφέρει άφθονες εκπλήξεις και θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας ζωντανό μέχρι να φτάσετε στην επίλυση του μυστηρίου.

Storytelling
Η ιστορία παρουσιάζεται μέσω τριών οπτικών γωνιών. Αυτή του πρωταγωνιστή, αυτή της φίλης και συμμαθήτριας του Chiharu Ogawa και μια τρίτη που παρουσιάζει πράγματα μέσω της οπτικής δύο χαρακτήρων που δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι. Όπως και σε κάθε Visual Novel η αφήγηση γίνεται μέσω στατικών backgrounds μπροστά από τα οποία εμφανίζονται οι χαρακτήρες. Οι σκηνές δράσεις αν και λίγες έχουν καλή διάρκεια. Παρόλα αυτά ακόμη και σε αυτές το μόνο που βλέπουμε είναι κάποια μαύρα backgrounds με κάποιο είδος κίνησης ή μια στατική εικόνα με κάποιο εφέ. Όχι ότι αυτό διαφέρει από την πλειοψηφία των εκπροσώπων του είδους αλλά ποτέ δε βλάπτει να υπάρχει κάτι παραπάνω όπως ένα μικρό animated βίντεο.

magical eyes red 2Στα θετικά σχεδόν κάθε χαρακτήρας διαθέτει voice acting, με μοναδική εξαίρεση τον πρωταγωνιστή (κάτι πολύ σύνηθες για το είδος) και κάποιους side characters που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη της πλοκής, κάτι που βοηθάει στο να μην χαθεί το ενδιαφέρον όσο παίζετε. Το επίπεδό του μάλιστα είναι πολύ ικανοποιητικό.

Ένα μυστήριο εκατό χρόνων ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας.

Νο shit Sherlock
Εκεί που θα απογοητευτείτε σίγουρα είναι ο τομέας της εξερεύνησης. Μετά από την εισαγωγή στον κόσμο του Magical Eyes θα έρθετε σε επαφή με τον χάρτη ο οποίος σπάει λίγο την μονοτονία των συνεχόμενων σκηνών. Παρόλα αυτά οι τοποθεσίες που θα επισκεφθείτε είναι πολύ περιορισμένες ενώ στις καλύτερες των περιπτώσεων θα μπορείτε να επισκεφθείτε δύο διαφορετικές περιοχές εκ των οποίων η μία μόνο αφορά τη βασική ιστορία. Η δεύτερη είναι συνήθως συμπληρωματική και σας βοηθάει να γνωρίσετε καλύτερα τους χαρακτήρες.

magical eyes red 3Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μπαίνετε στο Reasoning Mode όπου καλείστε να συνοψίσετε όσα έχετε ανακαλύψει μέχρι το σημείο που παίζετε με τη μορφή ερωταπαντήσεων. Αυτό είναι και το μόνο σημείο όπου καλείστε εσείς ως παίκτες να διαγωνιστείτε στην παρατηρητικότητά σας. Βέβαια οι απαντήσεις αν έχετε προσέξει τους διαλόγους έστω και λίγο είναι πολύ εύκολες, κάτι που θα απογοητεύσει όσους επιθυμούν μια διαδραστική εμπειρία που θα τους κάνει να σπάσουν το κεφάλι τους πάνω από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει. Αυτό που κερδίζετε βέβαια είναι κάποια scenarios που δίνουν περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και wallpapers.

Το μελάνι τελείωσε
Για να φτάσετε στο τέλος του ταξιδιού, ολοκληρώνοντας στο 100% ότι έχει να σας προσφέρει το Magical Eyes, θα πρέπει να προσφέρετε περίπου 8 ώρες από τον χρόνο σας. Αν διαβάζετε πολύ γρήγορα ακόμη λιγότερες, ενώ αν ισχύει το αντίθετο περισσότερες. Για τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψετε είναι μια καλή επένδυση. Εάν 15 ευρώ σας φαίνονται αρκετά τότε μπορείτε απλά να περιμένετε για κάποια έκπτωση. Όσες ώρες και αν σας πάρει για να λύσετε το μυστήριο ένα είναι σίγουρο. Σε πολλά σημεία η βαρετή γραφή θα σας κάνει να κλικάρετε ανελέητα μέχρι να ξεφύγετε από τις περιγραφές έως ότου φτάσετε σε πιο ενδιαφέροντα σημεία, όπως για παράδειγμα οι διάλογοι. Ακόμη και οι σκηνές δράσης πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά όταν φτάσετε στο σημείο του κυρίως μυστηρίου που πρέπει να λύσετε δύσκολα θα ξεκολλήσετε από την οθόνη σας μέχρι να το ολοκληρώσετε.

magical eyes red 4Στο διάστημα των οκτώ αυτών ωρών η ιστορία θα έχει αρχή, μέση και τέλος. Δεν έχουμε δηλαδή μια ημιτελή ιστορία, απλά ένα περιστατικό που εμπλέκεται σε μια μεγαλύτερη πλοκή την οποία θα γνωρίσουμε στο sequel. Το αινιγματικό παραμύθι στην αρχή, καθώς και το τέλος αφήνουν πολλά στη φαντασία μας και το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι μια συνέχεια με μεγαλύτερη διάρκεια, που θα πατήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα γερά θεμέλια του πρώτου τίτλου της σειράς. Επίσης κάτι που δεν είδαμε εδώ αλλά φαίνεται πως πρόκειται να δούμε στο sequel, είναι περισσότερος χρόνος για την συμπρωταγωνίστρια η οποία αποτέλεσε το μακράν βαρετότερο σημείο όλης της πλοκής.

Ένα εν κατακλείδι ενδιαφέρον Visual Novel
Είστε οπαδοί των ιστοριών μυστηρίου ή του εξωπραγματικού; Δε χρειάζεται να κοιτάξετε παραπέρα. Φυσικά προϋπόθεση είναι να είστε και σε ένα βαθμό fans της άνιμε κουλτούρας ή απλώς να μη σας ενοχλούνε τα ιαπωνικά ως γλώσσα. Δεν υπάρχει αγγλικό dub και ούτε πρόκειται να υπάρξει, πιθανότατα ούτε για το sequel καθώς η Pomera Studios ως Indie εταιρεία ανάπτυξης δε θα διαθέτει τόσο μεγάλο budget. Ενδιαφέρουσα πλοκή με καλές τροπές, καλή μουσική, ικανοποιητικό voice acting και μέτρια διάρκεια σε συνδυασμό με μια καλή τιμή μας δίνουν ένα δυνατό πακέτο.

Θετικά
- Ενδιαφέρον σενάριο
- Απρόσμενες ανατροπές
- Καλό voice acting και μουσική
- Μια κούκλα με πολλά πολλά νεύρα

Αρνητικά
- Μέτρια διάρκεια
- Η συμπρωταγωνίστρια είναι πιο βαρετή και από την τελευταία season του Walking Dead
- Βαρετή περιγραφή σε κάποια σημεία

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Δεν είναι ένα από τα must του είδους, είναι όμως ένας καλός εκπρόσωπος.

Μαρίνος Τζώτζης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7
6.82 User Score
(11 votes )
User Reviews 0
Genre: Visual Novel, Horror, Mystery
Developer: Pomera Studios
Publisher: Fruitbat Factory
Διάθεση: Fruitbat Factory
Players: 1
Requirements: 1GB RAM, Επεξεργαστής με 3.0GHz συνολικής ισχύης, Χώρος στο σκληρό δίσκο 2GB, Λειτουργικό σύστημα Windows XP
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 30/3/2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification