Reviews Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr
Comments (2)

Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr Hot

Εκτελούμε γενοκτονίες εν ονόματι του Θεού - Αυτοκράτορα.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/fc/19/30/warhammer-40000-inquisitor-martyr-box-64-1532312070.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Εκτελούμε γενοκτονίες εν ονόματι του Θεού - Αυτοκράτορα.

 

Πόσο εύκολη είναι τελικά μερικές φορές η κατάκτηση της ευτυχίας. Αρκούν κάποιες λέξεις - κλειδιά, να, σαν τις “Warhammer 40,000” καλή ώρα, για να γεμίσει ο οργανισμός μας με ορμόνες της ευτυχίας. Η 41η χιλιετία μας επισκέπτεται φέτος και πάλι στην μορφή που την μάθαμε και αγαπήσαμε, την gaming μορφή της. Η NeocoreGames μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την σειρά των Action RPG, The Incredible Adventures of Van Helsing. Οι περιπέτειες που βιώσαμε ελέγχοντας τον περιώνυμο βαμπιροκυνηγό και τερατοφάγο ξεδιπλώθηκαν στις αντίστοιχες παρουσιάσεις που τους αφιερώσαμε.

Μαθαίνοντας ότι η NeocoreGames είναι η δημιουργός του Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr υποπτευτήκαμε ότι η φύση του θα είναι Action RPG και δεν διαψευστήκαμε. Το game μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο Caligari Sector, ένα απομονωμένο τομέα του γαλαξία που διοικεί η απέραντη Imperium of Man. Ο τομέας ξεχειλίζει από τις δυνάμεις των Chaos και η πηγή της διαστημικής μόλυνσης δείχνει να είναι το διαστημόπλοιο Martyr. Αντί το Imperium να αποστείλει ολόκληρη μεραρχία από Space Marines ή imperial soldiers, αναθέτει τον καθαρισμό του σε έναν ιεροεξεταστή, την πιο αδίστακτη μονάδα της αυτοκρατορίας. Πατώντας στο Martyr αρχίζουμε μια απολαυστική σφαγή που θα διαρκέσει πάρα πολύ καιρό.

warhammer 40000 inquisitor martyr 1

Θα εξαγνίσουμε όλους τους πλανήτες με το ιερό μας πυρ
Ακόμα και οι ιεροεξεταστές, οι εκκαθαριστές των αιρετικών και φανατικοί υπηρέτες του Θεού – Αυτοκράτορα, είναι χωρισμένοι σε τάξεις. Το ταξικό τους σύστημα δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική διαστρωμάτωση της κοινωνίας μας, απλά υπάρχει για να ταξινομεί τα ταλέντα των ιεροεξεταστών. Ο Crusader είναι ο καθαρόαιμος fighter, ένα πλάσμα με γιγαντιαία πανοπλία, μέγεθος τανκ και δύναμη πυρός ολόκληρης στρατιάς από αυτοκρατορικούς στρατιώτες. Είναι το class που επιλέξαμε για το πέρασμά μας και ευχαριστηθήκαμε με το παραπάνω το μακελειό που προκάλεσε. Τον γουστάραμε περισσότερο για την εμφάνιση του που παραπέμπει στους αγαπημένους μας Space Marines, την κορυφαία αυτοκρατορική μονάδα.

Δεύτερος στην προτίμησή μας ήρθε ο Psyker. Τα μαγικά skills του είναι εντυπωσιακά στην όψη και σπέρνουν τον όλεθρο στους αντιπάλους. Περισσότερο και από τα φανταστικά του skills μας άρεσαν οι παρενέργειες που έχει η στενή σύνδεση με το Warp, την δαιμονική πηγή των ψυχικών δυνάμεών του. Ένας δείκτης δείχνει πόσο Warp Heat μαζεύει ο χαρακτήρας και, όταν κοκκινίσει, διαστατικές ανωμαλίες κάνουν την εμφάνισή τους. Φασματικά όντα και δαιμονική ενέργεια περιφέρεται δεξιά και αριστερά, πληγώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, μαζί και τον ήρωα μας. Η Assassin είναι μια ύπουλη δολοφόνος με φοβερά ρεφλέξ, δηλαδή την δυνατότητα να αποφεύγει τα εχθρικά βλήματα. Με το sniper rifle ακροβολίζεται και θερίζει κόσμο από μακρινή απόσταση ή πλησιάζει αθόρυβα τους εχθρούς και τους πετσοκόβει προτού αντιδράσουν.

Θεωρητικά, ο σκοπός της ζωής του πολεμιστή μας είναι να ξεδιαλύνει το μυστήριο του Martyr και να διαλύσει τα σχέδια των δυνάμεων του χάους. Στην ουσία, αυτό που μας ενδιαφέρει σαν παίκτες, είναι η απεριόριστη ενδυνάμωσή του. Ο ιεροεξεταστής μας είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη, ένας ικανός μαχητής με την δυνατότητα να μετατραπεί σε one man army. Το πρώτο βήμα προς την αποθέωση του είναι μια αρματωσιά που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Warhammer 40,000.

Στην πρώτη ώρα της μάχης τα αντικείμενα που αφήνουν οι αντίπαλοι πέφτοντας νεκροί είναι ελάχιστα, σε σημείο να αναρωτιόμαστε αν θα μαζέψουμε ποτέ σοβαρό εξοπλισμό για να τον αρματώσουμε. Στις επόμενες ώρες το ποσοστό των drops αυξάνεται αλματωδώς και το inventory μας ξεχειλίζει μετά από κάθε μάχη. Η σύγκριση μεταξύ των αντικειμένων είναι πολύ εύκολη, αρκεί ένα πέρασμα του κέρσορα πάνω από το ένα και αμέσως βλέπουμε αν υπερέχει ή όχι από εκείνο που χρησιμοποιούμε. Το quality είναι ο δείκτης ποιότητας ενός αντικειμένου αλλά σύντομα ανακαλύπτουμε ότι η αξία του είναι επιφανειακή. Μαζέψαμε αντικείμενα με πολύ μεγαλύτερο quality από τα δικά μας αλλά που στερούνταν ορισμένα χρήσιμα bonuses. Μαζεύοντας για παράδειγμα ένα auto pistol που προξενεί μεγαλύτερο damage από το δικό μας, υπολογίσαμε ότι το 50% σε όλους τους εχθρούς σε μεσαία εμβέλεια του όπλου μας, αντιστάθμιζε την μικρή αύξηση του damage.

warhammer 40000 inquisitor martyr 2

Η ποικιλία του εξοπλισμού είναι τεράστια και αποτελεί ξεχωριστή απόλαυση το ξεσκαρτάρισμα με γνώμονα τα bonuses του κάθε αντικειμένου. Σαν να μην έφθανε η αφθονία του υλικού, από ένα σημείο της περιπέτειας και ύστερα, τίθεται στην διάθεσή μας το σύστημα του crafting. Η διαχείριση του είναι πολύ εύκολη. Τα διαθέσιμα σχεδιαγράμματα είναι τοποθετημένα σε εύκολα αναγνώσιμη λίστα και ένα πάτημα του κέρσορα πάνω τους μας δείχνει τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή τους. Το crafting έχει κανόνες λοταρίας δηλαδή τα bonuses που θα κολλήσουν στα αντικείμενα είναι τυχαία, προσκαλώντας μας έτσι να δοκιμάζουμε αδιάκοπα την τύχη μας, έως ότου φτιάξουμε ένα αντικείμενο με τέλεια στατιστικά.

Η ομορφιά του εξοπλισμού δεν εξαντλείται στα στατιστικά και στην αισθητική των αντικειμένων. Τα όπλα χωρίζονται σε είδη με μια τετράδα μοναδικών skills σε καθένα από αυτά. Τα skills και, κατ’ επέκταση, η αίσθηση που έχει το κάθε όπλο στα χέρια μας, είναι εκείνα που καθορίζουν πραγματικά το ποιο είδος θα επιλέξουμε για να μας συντροφεύσει στην γενοκτονία των αιρετικών. Το να πυροβολούμε τους εχθρούς με laser pistol ακούγεται ωραίο, σαν σκηνή βγαλμένη από Star Wars, αλλά έλα που δεν μας ικανοποιεί η ταχύτητα των βολών του. Η ταχύτητα είναι εκείνη που γουστάρουμε στα ranged weapons μας συνεπώς μας ελκύουν τα auto pistol, bolter κ.ο.κ. Στα melee weapons ένα δίμετρο τσεκούρι είναι εντυπωσιακότερο από ένα πριονωτό σπαθί, έλα όμως που γουστάρουμε να πριονίζουμε τα σωθικά της κάθε War… χαμούρας που τολμά να μας πλησιάσει.

warhammer 40000 inquisitor martyr 3

Σπέρνοντας το χάος στους Chaos
Τα διαθέσιμα όπλα διαφέρουν από class σε class και διαφοροποιούνται ακόμα περισσότερο με βάση το expertise που θα ακολουθήσουμε. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλο το οπλοστάσιο ενός class, ο ιεροεξεταστής μας οφείλει να σκαρφαλώσει κοντά στα 20 από τα 50 συνολικά επίπεδα. Να ένα πανίσχυρο κίνητρο για να κυνηγήσουμε περισσότερες παράπλευρες αποστολές και να μην ασχολούμαστε αποκλειστικά με τα campaign missions. Όχι πως χρειαζόμασταν και ιδιαίτερη προτροπή για να το κάνουμε. Το grinding δεν είναι αναγκαίο κακό στο Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr αλλά μέγιστη απόλαυση. Η φύση του μαχητή μας είναι να σκοτώνει κόσμο και την συμμεριζόμαστε απόλυτα, αναζητώντας σαν πεινασμένοι λύκοι την επόμενη ομάδα εχθρών για να ξεσκίσουμε. Το μεγαλύτερο ατού του παιχνιδιού είναι η απόλυτη ελευθερία που παρέχει. Σε όποιον δεν αρέσει το grinding, του επιτρέπει να πιάσει τα campaign missions, να απολαύσει το σενάριο και να το τρέξει μέχρι το τέλος του.

Φυσικά, οι campaign missions δυσκολεύουν αδιάκοπα οπότε, είτε ρίχνουμε το επίπεδο δυσκολίας για να τις περάσουμε αέρα ή το ρίχνουμε στο grinding, αναζητώντας missions που θα ανεβάσουν τα xp μας. Στην δεύτερη περίπτωση οι επιλογές είναι άφθονες. Ένας αστρικός χάρτης αποτυπώνει τον Γαλαξία όπου δρούμε, ο οποίος είναι χωρισμένος σε τομείς και αστρικά συστήματα. Ο ένας τρόπος να μαζέψουμε πολλά xp είναι να ταξιδεύουμε στα συστήματα και να τα καθαρίζουμε από τα τσιράκια του χάους. Οι υπόλοιποι δύο τρόποι βρίσκονται στην γέφυρα του διαστημοπλοίου μας που λειτουργεί και σαν κόμβος για όλες τις δραστηριότητες. Ένας από τους NPCs έχει την καλοσύνη να μας αναθέτει assignments που ξεδιπλώνονται σε αρκετά missions οπότε δεν παύουμε να του ζητιανεύουμε δουλειά. Στην αντίκρυ πλευρά της γέφυρας βρίσκεται ένα τραπέζι με κάρτες Ταρό. Επιλέγοντας κάρτες συνθέτουμε μια αποστολή κατά πως την θέλουμε, με άφθονα xp κέρδος και σχετικά εύκολους αντιπάλους για να μην μας βγει το λάδι.

Ο τίτλος “ιεροξεταστής” είναι άκυρος, το μόνο πράγμα που... εξετάζει ο χαρακτήρας μας είναι πτώματα διαμελισμένα με ανίερο τρόπο.

Attributes, passive skills και perks έρχονται για να συμπληρώσουν το δολοφονικό προφίλ του ιεροεξεταστή μας. Όλα πειράζουν τα ποσοστά των δραστηριοτήτων μας και θέλουν αρκετό ψάξιμο έως ότου καταλήξουμε σε εκείνα που χτίζουν το είδος πολεμιστή που θέλουμε να φτιάξουμε. Το αν ο ιεροεξεταστής μας θα είναι ranged ή melee είναι ψευτοδίλημμα, οι περιστάσεις επιβάλλουν να είναι ικανός και στα δύο είδη μάχης. Στα Attributes κοιτάμε να αυξήσουμε τα hit points και την αποτελεσματικότητα των επιθέσεών μας. Στα passive skills τον πρώτο λόγο έχει η άμυνα, τα criticals και οι επιθέσεις που εξαπολύουμε συχνότερα, στην περίπτωσή μας οι ranged.

Εκτιμήσαμε το ότι οι κατηγορίες των passive skills ανοίγουν με προϋποθέσεις. Αφού δεν χτυπούμε ποτέ με melee weapons πως περιμένουμε να ανοίξει η κατηγορία τους; Επειδή λοιπόν θέλαμε ντε και καλά να αυξήσουμε το damage των κοφτερών melee weapons που μαζέψαμε, κρύβαμε με ταχύτητα αστραπής τα ακτινοπίστολα, πλησιάζαμε τα θύματά μας και κόβαμε στο ψαχνό με σπαθιά, τσεκούρια και σφυριά. Στα perks εθιστήκαμε σε όσα μας προσφέρουν ποικίλα bonuses ενώ απαιτούν από εμάς το αυτονόητο, να καθαρίσουμε τους χαοτικούς στρατιώτες εν ριπή οφθαλμού (ή με μια ριπή στον οφθαλμό τους για να ξεμπερδεύουμε).

warhammer 40000 inquisitor martyr 4

Μόνο η απόλυτη δύναμη μας ικανοποιεί
Η ζωή του ιεροεξεταστή μας χαρακτηρίζεται από πάρα πολλές ενδείξεις πάνω στην οθόνη, ενδείξεις των skills, του health, του διπλού σετ όπλων που κουβαλάει κ.ο.κ. Ανάμεσά τους στέκεται η σημαντικότερη ένδειξη από όλες, το power rating. Ο εξοπλισμός του ιεροεξεταστή μας είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το σύμπαν του Warhammer 40,000 ή μοιάζει αγορασμένος από παλιατζίδικο; Αποκτώντας ολοένα και περισσότερα ποιοτικά κομμάτια της πανοπλίας του, το power rating, η συνολική ισχύς του πολεμιστή ανεβαίνει. Της επιδρομής μας σε μια τοποθεσία προηγείται πάντα η σύγκριση του power rating μας με τους εχθρούς που καραδοκούν εκεί. Αν έχουμε μικρότερο power rating, το damage που προξενούμε μειώνεται ενώ αυξάνεται εκείνο που μας προκαλούν οι άλλοι. Επειδή είμαστε δεξιοτέχνες στην τέχνη του διαστημικού πολέμου, μπορούμε να διαλύσουμε μια μεραρχία Chaos και με αρνητικά bonuses, θα μας φάει όμως κάμποση ώρα. Η σωστή τακτική είναι να επιλέγουμε τις περιοχές με εύκολα θύματα και να προχωρούμε στις δυσκολότερες όταν το επιτρέπει το power rating.

Το suppression είναι ένα ενδιαφέρον game mechanic όταν δεν λειτουργεί εις βάρος του χαρακτήρα μας. Όποτε τα πυρά μας τσακίζουν την suppression bar ενός τέρατος, άγρια χαρά μας κατακλύζει βλέποντάς τον να επιβραδύνει, να παγώνει, να τυφλώνεται. Μόλις ο ιεροεξεταστής μας μετατρέπεται σε target practice από δέκα... νοματαίους, τα δεινά που υφίσταται είναι αβάσταχτα και για εμάς, τους χειριστές του. Δεν είμαστε συνηθισμένοι στα περιορισμένα πυρομαχικά σε Warhammer 40,000 τίτλο συνεπώς δεν μας άρεσε η αίσθηση όταν το όπλο μας άδειασε για πρώτη φορά. Ανακουφιστήκαμε βλέποντας ότι ξαναγεμίζει αυτόματα και τα πυρομαχικά είναι τελικά άπειρα. Στα ενεργειακά όπλα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της υπερθέρμανσης γι’ αυτό και ασχοληθήκαμε περισσότερο με τα συμβατικά. Μας άφησε άναυδους ο απαράδεκτος σχεδιασμός των ισχυρών στατικών όπλων. Τα συναντήσαμε σε πολλές περιοχές, τρέξαμε με ελπίδα προς το μέρος τους, πατήσαμε το F για να τα χειριστούμε και διαπιστώσαμε ότι είναι πάντοτε στραμμένα στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που επιτίθενται οι Chaos.

warhammer 40000 inquisitor martyr 5

Το σύστημα επιβράβευσης του Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr είναι πολυπλόκαμο. Μαζεύουμε rank points με το τσουβάλι όταν ξεκληρίζουμε όλα τα τέρατα σε μια περιοχή ώστε να ανεβάσουμε το inquisitorial rank, την ιεροεξεταστική βαθμίδα μας, ξεκλειδώνοντας πλήθος εξοπλισμού και skill points. Πολλές ηρωικές πράξεις περιμένουν να τις εκτελέσουμε για να μας δώσουν attribute points, perks και νέα skills. Οι περισσότερες έχουν σχέση με εκτέλεση εχθρών φυσικά άρα θα τις ολοκληρώναμε οπωσδήποτε. Τα αστρικά συστήματα που καλύπτουν τον χάρτη μας είναι γεμάτα στρατιώτες των Chaos και επαναστάτες ενάντια στην αυτοκρατορική βούληση, άρα πολεμικές ζώνες για εμάς. Καθαρίζοντας τον ένα πλανήτη μετά τον άλλο σαν τους εξολοθρευτές εντόμων που περιποιούνται τις κατσαρίδες, το influence στο αστρικό σύστημα ανεβαίνει, οδηγώντας σε χρήσιμες ανταμοιβές. Το Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr είναι de facto τεράστιο αφού, μόνο το main campaign διαρκεί τουλάχιστον 30 ώρες. Το resource του weekly glory φιλοδοξεί να μας δέσει στον διαστημικό μας πόλεμο από βδομάδα σε βδομάδα, μοιράζοντας δώρα σε όποιον μαζέψει περισσότερο. Κάθε Τετάρτη το weekly glory σκορ μηδενίζεται και ο αγώνας μας για την συγκέντρωσή του ξεκινά από την αρχή. Αμέσως μπριζωνόμαστε να εξαπολύουμε σαρωτική βία σε όλα τα αστρικά συστήματα, όσο συχνότερα μπορούμε εντός της εβδομάδας.

Τις λεγεώνες του χάους διοικεί ένας πανούργος στρατάρχης, αόρατος αλλά πανταχού παρόν, το γνωστό μας A.I. Οι δαιμονισμένοι αντίπαλοι αξιοποιούν στο έπακρο το cover mechanic και, στο συντριπτικό τους ποσοστό, καλύπτονται αμέσως μόλις αντιληφθούν την παρουσία μας. Εξαίρεση αποτελούν οι melee fighters που, εκ των πραγμάτων, πρέπει να πλησιάσουν για να μας βλάψουν. Οι ranged fighters, πέραν της τάσης τους να καλύπτονται, χρησιμοποιούν αδιάκοπα όλο το οπλοστάσιό τους. Βροχή από χειροβομβίδες εκτοξεύονται προς το μέρος μας, φλογοβόλα επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε στάχτη, οι psykers εξαπολύουν τις κολασμένες ψυχικές τους δυνάμεις με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε μια στήλη warp ενέργειας η οποία αποτεφρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Το A.I. καθοδηγεί τους εχθρούς στην αυτοπροστασία, σε συντονισμένες επιθέσεις, στην χρήση όλου του οπλοστασίου τους και στην αλληλοβοήθεια. Η τελευταία λαμβάνει την μορφή του healing από τις μονάδες που το διαθέτουν στις υπόλοιπες, δυσκολεύοντάς μας στο να μηδενίσουμε το health τους.

Αίλουρος σαν... ιεροεξεταστής
Το πλήθος και οι ικανότητες των εχθρών καθιστούν απαγορευτική την στατικότητα του χαρακτήρα μας. Ακόμα και όταν είμαστε πάνοπλοι, πρέπει να ελισσόμαστε ταχύτατα για να αποφύγουμε την βροχή βολών και χτυπημάτων των εχθρών. Ο χειρισμός εξασφαλίζει την ευκινησία μας με τα WASD να κινούν τον ήρωα και το mouse να σημαδεύει και να εκτελεί τους εχθρούς. Τα skills και τα ειδικά items σαν τις χειροβομβίδες που περιέχονται στην πανοπλία μας, ταξινομούνται στα αριθμητικά keys του πληκτρολογίου και βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από τα επιδέξια δάχτυλά μας. Η αποφυγή των special επιθέσεων των εχθρικών μονάδων είναι εύκολη αρκεί να τους σταμπάρουμε την ώρα που φορτώνουν την κίνηση και να φύγουμε από την μέση. Η μοναδική περίπτωση όπου η στατικότητα επιτρέπεται είναι όταν αντιμετωπίζουμε σχετικά ανίσχυρους ranged fighters και χρησιμοποιούμε το φοβερό cover mechanic για να τους καθαρίσουμε, την ώρα που το εμπόδιο πίσω από το οποίο κρυβόμαστε απορροφά τα πυρά τους. Κρατώντας one handed weapon και μια ασπίδα στο άλλο, στο “κακό” μας χέρι, μπορούμε να εξουδετερώσουμε τελείως μια επίθεση και να ταΐσουμε χώμα τον επιτιθέμενο.

Ευκολότερα θα κερδίσουμε το Λόττο παρά θα βρούμε συμπαίκτη για το multiplayer κομμάτι της εμπειρίας. Επιχειρήσαμε πολλάκις να βρούμε συμπαίκτες ή αντιπάλους στους διαδικτυακούς αγώνες μας αλλά μάταια, τα παρατούσαμε μετά από μερικά λεπτά. Αν δεν έχουμε φίλους με μπόλικο ελεύθερο χρόνο και το Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr στην “βιβλιοθήκη” του Steam, θα καταφεύγουμε στα Co – Op και PvP multiplayer στην χάση και στην φέξη. Το Co - Op είναι μια ευκαιρία να αυξήσουμε την περιουσία μας σε αντικείμενα και credits, παλεύοντας με τις μανιασμένες ορδές των τεράτων στο πλευρό τριών συμπολεμιστών. Το PvP μας υπόσχεται μια θέση στην παγκόσμια ορατή δόξα των leaderboards και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον εξοπλισμό μας ενάντια σε ισοδύναμους ανταγωνιστές. Η μορφή του είναι το πασίγνωστο capture the flag. Θετική η δυνατότητα να δημιουργήσουμε την δική μας ιεροεξεταστική κλίκα, ένα φοβερό cabal, αλλά προϋποθέτει και πάλι πολλούς διαδικτυακούς συνοδοιπόρους για να το απολαύσουμε στο έπακρο.

warhammer 40000 inquisitor martyr 6

Το σύμπαν του Warhammer 40,000 είναι μια τεράστια μήτρα που κυοφορεί τον τρόμο. Οι αντιθέσεις ανάμεσα στα κατασκευάσματα απίθανης εξωγήινης τεχνολογίας και στα οργανικά υπολείμματα που έχει σκορπίσει ο αιώνιος πόλεμος, μας τροφοδοτούν με εικόνες μεγαλοπρέπειας και φρίκης. Οι λεγεώνες του χάους, οι αποστάτες και οι αιρετικοί μας επιτίθενται σε άπειρα σχήματα και χρώματα και, σε συνδυασμό με τα animations και τα υπέροχα οπτικά εφέ, μας ταΐζουν με την πιο θρεπτική οπτική τροφή. Η αιματοχυσία είναι τρομακτική, προκαλείται από τις πράξεις μας και κινούμαστε σχεδόν πλατσουρίζοντας σε κόκκινο, πράσινο και ότι άλλο αίμα κυλά στις τερατώδεις φλέβες. Ένα game με πυρήνα τον πόλεμο δεν μπορεί παρά να είναι θορυβώδες. Το voice acting είναι τέλειο διότι οι φωνές των χαρακτήρων εκπέμπουν την βαρύτητα, την σοβαρότητα που περιμένουμε από βετεράνους χιλίων μαχών. Λατρέψαμε το κεντρικό μουσικό θέμα της εκστρατείας, μας θύμισε έντονα το The Rock του Hans Zimmer, ένα επικό “εμβατήριο” που ξεχειλίζει από δύναμη.

Το Warhammer μας θα λιώσει 40.000 εχθρούς
Λατρεύουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με το Warhammer 40,000 διότι έχουμε ερωτευτεί προ πολλού την λαογραφία και τους ήρωες του. Στο Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr είμαστε πανευτυχείς οδηγώντας τον αιώνιο πρωταθλητή της μονοθεϊστικής θρησκείας του θεού – αυτοκράτορα στην... απεντόμωση εκατοντάδων πλανητών. Ο game world του δεν φαίνεται να έχει όρια, συνεπώς μπορούμε να τον κατοικήσουμε έως ότου βαρεθούμε (μόνοι ή με τους φίλους μας) να κομματιάζουμε εχθρικές ομάδες. Τα περιθώρια βελτίωσης του χαρακτήρα μας είναι τεράστια και η παραμικρή αλλαγή επάνω του έχει άμεσο αντίκτυπο στο gameplay. Τα game mechanics και ο χειρισμός απλά υποδειγματικά. Με αδιατάρακτο frame rate, λεπτομερειακά κατασκευασμένα περιβάλλοντα, απίστευτα animations και μεγάλη ποικιλία εχθρών, λέμε χαλάλι στα 50 ευρώ του κόστους του.

Θετικά:
- Εξελίσσεται σε ένα λατρεμένο σύμπαν
- Πολύωρη διάρκεια
- Σωστά game mechanics και καλός χειρισμός
- Ατελείωτη δράση
- Μεγάλα περιθώρια παραμετροποίησης
- Έξοχα σχεδιασμένοι χαρακτήρες και περιβάλλοντα

Αρνητικά:
- Το dungeon crawling κουράζει μετά από αρκετές ώρες
- Αραιή διαδικτυακή κοινότητα

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 7.8

Το πρώτο αξιοσημείωτο crash test του πολυαγαπημένου Warhammer 40.000 στα Action RPG βαθμολογείται θετικά.

Γιάννης Μοσχονάς

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Warhammer 40.000: Inquisitor – Martyr

[Αρχική δημοσίευση: 16/7/15] Η Games Workshop και η εταιρεία ανάπτυξης το...
Posted (05 Jul 2018)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Geonick (Level 19) 24/07/2018 05:07
Συμπαθητικό δείχνει αλλά πρέπει να το παίξω για να το ανακαλύψω μιας και φοβάμαι ότι θα κουράσει σε κάποια σημεία.Πολύ καλό review Γιάννη.
#2 +1 Astro (Level 19) 25/07/2018 00:07
Ιδανικό για τους λάτρεις του είδους και της σειράς.
Score 7.8
User Score ( 9 votes ) 8.17
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: NeocoreGames
Publisher: NeocoreGames
Διάθεση: NeocoreGames
Players: 1-4
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Core i3-2120 στα 3.3GHz ή FX - 6300, Κάρτα γραφικών GeForce GTX 760 ή Radeon HD 7850 , Χώρος στο σκληρό δίσκο 30GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 64μπιτα
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 5/6/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification