Naruto to Boruto: Shinobi Striker

Hot
Μάρκος Ασκανιάν

Ninja βρωμόξυλο σε online αρένες.

Ninja βρωμόξυλο σε online αρένες.

Ninja βρωμόξυλο σε online αρένες.

Το φαινόμενο που ονομάζεται Naruto ήταν αναπόφευκτο να ξεσπάσει και στη χώρα μας και ήδη εκατομμύρια fans της σειράς αφιερώνονται αποκλειστικά ενώ καινούριοι οπαδοί το ανακαλύπτουν καθημερινά. Η Bandai Namco έκανε τη σωστή κίνηση και αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια πληθώρα τίτλων βασισμένα σε αυτή τη ninja-μανία. Όσοι γνωρίζουν τι εστί Naruto ήδη τρίβουν τα χέρια τους όταν έμαθαν την ανακοίνωση για το νέο τίτλο της εταιρείας με την ονομασία Naruto to Boruto: Shinobi Striker.

Η τελευταία μεταφορά της δημοφιλούς σειράς έγινε με το πολύ καλό Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 αλλά αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα διαφορετικό τίτλο Naruto. To Naruto to Boruto: Shinobi Striker δανείζεται στοιχεία από τo Dragon Ball Xenoverse και παίρνει το online μονοπάτι που εισήγαγε το τελευταίο. Άραγε αυτή η αλλαγή θα καταφέρει να αλλάξει το gameplay των Naruto τίτλων που είχε μείνει στάσιμο;

naruto to boruto shinobi striker 1

Ένας νέος ninja ξεπροβάλλει από τις σκιές
Το Naruto to Boruto: Shinobi Striker διαδραματίζεται μεταξύ των γεγονότων του Naruto Shippuden και του Boruto: Naruto Next Generations αν και δεν διαθέτει κάποιο δικό του πρωτότυπο σενάριο. Υπάρχει βέβαια ένα αδιάφορο υποτυπώδες στόρι που εξελίσσεται στο offline κομμάτι του τίτλου όπου μέσω κάποιων VR Missions θα ζήσετε κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές της δημοφιλούς σειράς.

Ξεκινώντας το Naruto to Boruto: Shinobi Striker δημιουργείτε για πρώτη φορά τον δικό σας χαρακτήρα. Σίγουρα οι αρχικές επιλογές στο character creation μενού μοιάζουν λίγες -για να κάνουν το χαρακτήρα σας να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους που θα συναντήσετε online- αλλά ευτυχώς όσο προοδεύετε θα καταφέρετε να ξεκλειδώσετε έναν χορταστικό αριθμό από «καλούδια» για να ντύσετε το χαρακτήρα σας.

Αφού ολοκληρώσετε τον ninja σας θα βρεθείτε στο main hub του Naruto to Boruto: Shinobi Striker το οποίο διαθέτει πέντε NPCs. Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε να αναλάβετε κάποια VR Mission (μόνος ή μέσω co-op), να αγοράσετε διάφορα όπλα, να κάνετε customize τον χαρακτήρα σας, να γίνετε μαθητευόμενος κάποιου ninja master όπως ο Naruto, ή να συμμετάσχετε online στο Ninja League.

Στα γνωστά λημέρια του Uzumaki
Παρόλο που ο πυρήνας του gameplay βρίσκεται στο online κομμάτι του Naruto to Boruto: Shinobi Striker μπορείτε να αναλάβετε τις VR Missions που αναφέραμε παραπάνω και offline. Οι αποστολές αυτές και γενικότερα σχεδόν όλες οι μάχες που προσφέρει ο τίτλος πραγματοποιούνται σε διάφορες 3D αρένες οι οποίες δυστυχώς είναι ελάχιστες στον αριθμό τους. Αυτές περιλαμβάνουν διάφορα objectives τα οποία σίγουρα έχετε ξαναδεί σε άλλους online τίτλους με αποστολές που θυμίζουν capture the flag, king of the hill καθώς και team deathmatch. Για να γίνετε πάντως ο καλύτερος ninja εκεί έξω πρέπει να εξαπολύετε επιτυχημένα τα χτυπήματά σας αλλά και να κινείστε αποτελεσματικά και γρήγορα στον χώρο για να μην είστε εύκολος στόχος.

naruto to boruto shinobi striker 3

Έχετε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για να ολοκληρώσετε τις VR Missions και σε περίπτωση που πεθάνει ο χαρακτήρας σας μπορεί να κάνει respawn το οποίο διαρκεί δέκα δευτερόλεπτα. Αυτό βέβαια μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς αν χάνετε συχνά μπορεί να τελειώσει ο χρόνος σας ή και να καταστραφεί για παράδειγμα μια πύλη που έπρεπε να προστατέψετε. Εδώ παρατηρήσαμε και ένα σχεδιαστικό λάθος καθώς είτε κερδίσετε είτε χάσετε δεν μπορείτε να κάνετε skip τα αποτελέσματα της μάχης τα οποία διαρκούν σχεδόν 20 δευτερόλεπτα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα cut-scenes στις VR Missions και η αλήθεια είναι ότι θα προσπερνούσαμε αυτά τα λαθάκια αν δεν υπήρχαν και τα τεράστια loading times.

naruto to boruto shinobi striker 9

Ένα πρόβλημα που παρατηρήσαμε είναι ότι στις λίγο πιο απαιτητικές VR Missions δεν μπορείτε να βασιστείτε στις ικανότητες του CPU συμμάχου σας καθώς το A.I του είναι απαράδεκτο. Στις πρώτες αποστολές δεν θα το αντιληφθείτε αμέσως αλλά στις πιο ζόρικες θα δείτε ότι ενώ εσείς κάνετε τα πάντα για να σώσετε τη κατάσταση αυτός κόβει βόλτες από δω κι από κει σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Οι AI σύμμαχοι είναι τόσο ανίκανοι που αρκετές φορές θα βλέπετε τη λέξη “Mission Failed” και θα κατηγορείτε τον εαυτό σας.

Αυτό πάντως που κλέβει τη παράσταση είναι ότι θα μπείτε απευθείας στο πετσί του ninja καθώς με τους μηχανισμούς που διαθέτει το Naruto to Boruto: Shinobi Striker μπορείτε να τρέξετε πάνω σε τοίχους, να κάνετε άλματα σαν αυτά του φιλικού Spiderman της γειτονιάς σας και να χρησιμοποιείτε το kunai σας (κάτι σαν το grappling hook της Lara) με το οποίο μπορείτε να γαντζωθείτε σε όποια επιφάνεια θέλετε.

naruto to boruto shinobi striker 4

Το σύστημα μάχης περιλαμβάνει δύο ειδών επιθέσεις, τις απλές και τις ισχυρές και μπορείτε να τις συνδυάσετε και να πραγματοποιήσετε πανέμορφα και αποτελεσματικά combos που θα προκαλέσουν ισχυρή ζημιά στους αντιπάλους σας. Οφείλουμε όμως να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια κάποιου combo και ενώ ο εχθρός έχει πέσει νεκρός το combo συνεχίζεται με αποτέλεσμα να χάνετε άσκοπα χρόνο. Αν εξαιρέσετε αυτό το θεματάκι, έχετε στη διάθεσή σας δύο ninjutsu, ένα special όπλο και μια super κίνηση η οποία πραγματοποιείται εφόσον έχετε γεμίσει την ειδική μπάρα με επιτυχημένες επιθέσεις.

Όσον αφορά το χαρακτήρα σας, έχετε πρόσβαση σε τέσσερα classes τα οποία είναι τα εξής: attacker, defender, ranged και healer και μπορείτε να το ρυθμίσετε πριν από κάποια αποστολή ή και κατά τη διάρκεια του respawn. Σε κάποιες VR Missions θα χρειαστεί μάλιστα να παίξετε με κάποιο συγκεκριμένο class για να τα καταφέρετε. Για παράδειγμα, σε κάποια αναμέτρηση με boss που είναι ζόρικο στις μάχες σώμα με σώμα είναι προτιμότερο να επιλέξετε ranged class για επιθέσεις εξ αποστάσεως.

naruto to boruto shinobi striker 5

Ο χειρισμός είναι σε γενικές γραμμές καλός αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα. Για παράδειγμα, το substitution jutsu δεν λειτουργεί σωστά καθώς στις μάχες με αρκετούς αντιπάλους σας τηλεμεταφέρει μακριά από τους εχθρούς και όχι από πίσω τους. Ακόμη, το lock-on δεν λειτουργεί σωστά καθώς δεν θα μπορέσετε σχεδόν ποτέ να κάνετε lock στον εχθρό που θέλετε κατά τη διάρκεια μιας μάχης με πολυκοσμία.

Πάντως αν εξαιρέσετε τα παραπάνω προβλήματα, το Naruto to Boruto: Shinobi Striker είναι αρκετά διασκεδαστικό αν και το character progression περιορίζεται σε διακοσμητικό επίπεδο. Μπορείτε να ντύσετε τον χαρακτήρα σας με αρκετά αξεσουάρ καθώς κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων σας συλλέγετε διάφορα scrolls (αντί για Lootboxes) τα οποία μπορούν να διαθέτουν διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα ή και χρήματα. Παρόλο που υπάρχουν αρκετά όπλα όμως και ανεβαίνετε level με συλλογή xp, ο χαρακτήρας σας πραγματοποιεί την ίδια ζημιά.

Το μοναδικό και ταυτόχρονα ουσιαστικό progression γίνεται μέσω των training masters. Ανάλογα τον master που θα επιλέξετε, αυτός θα σας μάθει στη πορεία κάποια νέα ninjutsu. To θέμα όμως είναι ότι απαιτείται αρκετό grinding για το οποίο χρειάζεται να αφιερώσετε πάρα πολλές ώρες οι οποίες ναι μεν αυξάνουν τη διάρκεια ενασχόλησής σας αλλά σίγουρα θα κουραστείτε από ένα σημείο και μετά.

Ομαδικές αναμετρήσεις με ιαπωνικό στυλ
Το Naruto to Boruto: Shinobi Striker σίγουρα δείχνει τα δόντια του στο online multiplayer καθώς η Soleil παρέδωσε μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά. Η διαδικασία εύρεσης συμπαίκτη για τις co-op missions πραγματοποιείται εύκολα και ευτυχώς, το matchmaking διαρκεί ελάχιστα. Σίγουρα υπήρξαν στιγμές όπου οι αγώνες σταμάτησαν απροσδόκητα αλλά τουλάχιστον οι περισσότεροι αγώνες έμεναν ανεπηρέαστοι.

naruto to boruto shinobi striker 6

Το Ninja League έχει μια λογική όπως αυτή των MOBA όπου πρέπει να συντονιστείτε με τους συμπαίκτες σας και να σχηματίσετε ένα ισορροπημένο party. Έτσι η καλύτερη λύση είναι να διαθέτετε συμπαίκτες και από τα τέσσερα διαφορετικά classes. Η αλήθεια είναι πως σε γενικές γραμμές το Naruto to Boruto: Shinobi Striker αποτελεί έναν τίτλο που είναι καλύτερος με παρέα παρά την ύπαρξη Ranked Mode για τους πιο hardcore gamers.

Anime ninja και ξερό ψωμί
Παρόλο που o οπτικός τομέας θυμίζει έντονα τη σειρά Ultimate Ninja Storm, το Naruto to Boruto: Shinobi Striker προσφέρει ένα ωραίο αποτέλεσμα και μια ατμόσφαιρα βγαλμένη από το σύμπαν της δημοφιλούς σειράς με τα cel-shaded γραφικά, τους όμορφα σχεδιασμένους χαρακτήρες και τα εφέ των ninjutsu τα οποία είναι αρκετά προσεγμένα. Το frame rate δεν έπεφτε ποτέ ακόμα κι αν επικρατούσε πανικός αλλά το level design δυστυχώς απογοητεύει καθώς δεν υπάρχει ποικιλία στα περιβάλλοντα και αρκετές αναμετρήσεις πραγματοποιούνται στις ίδιες αρένες.

naruto to boruto shinobi striker 8

Στον ηχητικό τομέα, το soundtrack είναι αρκετά συμπαθητικό και αλλάζει στα boss fights. Τα ηχητικά εφέ και το voice acting είναι κομπλέ καθώς είναι ακριβώς όπως αυτά που ακούγονται και στο anime. Βέβαια, κάποιες εκφράσεις επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια των μαχών αλλά ευτυχώς δεν κουράζουν τα αυτιά σας.

O μεγιστάνας των Ninja
To Naruto to Boruto: Shinobi Striker σίγουρα δεν αποτελεί το καλύτερο τίτλο Naruto που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Αν υπήρχαν παραπάνω επιλογές στο single player κομμάτι, ουσιαστικό character progression καθώς και λιγότερα σχεδιαστικά και τεχνικά προβλήματα θα μιλάγαμε για τον απόλυτο τίτλο που βασίζεται στη δημοφιλή ιαπωνική σειρά. Οι φανατικοί του Naruto ή οι πωρωμένοι με τα anime ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε τη τύχη σας και να γίνετε οι masters στο Ninja League. Οι υπόλοιποι καλό θα ήταν να του ρίξετε μια ματιά.

Θετικά:
- Online αναμετρήσεις χωρίς προβλήματα
- Διασκεδαστικό gameplay
- Καλοσχεδιασμένα cel-shaded γραφικά
- Μεγάλη ποικιλία για character customization

Αρνητικά:
- H A.I των συμμάχων σας είναι απαράδεκτη
- Αδιάφορο σενάριο
- Δε διαθέτει ουσιαστικό character progression
- Διάφορα προβλήματα στο χειρισμό με κυριότερο τo lock-on
- Κάποια σχεδιαστικά λάθη και τεράστια loading times

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7.4

Οι fans της σειράς το γνωρίζουν ήδη και ανυπομονούσαν για αυτή τη κυκλοφορία. Οι υπόλοιποι θα αναγκαστούν να το σεβαστούν.

Μάρκος Ασκανιάν

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.4
7.9 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Fighting
Developer: Soleil
Publisher: Bandai Namco Entertainment
Διάθεση: Bandai Namco Hellas (210-6018800)
Players: 1, 2-8 (online)
Requirements: 4 GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3-8350K, Κάρτα Γραφικών Nvidia GeForce GT 640, Χώρος στο σκληρό δίσκο 40 GB, Λειτουργικό σύστημα Windows 7/8/10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 30/8/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.