Reviews F1 2018
Comments (3)

F1 2018 Hot

Κλειστές στροφές και καυτά γκάζια.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ea/0d/f4/f1-2018-box-art-28-1538778644.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Κλειστές στροφές και καυτά γκάζια.

Παρά τις σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις και τη διαφορετική σχέση οδηγού-οχήματος, η Formula 1 εξακολουθεί να αφήνει πολύ χώρο για το ανθρώπινο συναίσθημα. Μπορεί να μην είναι πλέον το πάθος και η ιδιαιτερότητα του κάθε οδηγού που ξεχωρίζει (αν και αυτό είναι που έκλεβε στο παρελθόν τις καρδιές των θεατών), ωστόσο το ένστικτο και τα αντανακλαστικά είναι οι παράγοντες που κάνουν αυτό το μηχανοκίνητο σπορ ένα από τα πιο όμορφα θεάματα για τους θεατές κάθε ηλικίας.

f1 2018 1
Έτσι και το F1 2018 υπόσχεται να σας προσφέρει ακόμα περισσότερα για αυτή τη χρονιά. Οι τελευταίες κυκλοφορίες της Codemasters με θέμα την Formula 1 είναι αρκετά αξιόλογες -με όλα τα πνευματικά δικαιώματα του επίσημου πρωταθλήματος να δηλώνουν πάντα το παρόν- και προσφέρουν σε όλους τους fans συγκινήσεις που θα μπορούσαν να ζήσουν αν ήταν επαγγελματίες οδηγοί. Για πάμε να δούμε αναλυτικά τι μας περιμένει στη φετινή σεζόν.

Χρυσό συμβόλαιο
To κυρίως πιάτο του F1 2018 είναι φυσικά το Career mode το οποίο είναι καλύτερο και ταυτόχρονα απλούστερο σε σχέση με τη περσινή χρονιά. Αφού δημιουργήσετε τον οδηγό σας (δυστυχώς με ελάχιστες επιλογές στη διάθεσή σας) θα επιλέξετε στη συνέχεια και την ομάδα στην οποία θέλετε να συμμετέχετε στο πρωτάθλημα. Ανάλογα την ομάδα που θα διαλέξετε υπάρχει και μια διαφοροποίηση στις απαιτήσεις της από εσάς. Με άλλα λόγια, αν διαλέξετε τη Ferrari τότε η επιτυχία σε όλους τους αγώνες θεωρείται απλούστατα μονόδρομος.

Στο laptop του οδηγού σας που λειτουργεί σαν hub μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα. Μηνύματα και συμβουλές από την ομάδα σας, τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματός σας, πρόοδος ανάπτυξης εργασιών της ομάδας σας καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες είναι εδώ. Η αλήθεια είναι ότι το F1 2018 περιλαμβάνει τα RPG στοιχεία που είχαμε δει και πέρσι. Υπάρχει ένα technology tree (υποτυπώδες skill tree) το οποίο μπορείτε να το αναβαθμίζετε μέσω resource points που συλλέγετε κάθε φορά που ολοκληρώνετε με επιτυχία δοκιμαστικά, κανονικούς αγώνες καθώς και μερικά challenge events που πραγματοποιούνται μέσω προσκλήσεων κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αυτά τα challenges έχουν και ιστορικό χαρακτήρα καθώς μερικές φορές βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα του παρελθόντος και ποικίλλουν όσον αφορά το τύπο τους. Από Time Attack μέχρι και Checkpoint, υπάρχει μια σχετική ποικιλία αυτών των αγώνων οι οποίοι είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από το κύριο στόχο του Career mode. Αν και διαφημίστηκε ότι οι mini συνεντεύξεις θα παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το mode τις βρήκαμε αδιάφορες και επαναλαμβανόμενες καθώς θα πετυχαίνετε συχνά τις ίδιες ερωτήσεις. Μοναδικό θετικό σε αυτήν την υπόθεση είναι το γεγονός ότι ανάλογα τις απαντήσεις που δίνετε θα αυξάνουν ή θα μειώνουν το reputation σας.

f1 2018 2
Είναι επίσημο, και το χαίρεται
Η εμπειρία της Codemasters στο χώρο της Formula 1 πάει πολλά χρόνια πίσω και οι τελευταίες της κυκλοφορίες έκαναν το δικό τους βήμα προς την όλο και πιο ρεαλιστική και συγκινητική εξομοίωση του όλου «πακέτου» αυτού του μοναδικού θεάματος. Με όλες τις επίσημες άδειες για τα πληρώματα, τις ομάδες και τις πίστες όλου του κόσμου μόνιμα στο ενεργητικό της, το F1 2018 συνεχίζει τη παράδοση. Έτσι πέρα από το Career είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και τα κλασικά Time Trial, Grand Prix καθώς και το Championships mode το οποίο διαθέτει έναν αριθμό πρωταθλημάτων και Challenges.

Σε αυτό μπορείτε να λάβετε μέρος σε ένα κλασικό πρωτάθλημα παλαιότερης σεζόν (με τους εκάστοτε κανονισμούς) ή και να αγωνιστείτε σε άλλα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σαν αυτά των invitations του Career. H λίστα των «εργαλείων» περιλαμβάνει μεγαθήρια όπως τη Williams FW25 του Juan Pablo Montoya καθώς και πιο κλασσικά και retro οχήματα που έχουν περάσει από το χώρο της Formula 1 στο παρελθόν και το πακέτο συμπληρώνεται από τις 21 πίστες του πρωταθλήματος με real-time καιρικά φαινόμενα που εντυπωσιάζουν.

f1 2018 3
Υπάρχουν και στιγμές που το F1 2018 θα σας απορροφήσει καθώς υπάρχει ζωντανή επικοινωνία με τα pits και μπορείτε να ρωτήσετε τον μηχανικό σας για την κατάσταση του μονοθέσιου σας καθώς και άλλων πληροφοριών με το απλό πάτημα του σταυρού κατεύθυνσης. Στο PS4 είναι ακόμα πιο έντονο αυτό καθώς όλα όσα θέλετε να μάθετε ακούγονται από το ηχείο του DualShock 4.

Η φθορά των υλικών πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά με τα λάστιχα, τις μηχανές και τα κιβώτια ταχυτήτων να φτάνουν στα όριά τους και να υπάρχει φόβος να μείνετε ακίνητοι στο δρόμο προς τη κορυφή. Η απόφαση για το τι θα επακολουθήσει αφήνεται κυριολεκτικά στα χέρια σας καθώς όσο και να ωρύεται η ομάδα σας, εσείς έχετε τη τελευταία λέξη.

f1 2018 4
Το F1 2018 συνεχίζει και τη παράδοση με τη σωστή διαβάθμιση της δυσκολίας. Για τους αρχάριους αυτό είναι ότι πρέπει καθώς είναι εύκολο να απολαύσουν σιγά σιγά τι έχει να προσφέρει ο τίτλος. Αν είστε hardcore στο είδος, οι δυνατότητες της A.I. εναρμονίζονται με τα επίπεδα δυσκολίας που θα καθορίσετε εσείς. Στo easy οι αντίπαλοι οδηγοί συμπεριφέρονται μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια με χαμηλές ταχύτητες και αρκετές δυνατότητες για προσπέρασμα αλλά στο υψηλό επίπεδο θα τους βλέπετε με κιάλια καθώς το οποιοδήποτε λάθος σας το εκμεταλλεύονται αμέσως.

Υπάρχουν ακόμα τα assists με τις αυτόματες ταχύτητες, τα «απόλυτα» φρένα κ.τ.λ. αλλά ευτυχώς μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις παραμέτρους όποτε και όπως εσείς θέλετε και να προσαρμόσετε τον κάθε αγώνα στα μέτρα σας. Πάντως, αν ξεκινήσετε με όλα τα assists ενεργοποιημένα και θέλετε να μπείτε μετά σε αγώνα χωρίς κανένα ενεργοποιημένο τότε να είστε σίγουροι ότι θα χάσετε 100%. Καλή στρατηγική αν είστε «παρθένος» στο είδος είναι να τα αφαιρείτε σιγά σιγά μέχρι να συνηθίσετε το χειρισμό του μονοθέσιου.

Ανάλογα τις επιλογές σας και το πόσα assists έχετε ενεργοποιημένα, θα έχετε στη διάθεσή σας είτε μια αυστηρή Racing Sim εμπειρία είτε μια πιο Arcade.

Όσον αφορά το κομμάτι του χειρισμού, η δόνηση του χειριστηρίου μεταδίδει τέλεια τους κραδασμούς του αμαξώματος και η ανταπόκριση των κινήσεων είναι στιγμιαία. Με όλα τα assists θα νιώσετε ότι έχετε να κάνετε με κάποιο «ραλάκι» καθώς είναι απλά τα πράγματα αλλά αν θέλετε προσομοίωση και δεν τα ενεργοποιήσετε, τότε το F1 2018 προσεγγίζει αρκετά την πραγματική αίσθηση της οδήγησης ενός μονοθέσιου τέρατος. 

f1 2018 5
Υπάρχει η δυνατότητα για flashback έτσι ώστε να διορθώσετε κάποιο λάθος σας καθώς και η δυνατότητα να αποθηκεύσετε κάποιο replay το οποίο αν και εύκολο στη χρήση έχει κάποια προβλήματα που θα δούμε παρακάτω. Ακόμη, η φετινή έκδοση του τίτλου παρέχει για ακόμη μια φορά πολλές γωνίες θέασης με τη καλύτερη να είναι φυσικά η first person όπου βλέπετε τα απολύτως απαραίτητα και νιώθετε μια αυθεντική εμπειρία οδήγησης. 

Φορτσάροντας προς τις multiplayer διαδρομές συναντήσαμε πολλούς αρχάριους οδηγούς οι οποίοι μάλλον δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς καθώς λόγω αρκετών παραβάσεων βλέπαμε αρκετούς αποκλεισμούς. Αρκετές φορές μάλιστα προσπάθησαν να μας βγάλουν εκτός δρόμου αλλά τέτοιες συμπεριφορές σίγουρα έχουμε συναντήσει όλοι γενικότερα σε online αναμετρήσεις. Η διαδικασία εύρεσης αγώνων πραγματοποιείται εύκολα αλλά υπήρξαν στιγμές όπου οι αγώνες σταμάτησαν απροσδόκητα. 

Κοφτή τέταρτη και εντυπωσιακό μπάσιμο
Η δουλειά της Codemasters στον οπτικό τομέα είναι αρκετά ικανοποιητική. Η απεικόνιση των μονοθέσιων καθώς και των πιστών του πρωταθλήματος εντυπωσιάζουν. Όλα είναι σχεδιασμένα με απόλυτη πιστότητα και σεβασμό προς τα πρωτότυπα οχήματα με τα μηχανικά μέρη να ανταποκρίνονται τέλεια και τα animations των μονοθέσιων να δίνουν την εντύπωση ότι παρακολουθεί κανείς μια επαγγελματική τηλεοπτική μετάδοση. Η μηχανή γραφικών EGO Engine 4.0 κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και το frame rate παραμένει σταθερό στα 60 fps ακόμη κι όταν είναι παρόντα και τα 20 μονοθέσια στην οθόνη σας. 

f1 2018 6
Υπήρχαν όμως στιγμές όπου παρατηρήθηκε screen tearing και συνήθως κατά τη διάρκεια μιας απότομης στροφής. Είναι κάπως περίεργο αυτό καθώς καθ’όλη τη διάρκεια του gameplay δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Στα replays επίσης το frame rate έπεφτε έντονα και ορισμένα cut-scenes με τους οδηγούς μοιάζουν κάπως πρόχειρα αλλά σίγουρα καλύτερα από τα άψυχα animations του F1 2017. 

Ο ήχος των μονοθέσιων είναι εξαιρετικός, οι David Croft και Anthony Davidson συνοδεύουν με τις φωνές τους όλα τα events του F1 2018 και η φωνή του Jeff (του μηχανικού αγώνων) δένει αρμονικά με το σύνολο. Το soundtrack το έχει επιμεληθεί ο Έλληνας παραγωγός Miktek αλλά δεν ξεχωρίζει καθώς θυμίζει κομπάρσο λόγω του συνταρακτικού ήχου των μηχανών που πρωταγωνιστούν. 

f1 2018 8
Και έχουμε pole position
Η εξομοίωση της Formula 1 δεν είναι υπόθεση εντυπωσιασμού και το F1 2018 αξιοποιεί στο έπακρο τον τίτλο του επίσημου παιχνιδιού του σπορ. Οι σημαντικές και επί της ουσίας βελτιώσεις που έγιναν πρόσθεσαν πολλά στην εμπειρία της εξομοίωσης και οι οδηγοί-gamers που θα το επιλέξουν θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία στο αντικείμενο στους τομείς που μετράει. Εν κατακλείδι, το τελευταίο μέρος της σειράς F1 κατέφθασε και συνεχίζει την ανοδική πορεία των προκατόχων του.

Θετικά:
- Προσεγμένος οπτικός τομέας
- Ρεαλιστικό σύστημα χειρισμού
- Career mode με βάθος
- Χορταστική διάρκεια τουλάχιστον μέχρι την επόμενη σεζόν
- Σταθερό frame rate στις καλύτερες αναλύσεις
- Διαβαθμισμένο επίπεδο δυσκολίας 

Αρνητικά:
- Ελάχιστες επιλογές για δημιουργία οδηγού
- Οι συνεντεύξεις είναι επαναλαμβανόμενες
- Screen tearing κατά τη διάρκεια απότομων στροφών 

Βαθμολογία
Γραφικά: 8 
Ήχος: 8 
Gameplay: 8 
Αντοχή: 8.5 
Γενικά: 8 

Ο επίσημος εξομοιωτής της F1 διεκδικεί πλέον την κορυφή με ουσία και σημαντικές βελτιώσεις. 

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Drake77 (Level 10) 08/10/2018 11:21
Αναλυτικο το review σου Μαρκο!!!Καθε χρονο και καλυτερο το F1!Αυτο που με ξενερωνει αφανταστα ειναι το Halo.Υπαρχουν και τα περσινα μονοθεσια ή το halo ειναι αναποφευκτο?
#2 Mr.Dododi (Level 25) 17/10/2018 02:29
Quoting Drake77:
Αναλυτικο το review σου Μαρκο!!!Καθε χρονο και καλυτερο το F1!Αυτο που με ξενερωνει αφανταστα ειναι το Halo.Υπαρχουν και τα περσινα μονοθεσια ή το halo ειναι αναποφευκτο?

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ευτυχώς, υπάρχει δυνατότητα αφαίρεσής τους.
#3 +1 Efane (Level 24) 18/10/2018 21:03
Πολύ καλή βαθμολογία όπως επίσης και το review! Αναλυτικότατό, το είχα βάλει στα αγαπημένα να το διαβάσω, άργησα αλλα ήρθα! Ελπίζω φέτος να μου φτάσει το "μαρούλι" να πάρω και το F1 2018. Ενθουσιάστηκα με το άρθρο. Αχ!
Score 8
User Score ( 8 votes ) 8.19
User Reviews 0
Genre: Racing
Developer: Codemasters Birmingham
Publisher: Codemasters
Διάθεση: Enarxis Dynamic Media (210-9011900)
Players: 1-2 (20 online)
Requirements: Intel Core i3 2130 ή AMD FX 4300, 8GB RAM, Κάρτα γραφικών Nvidia GT 640 ή AMD HD 7750, 50 GB χώρος στον σκληρό, Λειτουργικό Σύστημα Windows 7/8/10 64-bit
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 24/8/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification